Duiken Alor

Authentiek stukje Indonesië

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Alor

Op Alor kun je prachtige actieve vulkanen, heetwaterbronnen, savannes en verborgen watervallen in het tropische bos vinden. De ruige bergen delen het eiland op in valleien en dat heeft geleid tot een verscheidenheid van bevolkingsgroepen. In de dorpjes wordt je trots rondgeleid en geïntroduceerd in de lokale cultuur.

Duiken van wereldklasse rond Alor

Duikers die op zoek zijn naar een fantastische duiklocatie moeten naar Alor. Duiken bij Alor valt in de categorie wereldklasse zoals bijvoorbeeld Komodo en Raja Ampat daar ook in vallen. Alor is omringd door helder water met soms wel veertig meter zicht en een aangename temperatuur van achtentwintig graden.

Duiken met variatie rond Alor

Door de vulkanische oorsprong is de variatie in landschap onder water bijzonder groot: drop off’s, langzaam aflopende wanden, toppen van onder water-vulkanen en grote koraaltuinen. Tijdens de duiken in Alor zwemmen er vele vissoorten in groot formaat langs. Bij Alor kom je geregeld mola mola’s, voshaaien, hamerhaaien, marlijnen en dolfijnen tegen. Verder kom je al het ‘gewone’ rifleven tegen. Bij Alor wordt door de lokale bevolking niet met dynamiet gevist maar met fuiken van bamboe. Hierdoor is het koraal in gezonde staat.

Terug naar vorige pagina

Reizen naar Alor

Reizen naar Alor vereist een flexibele instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. Alor is gelegen in een afgelegen deel van Indonesië en is niet geschikt voor mensen die gesteld zijn op luxe en veel faciliteiten. De natuur en de fascinerende lokale culturen vergoeden het gemis aan comfort ruimschoots. Van toerisme is hier nog nauwelijks sprake zoals op bijvoorbeeld Bali. Het reisavontuur is daarom des te groter. Houdt rekening met onregelmatige vluchten en aanpassingen in het reisschema. Ben je eenmaal op Alor dan kan het avontuur en de geweldige duiken beginnen!

Ontdek deze verborgen duikbestemming en ga duiken op Alor!

Flora en fauna

Kies hier uw accommodatie

Huisje

La Petite Kepa

Alor, Indonesie

  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Duiken op onbekend Alor
  • Authentiek Alor
  • Top macro duiken
  • Karakteristiek resort(je)

Vanaf: € 1995

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina