Zavora Lodge

Ongerept duiken in Zavora

Reis samenstellen

Zavora Lodge

Zavora, Mozambique

Vanaf: € 490

Huisje
  • Duiken voor pioniers
  • Dive cottages met zeezicht
  • Duiken met haaien
  • Duiken op een Nederlands wrak

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Zavora Lodge

De Zavora Lodge ligt  in Zavora. 80 km ten zuiden van Tofo gelegen, is het een gebied dat bekend staat om toerisme in de koloniale tijden. Nu is het een slaperig klein vissersdorpje met een vergezichten en een ongerepte kustlijn. Hoewel er meerdere lodges zijn in de omgeving, is de Zavora Lodge de beste keus voor duikers.

Net nieuw zijn de 4 Dive Cottages waarvan sommige met zeezicht. Het verblijf is op basis van halfpension, waarvan ontbijtbuffet en diner op basis van à la carte.

Duiken in Zavora

Duiken in Zavora, dat betekent kennismaken met de grote bewoners van de zee zoals manta´s, tijgerhaaien, zwartpuntrifhaaien, zambezihaaien en bultrugwalvissen in het juiste seizoen. De walvishaai wordt hier, in tegenstelling tot in Tofo, weinig gespot. Elke dag is een ware ontdekkingstocht op de ongerepte kliffen.

Met bemanning en mededuikers trek je een grote zodiac in zee. Klaar voor hoge golven en onrustig water. Je moet er op voorbereid zijn maar gelukkig zijn er ook rustige dagen!

Bij de duikstek Deep Andrea Reef zien we haaien, jacks en roggen. En zelfs de grootste pijlstaartrog ter wereld komt hier nog voor. bij White Sands en Red Sands, het tweede rifsysteem in de wateren rond Zavóra wordt gedoken bij een manta poetsstation.

Voor technische duikers, die over de juiste training beschikken, bestaat de mogelijkheid om het wrak van de Klipfontein te verkennen. Dit wrak ligt op een diepte van 52 – 55 meter. Het schip voer voor de Holland America Line.

Duiken in Zavora is een ideale verlenging na duiken in Tofo.

Reissom 4-daagse duikreis verlenging Zavora Lodge vanaf € 490 per persoon

  • Transfers vanaf Inhambane naar Zavora
  • 7 Overnachtingen in 2-persoons Zavora dive cottage met zeezicht
  • Halfpension (ontbijt & à la carte diner)
  • 6 duiken inclusief fles/ lucht/ lood & gids (toeslag voor nitrox)

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen