De grootste duikstek van Nederland

Open Huis heeft alle verwachtingen overtroffen

Maps

Direct naar alle accommodaties

Lucas Duiksport en EWDR

samen dé duikplek van Nederland

We zijn verhuisd van Almelo naar Lucas Duiksport in Nijverdal. En we kunnen volmondig zeggen; met succes!  We hebben onze kracht gebundeld in de Sportgemeente van 2016. Kennis over duikuitrusting, duikcursussen en materiaal onderhoud hadden ze er al volop. En met de komst van EWDR naar de Bedrijvenweg 3a in Nijverdal is er nu ook de kennis over de beste duikvakanties aan toegevoegd. Alles op één en hetzelfde adres.

Op 14 januari 2017 is dé duikplek voor de duikliefhebber geopend door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. Verreweg de grootste, de mooiste en de beste duikplek van Europa!

EWDR-50 Pieter van Vollenhoven speech

Open Huis: 14 januari 2017

Dit schreeuwde om een feestje, zeg maar gerust festijn. En dat was het ook, op ons gezamenlijke Open Huis waren meer dan 400 duikliefhebbers aanwezig in winkel, op de EWDR-duikbeurs, tijdens de presentaties, de officiële opening en uiteraard de borrel naderhand.

Iedereen was meer dan welkom in Nijverdal. En dat bent u nog steeds! Op door-de-weeks dagen, op koopavonden en op de zaterdag. Het was een glansrijke dag zoals ‘Duiken in Beeld’ dit openingsfeest omschreef. Het is toonaangevend voor duikend Nederland. En dát is wat Lucas Duiksport en EWDR met deze samenwerking willen bereiken. Wij kunnen daarom nu al verklappen dat het zeker niet bij deze ene keer zal blijven dat er een groot duikevent plaats vindt in het mooie Nijverdal.

EWDR-duikbeurs

Zo waren er een 10-tal prachtige informatieve duikgerelateerde presentaties bij te wonen. Om ieder mee te nemen naar onder meer Kenia, Kaapverdië, Komodo, Indonesië, Palau en op duikexpeditie naar Spitsbergen. Ook Drs. Jan-Jaap Brandt Corstius en Menno Gaastra hadden een interessante presentatie over resp. het nut van de medische duikkeuring en waar je voor op moet passen als je onder water bent

 • 2Fish | Bali, Manado & Lombok
 • Dive Tribe | Kaapverdië
 • Xplorer Redsea | liveaboards Egypte
 • Fish ’n Fins | Palau
 • Jukung Dive | Bali
 • Divine Diving | Komodo
 • Pilli Pipa | Kenia,
 • Duikexpeditie Spitsbergen

Uiteraard dank aan alle aanwezigen die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt.

 

Terug naar vorige pagina

Lucas Duiksport

Ook in de duikwinkel van Lucas was het een drukte van jewelste. Volop werden er nieuwe materialen gepast, gekocht en er werd uitgebreid advies gegeven. Ook de aanwezigheid van de stand van Sealife met Harro Cats en ScubaPro met Martine Grethe trok veel publiek. Af en aan presenteerden zij de nieuwste materialen en gaven uitleg over het gebruik. Ook hoofdredacteur René Lipmann van DUIKEN was samen met bladmanager DUIKEN Felice van Steenbergen aanwezig ter promotie van dit mooie duikmagazine.

Het nut van medische keuring

Drs. Jan Jaap Brandt Corstius gaf een interessante lezing over het nut van de medische duikkeuring. Er waren ook 2 artsen aanwezig die keuringen uitvoerden. Dr. Menno Gaastra over het wel en wee onder water. En dan met name over wat voor een vervelende kwaaltjes je kan overhouden door het aanraken van vissen en koraal.

Workshop Onderwaterfotografie

Tips en trucs over de gratis workshop onderwaterfotografie is altijd een enorme publiekstrekker. Peter de Maagt brengt vol overgave zijn kennis en kunde aan de duiker over. Drie keer op deze dag trok hij een volle zaal.

Winnaars worden bekend gemaakt

Niet compleet, het openingsfeest zonder mooie cadeaus. Die we verloten we in de 3 weken tussen het Open Huis en de Duikvaker. Elke week een winnaar, beginnend met de 3e, dan 2e en dan de 1e prijs. De winnaars worden via Facebook en onze website bekend gemaakt. Uitreiking van de prijzen vindt plaats in de EWDR-stand op de Duikvaker.

 1. Eerste prijs: een verzorgde 8-daagse duikreis naar Kaapverdie voor 1 persoon, excl. vlucht;
 2. Tweede prijs: TUSA RS460 ademautomaat;
 3. Derde prijs: Reischeque van € 250,- .

Gefeliciteerd!

3e prijs : Dhr. Klaas Ketelaar

 

Gefeliciteerd!

2e prijs : H. Sangers

 

Gefeliciteerd!

1e prijs : Marjolein Nieuwland

 

Photo credits: Rob Aarsen | René Lipmann

 

MapsKies uw bestemming in De grootste duikstek van Nederland

Naar top van pagina