Duiken Canarische Eilanden

Reis samenstellen

 

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor liefhebbers van zon, terrasjes en wandelen. Maar wist je dat je er ook heel mooi kan duiken? Én je vliegt er vanaf verschillende luchthavens in Nederlnd en Duitsland in een paar uurtjes heen. Wat ons betreft een perfecte locatie voor lekker no-stress duiken.

Duiken op Tenerife | Aquarius Dive Center Tenerife

In het zuiden van Tenerife kan je heel mooi duiken. Er is veel leven zoals schildpadden, engelhaaien, murenes, grote scholen vis en soms zelfs een duivelsrog! Ook liggen er een aantal mooie wrakken rondom de kust, waarop je heel goed kan duiken. Grotten? Zijn er ook! Er is weinig stroming, waardoor ook beginnende duiker hier lekker kan duiken. De water temperatuur schommelt tussen de 19C (winter) en 24C (zomer). Het zicht is goed. Bekijk de foto’s maar hieronder bij de Tenerife reis aanbieding!

Op Tenerife doen we zaken met Harry Bakker, eigenaar van de duikschool Aquarius Dive Center Tenerife. Harry begon ooit zijn duikcarriere in Nederland (bij duikschool Veronica in Meppel) en na jaren een duikcenter gerund te hebben in Roemenië zit hij nu sinds een paar jaar in het zonnige zuiden van Tenerife. Bij Harry kan je naast gewoon lekker duiken op de vele duiksites ook heel veel verschillende opleidingen volgen. Wil je leren duiken? Kan! Advanced of Rescue? Kan ook! Er zijn zelfs een aantal TEC opleidingen. Nitrox? Check.

Duiken op La Palma | Casa de Buceo – Duikhuis La Palma

La Palma, “La Isla Bonita”. Het mooiste eiland van de Canarische eilanden. Of het waar is? Oordeel zelf! Het zicht is er in ieder geval fantastisch en de biodiversiteit enorm.  Van kleine neon rifbaarsjes tot de enorme zwarte stekelroggen, van papegaaivissen tot sepia’s. Wat redelijk bijzonder is, is de aanwezigheid van zwarte koralen op een relatief geringe diepte. Meestal groeit dit pas onder de 80 meter maar hier op La Palma is het al op 15 meter diepte te vinden. Dus toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zijn er meerdere (zachte) koralen te vinden maar wel vaker op diepte – vanaf 30 meter –  zoals gorgonen.

Duiken op La Palma betekend kantduiken. Alle duikstekken zijn beter vanaf de kant te bereiken dan vanaf een boot. Dat heeft te maken met de geografie en ligging van La Palma. Verwacht een zicht van ca. 20 meter en in de winter is het water ca 18C en in de zomer zelfs 25C! Op La Palma duik je met Joost en Nanneke van Duikhuis La Palma, twee enthousiaste Nederlanders die je graag in kleine groepjes mee nemen in de bijzondere onderwaterwereld van La Palma.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen