Blogs en vlogs

Coronavirus / Covid-19

Gepubliceerd op 16 maart 2020 in Nieuws.

Beste EWDR reiziger,

Alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus/COVID-19 zorgen voor veel onrust in de reiswereld en bij de reiziger. Klanten die nu met EWDR op reis zijn, klanten die op het punt staan te vertrekken en klanten die de komende tijd op reis (zouden) gaan.

Wij begrijpen uw zorgen omtrent uw reis. Wij volgen dan ook de laatste ontwikkelingen omtrent het virus op de voet en hebben een crisisteam samengesteld om al onze klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren en helpen.

Lees meer

Duiken in Kenia

Gepubliceerd op 22 januari 2020 in Verhalen.

Duiken is waarschijnlijk niet je eerste gedachte aan Kenia, ook niet bij ons. Maar wat is Kenia prachtig, vele soorten nudibranch in het Wasinikanaal en het betoverende Kisite Nationaal Marinepark. Kenia is zeker een bestemming die op je lijstje moet komen te staan!

Lees meer

Nijlcruise met een Dahabiya zeilboot

Gepubliceerd op 31 december 2019 in Nieuws.

Vanuit een grijzig Nederland in herfstkleuren kijk ik met weemoed terug op de unieke Nijlcruise die wij, de ‘Vriendengroep van Arjan’, begin november hebben gemaakt met een Dahabiya zeilboot. Ik neem je graag mee in deze DROOMReis. Waan je terug in de tijd. Met deze rivierschepen zeilden archeologen en avonturiers over de Nijl. De naam Dahabiya komt van het woord Dahab, goud. De Dahabiya is uitgerust met twee grote Latijnzeilen en bieden de romantiek van vroeger met het comfort van tegenwoordig.

Lees meer

Soraya & Jeffry gaan duiken op Zanzibar

Gepubliceerd op 4 december 2019 in Reistips.

Onze eerste gedachte bij Zanzibar was luxe resorts, witte stranden en helder blauw water. Maar wij kwamen er achter dat Zanzibar absoluut véél meer te bieden heeft dan dat! Zanzibar is eiland gelegen in de Indische oceaan voor de kust van Tanzania en nabij Kenia en dus uitstekend te combineren/verlengen met bijvoorbeeld een safari.

Lees meer

Koraal herstellen in Kenia bij REEFolution

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 in Verhalen.

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar  de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen. Ze doet dit onderzoek bij REEFolution en verblijft bij onze eigen Harm in het Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp !  We hebben Rosanne gevraagd af en toe een paar foto’s en kreten met ons te delen over haar tijd aldaar.

Lees meer

Studiereis Marsa Alam, Egypte

Gepubliceerd op 30 augustus 2019 in Verhalen.

Geschreven door Muriël:

Er werd ons (3 enthousiaste en tevens hardwerkende vrouwelijke collega’s) gevraagd of we een studiereis naar Egypte wilden maken. Nou…we hebben even getwijfeld… Aangekomen op de luchthaven hebben we eerst een visum geregeld (ongeveer €25,- per persoon).   Na een korte rit (20 minuten, afhankelijk van welke chauffeur je hebt) kwamen we in de avondrode zon aan bij Abu Dabbab Diving Lodge. Een kleine, maar gemoedelijke en gezellige lodge met een bar, zwembad en eenvoudige, maar ruime  en schone kamers voorzien van airco en televisie.

Lees meer

Deveny leert duiken op de Azoren

Gepubliceerd op 6 juli 2019 in Verhalen.

Duiken op São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en er is zowel boven- als onderwater veel te ontdekken! Het groene eiland bestaat uit vulkanen met veel wandelmogelijkheden maar het duiken is ook erg bijzonder.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 4: Op bezoek in Karamulon

Gepubliceerd op 1 juli 2019 in Nieuws.

Vanochtend gaan we na het ontbijt naar Karamulon village. Een lokaal dorp waar het stamhoofd Raymond vaker duikers van de Solomons PNG Master (Taka) ontvangt. De cruise directors Carmen en Adam hebben een tas met cadeautjes samengesteld. En ook een aantal terugkerende gasten hebben iets meegenomen. In de tas zitten vooral dingen voor de kinderen, zoals pennen, stiften en items voor op school.

Lees meer

Oudere berichten >

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen