Duiken Mindoro en Romblon

Duiken Mindoro en Romblon, Filipijnen | Muckdiving en ongerepte duikplekken

Reis samenstellen Bekijk alle accommodaties

Duiken Mindoro en Romblon

Duiken bij Mindoro is een paradijs. Je kan er van alles vinden, van eenvoudige kantduiken tot doordringbare wrakken en diepe drifts.

Rondom Romblon zijn er verschillende duikplekken zoals rifhellingen, kliffen en koralen. Ook is het een goede plek voor muckdiving. Rondom het eiland zijn er heldere diepe kanalen waar manta’s en soms een walvishaai voorkomen. Het duiken is voor elk niveau en dankzij de beschutte baaien en inhammen heeft het een rijk zeeleven.

  • Muckdiving
  • Apo Reef Natural Park
  • Ongerepte duikplekken

De harde en zachte koralen met vissen bij Puerto Galera (Mindoro) zijn zeer divers. Tussen de koralen zijn er allerlei soorten koraalbewoners te zien zoals, spookfluitvissen, mandarijnvissen, dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen en naaktslakken. Bovendien ligt er in de buurt van Puerto Galera ook wat kleine Japanse wrakken van de Tweede Wereldoorlog die een bezoekje waard zijn.

Voor de kust van Romblon ligt een klein rotsachtig eilandje Logbon Island met meerdere duikplekken. Het is een rustige plek en geschikt voor alle duikers en snorkelaars Voor het eiland kan je bijvoorbeeld Sasaigang point vinden en dit is een fantastische plek voor fotografie. Hier zijn zeepaardjes, spookfluitvissen en zeeduivels tussen de koraalformaties te zien. Veel naaktslakken en schaaldieren zijn hier in overvloed te vinden tussen de tropische planten.

Apo Reef is het een na grootste koraalrif ter wereld en het grootste atol op de Filipijnen. Daarnaast staat het rif ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kan er adembenemend duiken met een zicht van 20 tot 50 meter. De steile wanden zijn begroeid met gezond koraal, sponzen en gorgonen. Er zijn wel 500 soorten koraal en 385 vissoorten bevolken het rif. Ook zijn er manta-roggen, tonijn, walvishaaien, grijze rif haaien en bij koeler weer hamerhaaien te zien.

Duikseizoen

In principe is het mogelijk om het hele jaar door te duiken. Maar de beste maanden zijn oktober tot juni. Het zicht onderwater is tussen de 10 en 20 meter. Daarnaast is de watertemperatuur is rondom de 27 graden.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen