Duiken Terceira

Terceira | lekker ontspannen duiken

Reis samenstellen

Terceira, het derde eiland dat ontdekt werd op de Azoren, is één van de centrale eilanden. Met een eigen internationale luchthaven is Terceira zeer goed bereikbaar vanaf het vaste land. Het contrast tussen de natuurlijke schoonheid van het eiland en de architectuur, vooral in de hoofdstad, maken Terceira een bijzonder eiland. De hoofdstad Angra do Heroísmo was zelfs de eerste plek in de Azoren die op de UNESCO werelderfgoedlijst kwam. Ook onderwater duik je de geschiedenis in, zo ligt er vlakbij de hoofdstad het scheepswrak de Lidador.

Natuur en Cultuur op Terceira

Het landschap op Terceira is zeer afwisselend. Zandstranden omgeven door rotsen, groene velden, wijngaarden en mooie historische architectuur in de Angra do Heroísmo en Praia da Vitória. De hoogste berg (vulkaan) op het eiland is Santa Bárbara (1021m).

Op het eiland vind je ook de Furnas do Enxofre, gaten in de grond waaruit zwaveldamp (rook) komt. Furnas do Enxofre is dichtbij de vulkaangrot op het eiland, Algar do Carvão. Een populaire attractie om te bezoeken.

Liefhebbers van wijn kunnen in het Museu do Vinho leren hoe wijn op de Azoren gemaakt wordt. Want de Azoren zijn o.a. wereldberoemd vanwege de wijngaarden!

 

Duiken op Terceira

Duiken op Terceira is uitermate geschikt voor beginners. Er wordt rondom het hele eiland gedoken waardoor je altijd rustige omstandigheden op kan zoeken, mocht er harde stroming zijn. Maar over het algemeen is het lekker makkelijk duiken.

Op Terceira duiken we met de duikschool ‘Octopus Diving Center’ gevestigd in de stille, maar prachtige havenstad Praia da Vitoria. Het beste seizoen om op de Azoren te duiken is tussen mei en oktober. In juli is de watertemperatuur zo’n 24C terwijl je in oktober je moet voorbereiden op 18C. Een 7mm is dus handig, soms kom je zelfs weg met een 5mm.

Duiken rondom Terceira betekend mooie tunnels waar je onder door kan zwemmen, veel verschillende soorten vissen, kreeften, adelaarsroggen, octopussen en ook kleiner spul zoals zeenaaktslakken. Ga je naar de dive site ‘Bat Ray Cave’ dan kan je zoals de naam al zegt… Bat Rays  verwachten. Een prachtige grijze adelaarsrog. Wel eens gezien? Super schattig en ook wel een beetje mysterieus!

Ook een duiksite die je absoluut niet over wil slaan is het ‘Underwater Archaeological Park’ bij Angra. Hier vind je onder andere het wrak Lidador. De Lidador was een ijzeren stoomboot die in 1878 zonk vanwege slecht weer. Goed nieuws voor de Open Water duikers, jullie kunnen mee want het wrak ligt op een diepte van ca 8 meter!

Accommodaties op Terceira

Bekijk hier onder ons huidige aanbod van hotels op Terceira. Voor alle accommodaties geldt dat we duiken met het duikcentrum Octopus Dive Center. Voor liefhebbers van liveaboards hebben we ook verschillende opties. De boten doen meerdere eilanden in de Azoren aan.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen