Duiken Sudan

Duiken Sudan: Hamerhaaien en Cousteau

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Sudan, een jongensdroom

Bijna iedereen vergeet dat als je wil duiken in de Rode Zee Egypte niet de enige keus is. Maak kennis met Sudan! Duiken Sudan betekent duiken op hamerhaaien, ongerepte riffen, geen andere duikers in de buurt en de nalatenschap van Cousteau…

Rifhaaien, de longimanus en grote scholen barracuda’s worden regelmatig op de plateaus waargenomen. In de lagune kunnen manta’s worden bekeken (in oktober Mesharifa Reef). Bultkoppapagaaivissen trekken over de riffen. In vele opzichten zijn de vissen en andere zeedieren in de Sudanese wateren de kroonjuwelen van de Rode Zee, nergens anders is er zo’n overvloed en diversiteit.

Duiken Sudan : hamerhaaien

De hoofdattractie van duiken in Sudan vormen de hamerhaaien, die afhankelijk van het jaargetij in scholen van 50 tot meer exemplaren te zien zijn op de stromingsrijke punten van het rif, waar ze naar boven komen. De beste tijd voor hamerhaaien is januari tot april. Augustus tot november zijn de manta’s veelal aanwezig. En de rest van het jaar door andere soorten haaien.

 

Duiken Sudan

Terug naar vorige pagina

Adembenemende visstand

Wat het duiken in Sudan nog boeiender maakt, is het feit dat de koraalriffen al even adembenemend zijn als de visstand. Zachte koraalwouden, algemeen erkend als de mooiste van de Rode Zee, staan naast talloze koraalsoorten.

Duiken in Sudan met Cousteau

Meer dan iemand anders heeft Cousteau er voor gezorgd dat Sudan voor altijd met duiken vereenzelvigd wordt. Zijn Precontinent II Project is te vinden op Shaab Rumi en zeker een duik waard. Een experiment om te leven onder water. De haaienkooien en verschillende andere constructies zijn er nog steeds, nu alleen weer overgenomen door de originele bewoners.

Duiken Sudan : wrakken

Duiken Sudan tussen alle haaien en het Precontinent II Project zou je bijna vergeten dat als je gaat duiken Sudan je ook fantastische wrakken tegenkomt, zoals de ‘Umbria’ of de ‘Blue Bell’. Of op het zogeheten ‘Toyota-wrak’ waar je inderdaad kunt duiken op wrakken van Toyota ’s…

Duiken in Sudan, vraag nu een offerte aan!

Type duik

Flora en fauna

Kies hier uw accommodatie

Boot

Cassiopeia & Andromeda liveaboards

Sudan & Egypte

  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • De snelste liveaboard
  • Noord en Zuid routes Egypte en Sudan
  • Gratis waterpijp in shisharoom
  • De beste liveaboard voor Sudan

Vanaf: € 548 Egypte | € 1500 Sudan

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina