Weta Molas Liveaboard

Korte liveaboard trips naar Komodo

Reis samenstellen

Weta Molas Liveaboard

Komodo, Indonesie

Vanaf: € 510

Boot
 • 3- en 4-daagse liveaboard
 • Komodovaranen
 • Duiken in Noord en Zuid Komodo N.P.
 • Max. 8 duikers aan boord

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Weta Molas Liveaboard

De Weta Molas Liveaboard wordt beheerd door Divine Diving. De uitvalsbasis is de haven van Labuan Bajo op Flores. Divine Diving staat onder leiding van de Nederlandse Marij. Zij heeft vele duiken gemaakt over de hele wereld, maar is uiteindelijk gevallen voor de schoonheid van de duikstekken in en rond Komodo. Met haar aanstekelijke enthousiasme en haar plezier in het omgaan met mensen maakt ze een duiktrip tot een ontspannen dagje uit. De trips zijn altijd goed georganiseerd. Marij heeft een aantal ervaren vakmensen (divemasters en instructeurs) in dienst.

Liveaboard Komodo Weta Molas| aan boord

Voor de liveaboards wordt gebruikt gemaakt van de 25 meter lange Weta Molas. Die biedt ruimte aan maximaal 8 gasten. Er zijn 4 goed geventileerde hutten met een smal 2-persoonsbed, 2 badkamers, een lounge en diner ruimte met camera tafel, een groot overdekt voordek en een zonnedek. Niet super de luxe, maar wel stijlvol en heel comfortabel.

Duiken Komodo met Weta Molas Liveaboard

De beste tijd om te duiken bij Komodo Zuid is oktober tot april (februari is minder). Komodo Centraal en Komodo Noord kan het hele jaar gedoken worden, wederom behalve februari. Het Nationaal Park Komodo is gelegen tussen de Indonesische eilanden Sumba en Flores. Het park bestaat uit 3 grote eilanden Komodo, Rinca en Padar. Komodo NP ligt in de koraaldriehoek, een gebied dat bekend staat om de maritieme rijkdom en diversiteit. Tijdens een duikvakantie in Komodo NP zie je ongerepte koralen, manta roggen, haaien, schildpadden, dolfijnen, dugongs, pelagics en pygmee zeepaardjes, naaktslakken. De duikstekken zijn even gevarieerd van zacht koraal tot muren, kanalen, vlakke bodems, grotten en harde en zachte koralen.

Mogelijkheden Weta Molas Liveaboard

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een korte liveaboard:
– 3 dagen centraal en noord Komodo
– 4 dagen centraal en noord Komodo
– 4 dagen zuid Komodo
– 4 dagen Manta Specialty

3-daagse duikreis liveaboard Weta Molas
Vanaf € 510 p.p.

 • 3-daagse liveaboard Komodo Noord – Centraal
 • Verblijf in een 2-persoonshut
 • Volpension incl. koffie, thee en water
 • 9 duiken
Centraal/Noord Komodo 3d/2n 9 duiken € 510 p.p.
Centraal/Noord Komodo 4d/3n 12 duiken € 680 p.p.
Zuid Komodo 4d/3n 12 duiken € 695 p.p.
  Tip
 • Het is mogelijk om een Rinca trekking (komodovaranen) bij te boeken als je een 3- of 4-daagse liveaboard Centraal/Noord reserveert.
 • Bij deze liveaboard hebben ze geen 2-persoonshutten op indeling. Vanwege de smalle 2-persoonsbedden is dit niet mogelijk. Ben je alleen of wil je een 1-persoonshut op deze trip, dan betaal je een toeslag van 40% boven op de prijs per persoon.
 • Boek een rondreis Flores of verleng je verblijf met duiken in Labuan Bajo

 

EWDR is een gespecialiseerd duikreisbureau. Daarom is bij ons vanzelfsprekend ALTIJD een duikpakket bij de prijs inbegrepen.

 

* De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen