Reisverhalen

Studiereis Marsa Alam, Egypte

Gepubliceerd op 30 augustus 2019 in Verhalen.

Geschreven door Muriël:

Er werd ons (3 enthousiaste en tevens hardwerkende vrouwelijke collega’s) gevraagd of we een studiereis naar Egypte wilden maken. Nou…we hebben even getwijfeld… Aangekomen op de luchthaven hebben we eerst een visum geregeld (ongeveer €25,- per persoon).   Na een korte rit (20 minuten, afhankelijk van welke chauffeur je hebt) kwamen we in de avondrode zon aan bij Abu Dabbab Diving Lodge. Een kleine, maar gemoedelijke en gezellige lodge met een bar, zwembad en eenvoudige, maar ruime  en schone kamers voorzien van airco en televisie.

Lees meer

Deveny leert duiken op de Azoren

Gepubliceerd op 6 juli 2019 in Verhalen.

Duiken op São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en er is zowel boven- als onderwater veel te ontdekken! Het groene eiland bestaat uit vulkanen met veel wandelmogelijkheden maar het duiken is ook erg bijzonder.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 3: Duiken op de duikstek White Beach

Gepubliceerd op 30 juni 2019 in Verhalen.

Duiken! We gaan duiken 😁. Met de Taka (Solomons PNG Master) doe ik de ‘Best of Solomons route’.

Vannacht best goed geslapen. Ik ben opgegroeid op een boot in Amsterdam en het rustig heen en weer bewegen van de boot wiegt mij altijd zo in slaap. Vannacht wel even wakker geworden toen de kapitein het anker ophaalde. Dat was best luid, maar daarna door geslapen.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 2: Aan boord van de Taka

Gepubliceerd op 28 juni 2019 in Verhalen.

Vandaag de dag dat mijn liveaboard ‘Solomons PNG Master’ (hierna te noemen Taka) begint!

Ik ben vannacht blijven slapen in het Heritage Park Hotel. Een keurig mooi hotel, pal aan het strand én vlakbij de locatie waar we aan boord gaan van de Taka.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 1: aankomst

Gepubliceerd op 18 juni 2019 in Verhalen.

Dag 1, vandaag de vlucht naar de Solomoneilanden!

Via Brisbane vlieg ik in 3 uurtjes naar Honiara. Aangezien de vlucht vrij vroeg is (10:00), heb ik overnacht in het Ibis Budget Hotel. Budget slapen, voor een gemiddelde prijs 🤣. Maar het voldeed prima voor een nacht. En het is super dichtbij de luchthaven.

Op de luchthaven zelf veel Pokémons gevangen. Ja, je moet toch wat als je zo snel door de douane bent en je jezelf nog bijna 3 uur moet vermaken.

Lees meer

Blackwater_Diving_Romblon_Philippines_Peter_Eschweiler_juvenile_crab_pelagic

Zwartwater duiken in Romblon

Gepubliceerd op 27 maart 2019 in Nieuws.

Ver van de bewoonde wereld, op zo’n 7 uur varen vanaf Batangas in de Filipijnen, ligt het eilandje Romblon. Op dit eiland is het resort ‘The Three P’ gevestigd.

In Romblon kan je een hele bijzondere vorm van duiken ervaren, namelijk ‘Blackwater Diving’. Dit houdt in dat je een nachtduik maakt in het ‘diepe water’ en de bodem eigenlijk helemaal niet ziet. Een hele andere manier van nachtduiken dus. Daardoor zie je ook meteen hele andere critters en vissen dan als je een gewone nachtduik zou maken. Echt een unieke ervaring, die de reis alleen al de moeite waard maakt.

Lees meer

Duiken op Apo Island

De 11 fantastische duikstekken van Apo Island

Gepubliceerd op 22 maart 2019 in Verhalen.

Apo Island is een van de mooiste duikeilanden in de Filipijnen. Sterker nog, in verschillende lijstjes kom je Apo Island tegen als één van de mooiste duikbestemmingen ter WERELD. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Onderwater tref je echt een fenomenaal onderwaterlandschap tegen. Je waant je in een aquarium. Volgens de laatste tellingen zwemmen er zo’n 650 soorten vis rond en zijn er ca. 400 koraalsoorten te vinden. De grotere dieren zoals schildpadden, haaien en mantaroggen ontbreken trouwens ook niet…. Kortom, de duiken op Apo Island zijn geweldig gevarieerd.

Rondom Apo Island vind je 11 verschillende duiksites. Zeven van de elf duiksites zijn geschikt voor beginners. Daarmee bedoelen wij duikers die een Open Water Certificaat hebben en tot maximaal 18 meter diep mogen duiken. Deze duiksites zijn uiteraard ook interessant voor meer ervaren duikers (Advanced Open Water en hoger). Sterker nog professionele Fotografen willen hier niet meer weg, zo geweldig is het duiken.

Lees meer

Zeenaaktslakken expeditie Kenia

Zeenaaktslakken expeditie Kenia groot succes

Gepubliceerd op 14 maart 2019 in Nieuws.

In oktober 2018 is onder leiding van Bioloog Peter H van Bragt de zeer geslaagde eerste zeenaaktslakken-expeditie in Kenia georganiseerd en uitgevoerd. Tien zeer ervaren sportduikers hebben vanuit het Firefly camp van Duikcentrum Pilli Pipa, vlak bij het eiland Wasini in het zuiden van Kenia in een week een onverwacht groot aantal soorten zeenaaktslakken waargenomen. De teller staat voorlopig op ruim honderd soorten zeenaaktslakken, een klein aantal aan zeenaaktslakken verwante weekdieren en circa 20 soorten tropische platwormen.

Lees meer

Oudere berichten >

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen