Nieuws

Coronavirus / Covid-19

Gepubliceerd op 16 maart 2020 in Nieuws.

Beste EWDR reiziger,

Alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus/COVID-19 zorgen voor veel onrust in de reiswereld en bij de reiziger. Klanten die nu met EWDR op reis zijn, klanten die op het punt staan te vertrekken en klanten die de komende tijd op reis (zouden) gaan.

Wij begrijpen uw zorgen omtrent uw reis. Wij volgen dan ook de laatste ontwikkelingen omtrent het virus op de voet en hebben een crisisteam samengesteld om al onze klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren en helpen.

Lees meer

Nijlcruise met een Dahabiya zeilboot

Gepubliceerd op 31 december 2019 in Nieuws.

Vanuit een grijzig Nederland in herfstkleuren kijk ik met weemoed terug op de unieke Nijlcruise die wij, de ‘Vriendengroep van Arjan’, begin november hebben gemaakt met een Dahabiya zeilboot. Ik neem je graag mee in deze DROOMReis. Waan je terug in de tijd. Met deze rivierschepen zeilden archeologen en avonturiers over de Nijl. De naam Dahabiya komt van het woord Dahab, goud. De Dahabiya is uitgerust met twee grote Latijnzeilen en bieden de romantiek van vroeger met het comfort van tegenwoordig.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 4: Op bezoek in Karamulon

Gepubliceerd op 1 juli 2019 in Nieuws.

Vanochtend gaan we na het ontbijt naar Karamulon village. Een lokaal dorp waar het stamhoofd Raymond vaker duikers van de Solomons PNG Master (Taka) ontvangt. De cruise directors Carmen en Adam hebben een tas met cadeautjes samengesteld. En ook een aantal terugkerende gasten hebben iets meegenomen. In de tas zitten vooral dingen voor de kinderen, zoals pennen, stiften en items voor op school.

Lees meer

ScubaPro Travel Bag

Ik ga op duikvakantie en ik neem mee….

Gepubliceerd op 31 maart 2019 in Nieuws.

Het is soms een hele uitdaging om je koffer in te pakken als je op vakantie gaat. Je wilt niet te veel meenemen, maar ook niet te weinig. Ga je op duikvakantie, dan komt daar nog een extra uitdaging bij, namelijk je duik equipment. Welke bagage neem je mee op duikvakantie? En wat laat je juist thuis? En hoe neem je het mee? We hebben 5 inpaktips voor je op een rijtje gezet, speciaal voor je duikreis!

1. Laat je lood thuis!

Voor veel mensen een erg logisch advies, maar het komt echt voor dat mensen hun lood inpakken. Sommige airlines benoemen daarom zelfs in hun bagage regels dat lood niet is toegestaan. Waar je ook heen gaat, je kan er van uit gaan dat de locatie waar je gaat duiken lood voor je heeft. Evenals een fles trouwens, die hoef je ook niet in te pakken.

Lees meer

Blackwater_Diving_Romblon_Philippines_Peter_Eschweiler_juvenile_crab_pelagic

Zwartwater duiken in Romblon

Gepubliceerd op 27 maart 2019 in Nieuws.

Ver van de bewoonde wereld, op zo’n 7 uur varen vanaf Batangas in de Filipijnen, ligt het eilandje Romblon. Op dit eiland is het resort ‘The Three P’ gevestigd.

In Romblon kan je een hele bijzondere vorm van duiken ervaren, namelijk ‘Blackwater Diving’. Dit houdt in dat je een nachtduik maakt in het ‘diepe water’ en de bodem eigenlijk helemaal niet ziet. Een hele andere manier van nachtduiken dus. Daardoor zie je ook meteen hele andere critters en vissen dan als je een gewone nachtduik zou maken. Echt een unieke ervaring, die de reis alleen al de moeite waard maakt.

Lees meer

Top 5 liveaboard routes in de Rode Zee – Duikvakantie Egypte

Gepubliceerd op 25 maart 2019 in Nieuws.

Duiken in Egypte is niet alleen populair bij de vele, vooral all-inclusive, hotels met zowel kantduik als bootduik mogelijkheden. Ook een duikvakantie in Egypte via een duiksafari is zeer gewild bij zowel beginnende als gevorderde duikers. De liveaboards in Egypte zijn dan ook enorm in trek voor een geslaagde duikvakantie. Dit heeft volgens ons meerdere redenen. Zo zijn de liveaboards in Egypte in verhouding tot liveaboards in de rest van de wereld vaak een stuk goedkoper. Én je kan ook gewoon heel mooi duiken in de Rode Zee. Tijdens een liveaboard vaar je van duikstek naar duikstek terwijl je relaxt, slaapt of eet. De hele trip staat in het teken van duiken en daar kunnen veel duikers enorm van genieten.

“Eat, Sleep, Dive…. Repeat”

De liveaboards varen verschillende routes door de Rode Zee. In dit artikel gaan we de 5 meest populaire vaarroutes bij langs. Welke route kies jij voor je volgende duikvakantie in Egypte?

Lees meer

Filipijnen duiken EWDR Cove Paradise Beach & Dive Resort Negros

Tessa is naar Dumaguete gevlogen

Gepubliceerd op 22 maart 2019 in Nieuws.

Inmiddels heeft Tessa Anilao verlaten en is ze vanaf Manilla naar Dumaguete gevlogen. De vluchtduur is tussen de 1u15m en 1u30m. Er zijn verschillende lokale airlines die deze vluchten aanbieden zoals Philippine Airlines en Cebu Pacific. Goed te doen dus.

De volgende accommodatie waar Tessa verblijft is Cove Paradise. Cove Paradise ligt op slechts 40 km rijden van de lokale luchthaven Dumaguete en ten noorden van het slaperige stadje Siaton in Negros Oriental. Naast de prachtige baai van Tambobo ligt Cove Paradise Beach en Dive Resort. Genesteld in een afgelegen baai ligt het vredige en prachtige Dive Resort.

Duiken Cove Paradise

Populaire duikstekken vanaf Cove Paradise zijn vooral de dive sites bij Siaton. Uniek hier is dat je er helemaal alleen duikt, want er zijn geen andere duikshops in de buurt én ze hebben wit zand! Bij Siaton kan je naast o.a. mooi muck diven ook goed snorkelen. Bij goed weer is het mogelijk om richting Apo Island te varen, voor een kleine toeslag. Maar meestal blijft men lokaal, omdat het daar al zo mooi is.

Lees meer

Haai tijdens duiken Maratua

Duiken op Maratua, bij Derawan Eiland – Indonesië

Gepubliceerd op 20 maart 2019 in Nieuws.

Maratua is een populaire duikstek vlakbij Derawan eiland.

Maratua Atol is het grootste eiland bij Derawan, waar enorme stroming zit bij Big Fish County. Tijdens de duiken bij Maratua Atol gaan de scholen met barracuda’s in rustig tempo voorbij. Je zal ook vrij snel rifhaaien en tonijn tegenkomen. Bekijk het filmpje om te zien wat Wendy en Justin allemaal tegenkwamen tijdens hun duiken op Maratua.

Wendy en Justin verbleven in Derawan bij Tasik Divers; Derawan Dive Lodge

Lees meer

Oudere berichten >

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen