Duiken Luzon

Duiken Luzon, Filipijnen | Excellente duikstekken voor macro- en muckduiken

Reis samenstellen Bekijk alle accommodaties

Duiken Luzon

  • Nudibranch hoofdstad van de wereld
  • Muckduiken
  • Macroduiken

50 excellente duikstekken voor macro- en muckduiken. Duiken bij Anilao is prachtig met gekleurde riffen met een wijds zicht, wrakken en zelfs een grot. Het staat bekend om de nudibranch hoofdstad van de wereld, dus ook heel erg geschikt voor de onderwaterfotografie. De beste plek voor het muckduiken is ‘Secret Bay’ en is ook zeer geschikt voor het nachtduiken. Daarnaast is het rif meestal vrij ondiep waardoor het voor snorkelen ook heel erg mooi kan zijn.

Verde Island heeft lichte zeestromen tussen de eilanden en dat vormt de basis voor een enorme biodiversiteit van onderwaterleven. Het is mogelijk om lichte tot uitdagende stromingsduiken te maken langs de mooie koraalwanden. Het rif is erg divers en dat in combinatie met een driftduik is het zeker waard om bij Verde Island te duiken. Tevens is het ook mogelijk om een ‘drop off’ te bezoeken tijdens de duik.

De harde en zachte koralen met vissen bij Puerto Galera zijn zeer divers. Tussen de koralen zijn er allerlei soorten koraalbewoners te zien zoals, spookfluitvissen, mandarijnvissen, dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen en naaktslakken. Bovendien ligt er in de buurt van Puerto Galera ook wat kleine Japanse wrakken van de Tweede Wereldoorlog die een bezoekje waard zijn.

Duikseizoen

De watertemperaturen zijn tussen april en september rondom 30 graden en kan het zicht tussen de 20 en 30 meter zijn. In de maanden december tot maart daalt de temperatuur tot de 24-26 graden en zal het zicht tussen de 10 tot 20 meter zijn. Echter, door thermoclines kan het plotseling afkoelen tot 21-22 graden. Duiken op de Filipijnen is het hele jaar door mogelijk maar de beste tijd blijft november tot juni omdat het dan geen regenseizoen is.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen