Blogs en vlogs

Deveny leert duiken op de Azoren

Gepubliceerd op 6 juli 2019 in Verhalen.

Duiken op São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en er is zowel boven- als onderwater veel te ontdekken! Het groene eiland bestaat uit vulkanen met veel wandelmogelijkheden maar het duiken is ook erg bijzonder.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 4: Op bezoek in Karamulon

Gepubliceerd op 1 juli 2019 in Nieuws.

Vanochtend gaan we na het ontbijt naar Karamulon village. Een lokaal dorp waar het stamhoofd Raymond vaker duikers van de Solomons PNG Master (Taka) ontvangt. De cruise directors Carmen en Adam hebben een tas met cadeautjes samengesteld. En ook een aantal terugkerende gasten hebben iets meegenomen. In de tas zitten vooral dingen voor de kinderen, zoals pennen, stiften en items voor op school.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 3: Duiken op de duikstek White Beach

Gepubliceerd op 30 juni 2019 in Verhalen.

Duiken! We gaan duiken 😁. Met de Taka (Solomons PNG Master) doe ik de ‘Best of Solomons route’.

Vannacht best goed geslapen. Ik ben opgegroeid op een boot in Amsterdam en het rustig heen en weer bewegen van de boot wiegt mij altijd zo in slaap. Vannacht wel even wakker geworden toen de kapitein het anker ophaalde. Dat was best luid, maar daarna door geslapen.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 2: Aan boord van de Taka

Gepubliceerd op 28 juni 2019 in Verhalen.

Vandaag de dag dat mijn liveaboard ‘Solomons PNG Master’ (hierna te noemen Taka) begint!

Ik ben vannacht blijven slapen in het Heritage Park Hotel. Een keurig mooi hotel, pal aan het strand én vlakbij de locatie waar we aan boord gaan van de Taka.

Lees meer

Solomoneilanden – Dag 1: aankomst

Gepubliceerd op 18 juni 2019 in Verhalen.

Dag 1, vandaag de vlucht naar de Solomoneilanden!

Via Brisbane vlieg ik in 3 uurtjes naar Honiara. Aangezien de vlucht vrij vroeg is (10:00), heb ik overnacht in het Ibis Budget Hotel. Budget slapen, voor een gemiddelde prijs 🤣. Maar het voldeed prima voor een nacht. En het is super dichtbij de luchthaven.

Op de luchthaven zelf veel Pokémons gevangen. Ja, je moet toch wat als je zo snel door de douane bent en je jezelf nog bijna 3 uur moet vermaken.

Lees meer

Orang Oetan Borneo

Orang Oetans in de Jungle van Borneo

Gepubliceerd op 14 april 2019 in Vlogs.

Wendy en Justin gaan op zoek naar de Orang Oetans tijdens hun Jungle Tour in Kalimantan, Borneo.  Deze tour maakte Wendy & Justin als verlenging van hun duikreis op Derawan, Indonesië. Een perfecte aanvulling op een toch al heel bijzondere duikvakantie.

Meer over de Orang Oetan Tour lees je HIER

 

Lees meer

Zandtijgerhaai

Duiken met haaien op Proteabanks, Zuid Afrika

Gepubliceerd op 13 april 2019 in Vlogs.

Duiken bij Proteabanks, Zuid-Afrika is spectaculair! Vanaf het moment dat je in de boot zit en je over de golven vliegt tot het moment dat je weer bovenwater komt na een duik waar je gewoon zo 4 a 5 verschillende soorten haaien tegen bent gekomen.

Hamerhaaien in scholen van vijftig of meer, Zandtijgerhaaien die rustig in hun caverns zwemmen, Zambezi (stierhaaien) die nieuwsgierig een kijkje komen nemen… het kan allemaal!

Rianne ging naar Margate om daar te duiken met African Dive Adventures. Hoe dat was? Bekijk de vlog maar!

 

Lees meer

Bomen planten Pesalat

Bomen planten op Pesalat, Borneo

Gepubliceerd op 11 april 2019 in Vlogs.

Wendy en Justin zijn tijdens hun Jungle Tour door Borneo aangekomen bij Pesalat waar ze een aantal bomen gaan planten. Hoe dat in zijn werk gaat zie je hier in de vlog.

Meer over de Orang Oetan Tour lees je HIER

 

 

Lees meer

Oudere berichten >

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen