Reisverhalen

Op Safari in Kenia

Gepubliceerd op 11 april 2020 in Verhalen.

Op safari in Kenia

Als je dan toch in Kenia bent mag een safari absoluut niet ontbreken, vinden wij. Na vele “oeh’s”, “ah’s”, wat prachtig en hoe gaaf, waren wij verkocht en kunnen wij inmiddels onze mond niet meer houden over hoe geweldig het was!

 

Lees meer

Duiken in Kenia

Gepubliceerd op 22 januari 2020 in Verhalen.

Duiken is waarschijnlijk niet je eerste gedachte aan Kenia, ook niet bij ons. Maar wat is Kenia prachtig, vele soorten nudibranch in het Wasinikanaal en het betoverende Kisite Nationaal Marinepark. Kenia is zeker een bestemming die op je lijstje moet komen te staan!

Lees meer

Soraya & Jeffry gaan duiken op Zanzibar

Gepubliceerd op 4 december 2019 in Reistips.

Onze eerste gedachte bij Zanzibar was luxe resorts, witte stranden en helder blauw water. Maar wij kwamen er achter dat Zanzibar absoluut véél meer te bieden heeft dan dat! Zanzibar is eiland gelegen in de Indische oceaan voor de kust van Tanzania en nabij Kenia en dus uitstekend te combineren/verlengen met bijvoorbeeld een safari.

Lees meer

Koraal herstellen in Kenia bij REEFolution

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 in Verhalen.

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar  de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen. Ze doet dit onderzoek bij REEFolution en verblijft bij onze eigen Harm in het Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp !  We hebben Rosanne gevraagd af en toe een paar foto’s en kreten met ons te delen over haar tijd aldaar.

Lees meer

Studiereis Marsa Alam, Egypte

Gepubliceerd op 30 augustus 2019 in Verhalen.

Geschreven door Muriël:

Er werd ons (3 enthousiaste en tevens hardwerkende vrouwelijke collega’s) gevraagd of we een studiereis naar Egypte wilden maken. Nou…we hebben even getwijfeld… Aangekomen op de luchthaven hebben we eerst een visum geregeld (ongeveer €25,- per persoon).   Na een korte rit (20 minuten, afhankelijk van welke chauffeur je hebt) kwamen we in de avondrode zon aan bij Abu Dabbab Diving Lodge. Een kleine, maar gemoedelijke en gezellige lodge met een bar, zwembad en eenvoudige, maar ruime  en schone kamers voorzien van airco en televisie.

Lees meer

Deveny leert duiken op de Azoren

Gepubliceerd op 6 juli 2019 in Verhalen.

Duiken op São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en er is zowel boven- als onderwater veel te ontdekken! Het groene eiland bestaat uit vulkanen met veel wandelmogelijkheden maar het duiken is ook erg bijzonder.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 3: Duiken op de duikstek White Beach

Gepubliceerd op 30 juni 2019 in Verhalen.

Duiken! We gaan duiken 😁. Met de Taka (Solomons PNG Master) doe ik de ‘Best of Solomons route’.

Vannacht best goed geslapen. Ik ben opgegroeid op een boot in Amsterdam en het rustig heen en weer bewegen van de boot wiegt mij altijd zo in slaap. Vannacht wel even wakker geworden toen de kapitein het anker ophaalde. Dat was best luid, maar daarna door geslapen.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 2: Aan boord van de Taka

Gepubliceerd op 28 juni 2019 in Verhalen.

Vandaag de dag dat mijn liveaboard ‘Solomons PNG Master’ (hierna te noemen Taka) begint!

Ik ben vannacht blijven slapen in het Heritage Park Hotel. Een keurig mooi hotel, pal aan het strand én vlakbij de locatie waar we aan boord gaan van de Taka.

Lees meer

Oudere berichten >