Duiken Coron

Duiken Coron, Filipijnen | Scheepswrakkenparadijs

 

Reis samenstellen Bekijk alle accommodaties

Duiken Coron

Rondom Coron zijn er 12 van de 24 gezonken Japanse schepen tot nu toe ontdekt en zijn zeer goed bewaard gebleven. De wrakken bevinden zich allemaal in vrij ondiep water, op een diepte van ongeveer 12 tot 30 meter. Het marine leven rondom de wrakken is wat minder exotisch. De vissen die je daar zou kunnen tegenkomen zijn: schorpioenvissen, krokodilvissen, triggervissen en clownsvissen. Verder heeft het onderwaterlandschap veel zwarte kalksteen-kliffen en is het bedekt met weelderig groen gebladerte. Kortom, het duiken bij Coron is zeker een paradijs voor de wrakduikers!

  • Het scheepswrakken paradijs
  • Apo Reef Natural Park
  • Duiken in alle rust en ongereptheid

Naast de vele scheepswrakken is er ook een grot, de Cathedral Cave. Op 6 meter diepte ligt de ingang van de grot. Het dak van deze grot stortte lang geleden deels in en liet een gat open. Op een bepaald tijdstip van de dag  geven de lichtstralen van de zon door het gat in het plafond de kathedraal een kathedraalachtig lichteffect.

Barracuda Lake is een meer met brak water in een vulkanische krater. Het water is helderblauw en de wanden van het meer zijn van donker kalksteen. Duikers hebben hier de volledige ervaring van een thermocline in combinatie met halocline. De watertemperatuur van het meer ligt aan de oppervlakte rond de 28 graden. Op een diepte van ongeveer 14 meter stijgt de watertemperatuur naar 38 graden. Dichter bij de bodem koelt de watertemperatuur weer iets af. Na 4 meter verandert het water van vers water naar zout water en daarom is er op 4 meter en 14 meter een halocline te zien. Dit is waar water met verschillende zoutgehaltes zich mengen en dat vormt een mistige horizontale laag.

Apo Reef is het een na grootste koraalrif ter wereld en het grootste atol op de Filipijnen. Daarnaast staat het rif ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kan er adembenemend duiken met een zicht van 20 tot 30 meter. De steile wanden zijn begroeid met gezond koraal, sponzen en gorgonen. Er zijn wel 500 soorten koraal en 385 vissoorten bevolken het rif. Ook zijn er manta-roggen, tonijn, walvishaaien, grijze rif haaien en bij koeler weer hamerhaaien te zien.

Duikseizoen

Er kan het hele jaar door gedoken worden rondom Coron. De beste tijd om te reizen naar de Filipijnen is van november tot juni omdat het dan geen regenseizoen is. De watertemperaturen zijn rond de 28 graden. Qua zicht heeft elk wrak zijn eigen kenmerken en zal het zicht rond de 10 tot 25 meter zijn.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen