Duiken Borneo

Onaangetaste onderwaterwereld

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Borneo

De bekendste duiken rond Borneo maak je aan de Maleisische kant, bij het wereldberoemde Sipadan Mabul. Maar ook aan de Indonesische kant van Borneo maak je prachtige duiken met manta’s en langs diepe drop off’s!

De manta’s van Nabucco

Het eiland Nabucco ligt aan de oostkant van Indonesisch Borneo. Duiken om het eiland en de omliggende riffen doe je in een beschermd Indonesisch park. Omdat er nooit op destructieve manier gevist is, zoals gebruik van dynamiet of cyanide, is de onderwaterwereld nog onaangetast. Nabucco staat vooral bekend om de aanwezigheid van manta’s.

De manta’s behoren tot de vaste bewoners die het hele jaar rond het eiland zwemmen.

De meeste manta’s hebben een witte buik en een spanwijdte van 3 meter, maar hier komen ook pikzwarte manta’s met een spanwijdte van wel 6 meter voor.

Terug naar vorige pagina

Naast deze manta’s zijn er natuurlijk ook vele andere tropische vissen te bewonderen, zoals zeeschildpadden, inktvissen, allerlei soorten haaien en (unieke) soorten kleurrijke naaktslakken in allerlei kleuren. Daarnaast vind je meer dan 500 soorten kleurrijke harde en zachte koralen.

De Drop off’s van Kababan

Op 25 minuten per boot van Nabucco ligt het eilandje Kababan, waar je prachtige ‘wall dives’ kunt maken. Sommige wanden gaan wel tot 250 meter diepte en zijn prachtig begroeid met gorgonen en grote sponzen. Tussen de bontgekleurde koralen vindt je veel tropische vissen en allerlei kleinere dieren.

Hier zie je grote groepen patrouillerende barracuda’s, big-eyed jacks (groot-oog makreel), grijze en zwarte rifhaaien en hamerhaaien met een beetje geluk op zoek naar hun prooi. Ook zie je hier verschillende roggen en manta’s. Een ander uniek fenomeen van het eiland is het grote meer midden op het eiland waarin miljoenen niet-stekende kwallen leven. Daarnaast vind je hier ook aparte kleine visjes en schaaldieren.

De Schildpadden van Sangalaki

Het eiland Sangalaki ligt aan de oostkant van Indonesisch Borneo. Het is geheel begroeid met tropisch regenwoud en wordt omringd door een spierwit strand, waar ’s nachts zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Sangalaki is het belangrijkste broedgebied voor de groene zeeschildpadden in Zuid Oost Azië. Het eiland wordt beschouwd als één van de mooiste koraalgebieden ter wereld, met een uniek ecosysteem onder water. Het kleurrijke rif begint al op ongeveer 500 meter van het eiland.

Kortom, genoeg reden om te gaan duiken bij Borneo!

Flora en fauna

Kies hier uw accommodatie

Huisje

Nabucco Island Resort

Borneo, Indonesie

  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Volgens Nat. Geografic één van de beste duikstekken
  • Onaangetaste natuur onder én boven water
  • Veel manta’s
  • Ook schildpadden en spectaculaire wall dives

Vanaf: € 2550

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina