Duiken Visaya’s

Duiken Visaya’s, Filipijnen | Gevarieerd duiken

 

Reis samenstellen Bekijk alle accommodaties

Duiken Visaya’s

De Visaya’s is de verzamelnaam van de eilanden die centraal gelegen zijn in de Filipijnen. Hier vallen de volgende eilanden onder: Cebu, Negros, Bohol, Leyte en Malapascua. Rondom deze eilanden is de biodiversiteit onderwater heel erg variërend en daarom is hier van alles te zien! Veel duikgebieden hebben plateaus om bijvoorbeeld haaien te spotten. Ook zijn er veel muren die een jungle van verschillende soorten harde en zachte koralen aantrekken. Met duiken op de Visaya’s heb je kans om exotische en unieke vissen en haaien tegen te komen. Daarnaast kun je ook schildpadden, kreeften, naaktslakken en inktvis spotten.

  • Diversiteit in de onderwaterwereld
  • De ‘koraaldriehoek’ van de Filipijnen
  • Witte zandstranden

Duiken Cebu en Malapascua

Santander en Oslob zijn gelegen in het zuidelijkste punt van Cebu. Het is een goede plek voor onderwaterfotografie vanwege het macro-leven. Doordat er een wat sterkere stroming staat trekt het wat groter spul aan zoals manta’s en walvishaaien. Omdat er op sommige plekken een wat sterkere stroming staat is het niet altijd geschikt voor beginnende duikers. Malapascua is een populaire duikbestemming wat ten noorden ligt van Cebu. Het ultieme hoogtepunt van de duikstekken bij Malapascua zijn is het zien van tresherhaaien, hamerhaaien en mantaroggen. Naast de haaien zijn er ook wat schipwrakken te zien zoals een Japans oorlogsschip en een Japans vrachtschip uit de tweede wereldoorlog.

Duiken Negros

Stijlwanden, indrukwekkende koraaltuinen, stromingsduiken en zeegrastuinen met een enorme hoeveelheid aan critters. Duiken Negros betekent duiken bij bekende duiklocaties zoals Dauin, Siquijor, Sumiton en Apo Island. En de regelmatige migratie van groepen dolfijnen en walvissen. Dumaguete is een bekende duikplek van het eiland Negros. Dit duikgebied heeft een groot aantal zandplaatsen en steile wanden die worden bedekt met oerwouden van verschillende soorten koralen. Er zijn hierdoor vele soorten micro-leven te zien. Daarnaast is het ook mogelijk om een muckduik te maken en er is zelfs een duiklocatie met zwart zand.

Duiken Bohol

Het bekende Alona Beach is één van de topbestemmingen op de Filipijnen. Gezelligheid alom. Het huisrif heeft een schuine muur van koraal tot een diepte van 25 meter. Een goede plek om zeekomkommers, alen en naaktslakken te zien. Dit duikgebied is perfect voor beginnende duikers. Balicasag Island is de beste duikstek van de wijde omgeving. Indrukwekkende muren tot meer dan 40 meter, grote koraaltuinen, schildpadden, hengelaarsvissen en murenes. Daarnaast is het ‘Black Forrest’ hier gelegen. Zoals de naam het al zegt, hier is veel zwart koraal te vinden. Deze duikstek is dus prachtig! Cabilao is de rustige duikbestemming op Bohol en is een paradijs voor onderwaterfotografen. Er is een mogelijkheid tot muckduiken. Zeepaardjes, critters, talloze soorten onderwaterleven, harde en zachte koralen zijn er allemaal te zien. Tevens is er een duikplek met een plateau op 34 meter diepte om zwart-witte rifhaaien te spotten. Daarnaast zijn er nog zeepaardjes, jackfish en barracuda’s te zien. Een must-see duikbestemming!

Duiken Leyte

De bekendere duikgebieden liggen in het zuiden van het eiland. Sogod Bay heeft lange en intacte koraalriffen en prachtige drop-offs. Van naaktslakken en zeepaardjes tot aan zeeduivels en schildpadden, het is hier allemaal te zien. Daarnaast zijn er ook walvishaaien te zien.

Duikseizoen

Het duiken en snorkelen kan het hele jaar door. Het kan wat drukker zijn in de maanden december tot en met mei omdat het dan hoogseizoen is. De gemiddelde watertemperatuur is rond de 29 graden. Daarnaast is het zicht gemiddeld tussen de 15 en 30 meter.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen