Reisverhalen

Blackwater_Diving_Romblon_Philippines_Peter_Eschweiler_juvenile_crab_pelagic

Zwartwater duiken in Romblon

Gepubliceerd op 27 maart 2019 in Nieuws.

Ver van de bewoonde wereld, op zo’n 7 uur varen vanaf Batangas in de Filipijnen, ligt het eilandje Romblon. Op dit eiland is het resort ‘The Three P’ gevestigd.

In Romblon kan je een hele bijzondere vorm van duiken ervaren, namelijk ‘Blackwater Diving’. Dit houdt in dat je een nachtduik maakt in het ‘diepe water’ en de bodem eigenlijk helemaal niet ziet. Een hele andere manier van nachtduiken dus. Daardoor zie je ook meteen hele andere critters en vissen dan als je een gewone nachtduik zou maken. Echt een unieke ervaring, die de reis alleen al de moeite waard maakt.

Lees meer

Duiken op Apo Island

De 11 fantastische duikstekken van Apo Island

Gepubliceerd op 22 maart 2019 in Verhalen.

Apo Island is een van de mooiste duikeilanden in de Filipijnen. Sterker nog, in verschillende lijstjes kom je Apo Island tegen als één van de mooiste duikbestemmingen ter WERELD. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Onderwater tref je echt een fenomenaal onderwaterlandschap tegen. Je waant je in een aquarium. Volgens de laatste tellingen zwemmen er zo’n 650 soorten vis rond en zijn er ca. 400 koraalsoorten te vinden. De grotere dieren zoals schildpadden, haaien en mantaroggen ontbreken trouwens ook niet…. Kortom, de duiken op Apo Island zijn geweldig gevarieerd.

Rondom Apo Island vind je 11 verschillende duiksites. Zeven van de elf duiksites zijn geschikt voor beginners. Daarmee bedoelen wij duikers die een Open Water Certificaat hebben en tot maximaal 18 meter diep mogen duiken. Deze duiksites zijn uiteraard ook interessant voor meer ervaren duikers (Advanced Open Water en hoger). Sterker nog professionele Fotografen willen hier niet meer weg, zo geweldig is het duiken.

Lees meer

Zeenaaktslakken expeditie Kenia

Zeenaaktslakken expeditie Kenia groot succes

Gepubliceerd op 14 maart 2019 in Nieuws.

In oktober 2018 is onder leiding van Bioloog Peter H van Bragt de zeer geslaagde eerste zeenaaktslakken-expeditie in Kenia georganiseerd en uitgevoerd. Tien zeer ervaren sportduikers hebben vanuit het Firefly camp van Duikcentrum Pilli Pipa, vlak bij het eiland Wasini in het zuiden van Kenia in een week een onverwacht groot aantal soorten zeenaaktslakken waargenomen. De teller staat voorlopig op ruim honderd soorten zeenaaktslakken, een klein aantal aan zeenaaktslakken verwante weekdieren en circa 20 soorten tropische platwormen.

Lees meer

Longjer… watte…?

Gepubliceerd op 24 september 2017 in Verhalen.

Waar zijn we nu weer beland?

De duikers worden nog even apart genomen om de automaten in elkaar te zetten en genoeg gewicht aan de gordels te doen. Het begint zo langzamerhand te tintelen. Het avontuur staat vlak voor de deur.

Lees meer

duiken Kenia

Karibu Kenia

Gepubliceerd op 22 november 2016 in Verhalen.

Op bezoek bij Pilli Pipa – Fire Fly Ocean Camp

Een hobbelige ‘dust road’ tussen de palmbomen door, de geur van zeewind komt dichterbij, kleurige doeken wapperend in de kraampjes langs de weg, daken gemaakt van bananenbladeren en met z’n vieren op een brommertje past prima.

Karibu! Welkom, welkom in Kenia.

Lees meer

Ik skip de duiken op Cyprus

Gepubliceerd op 15 juli 2016 in Verhalen.

Ik lig er wakker van. De duiken in Noord Cyprus zijn voor Middellandse Zee begrippen erg leuk. Ik zou nog veel meer duiken moeten maken om te begrijpen waarom ik jullie naar Noord Cyprus moet sturen. En toch besluit ik om vandaag niet te duiken.

Lees meer

Oudere berichten >

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen