Nieuws

Informatie voor NL/BE betreft reizen naar Bonaire

Gepubliceerd op 7 december 2020 in Nieuws.

Kralendijk, 7 december
door; Rianne Poesse

Beste duikers, op dit moment ben ik aan het genieten op Bonaire en ik merk dat er enorm veel interesse is naar een duikreis naar hier… MAAR….. zowel mensen uit Nederland als zeker België weten door alle regels, berichten, tegenstrijdigheden en… ga zo maar door niet meer wat nu wel een niet kan. Daarom probeer ik hier even redelijk beknopt, met bronvermelding de laatste stand van zaken te geven.

Lees meer

World’s first Point Wild divers – Elephant Island, Antarctica

Gepubliceerd op 29 augustus 2020 in Nieuws.

In February this year, a group of Antarctic explorers boarded the m/v Hondius in Usuhaia, Oceanwide’s newest and most advanced Expedition ship. They left a world completely in tact, a world that was very well functioning, a world where the Corona virus wasn’t a big deal yet. A world that now feels a life time ago.

Lees meer

Duikreizen naar Bonaire & Covid-19

Gepubliceerd op 4 juli 2020 in Nieuws.

Sinds deze week Bonaire op code geel is gekomen krijgen wij enthousiaste reisaanvragen van duikers die weer graag naar het eiland toe willen gaan. Maar. Er zijn ook veel vragen, want je reist niet zo “makkelijk” naar Bonaire toe op dit moment als naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden.

Lees meer

Paaseieren actie!

Gepubliceerd op 11 april 2020 in Nieuws.

Wij hebben op onze website 9 paaseieren verstopt. Vind jij ze allemaal? Dan maak je kans op een EWDR verjaardagskalender!

Lees meer

Coronavirus / Covid-19

Gepubliceerd op 16 maart 2020 in Nieuws.

Beste EWDR reiziger,

Alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus/COVID-19 zorgen voor veel onrust in de reiswereld en bij de reiziger. Klanten die nu met EWDR op reis zijn, klanten die op het punt staan te vertrekken en klanten die de komende tijd op reis (zouden) gaan.

Wij begrijpen uw zorgen omtrent uw reis. Wij volgen dan ook de laatste ontwikkelingen omtrent het virus op de voet en hebben een crisisteam samengesteld om al onze klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren en helpen.

Lees meer

Nijlcruise met een Dahabiya zeilboot

Gepubliceerd op 31 december 2019 in Nieuws.

Vanuit een grijzig Nederland in herfstkleuren kijk ik met weemoed terug op de unieke Nijlcruise die wij, de ‘Vriendengroep van Arjan’, begin november hebben gemaakt met een Dahabiya zeilboot. Ik neem je graag mee in deze DROOMReis. Waan je terug in de tijd. Met deze rivierschepen zeilden archeologen en avonturiers over de Nijl. De naam Dahabiya komt van het woord Dahab, goud. De Dahabiya is uitgerust met twee grote Latijnzeilen en bieden de romantiek van vroeger met het comfort van tegenwoordig.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 4: Op bezoek in Karamulon

Gepubliceerd op 1 juli 2019 in Nieuws.

Vanochtend gaan we na het ontbijt naar Karamulon village. Een lokaal dorp waar het stamhoofd Raymond vaker duikers van de Solomons PNG Master (Taka) ontvangt. De cruise directors Carmen en Adam hebben een tas met cadeautjes samengesteld. En ook een aantal terugkerende gasten hebben iets meegenomen. In de tas zitten vooral dingen voor de kinderen, zoals pennen, stiften en items voor op school.

Lees meer

ScubaPro Travel Bag

Ik ga op duikvakantie en ik neem mee….

Gepubliceerd op 31 maart 2019 in Nieuws.

Het is soms een hele uitdaging om je koffer in te pakken als je op vakantie gaat. Je wilt niet te veel meenemen, maar ook niet te weinig. Ga je op duikvakantie, dan komt daar nog een extra uitdaging bij, namelijk je duik equipment. Welke bagage neem je mee op duikvakantie? En wat laat je juist thuis? En hoe neem je het mee? We hebben 5 inpaktips voor je op een rijtje gezet, speciaal voor je duikreis!

1. Laat je lood thuis!

Voor veel mensen een erg logisch advies, maar het komt echt voor dat mensen hun lood inpakken. Sommige airlines benoemen daarom zelfs in hun bagage regels dat lood niet is toegestaan. Waar je ook heen gaat, je kan er van uit gaan dat de locatie waar je gaat duiken lood voor je heeft. Evenals een fles trouwens, die hoef je ook niet in te pakken.

Lees meer

Oudere berichten >