Waow Charters

Volg de seizoenen naar de mooiste duikgebieden

 

Boot

Waow Charters

Vanaf: €

liveaboards, Indonesie

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Live aboard op een prachtig schip
 • Exotische locaties
 • Veel verschillende trips
 • Zwitsers Management

Waow Charters

Waow charters staat voor “Water Adventure Ocean Wide”. Het is een 58 meter lange houten 3-master, op traditionele wijze gebouwd. De Waow Charters heeft negen luxe hutten en alle benodigde duikuitrustingen. Het schip, dat in 2012 in de vaart is genomen, is echt van alle gemakken voorzien. De Woaw charters maakt meestal vanaf Bali reizen naar o.a. Komodo, Alor, Ambon, Raja Ampat, Triton Bay and Halmahera. Zie ook de video onder aan de pagina.

http://www.360tourist.net/view-tour/6386

De duikuitrusting bestaat uit:
– 2 compressors
– 80 stuks 12 en 15 liter tanks.
– 10 volledige duiksets te huur
– Nitrox
– Technical dive equipment. (Ex. Re-breathers)
– 3 kleine speedboten voor 6 tot 8 duikers

Een 3-tal reizen als voorbeeld:

“Dragons & Gods”
Deze trip begint in Bali, Denpasar en eindigt in Bima. Hij voert o.a. naar het Komodo National Park. Dat bestaat uit de drie grotere eilanden Komodo, Rinca en Padar. Als gevolg van vulkanische activiteit is er prachtige natuur ontstaan zowel boven als onder water. Witte en rode zandstranden, blauwe lagunes vol met vis en een aantal van de meest spectaculaire onderwater landschappen ter wereld trekken veel toeristen en duikers. Duikplekken variëren van vulkanisch zwart zand, steile rotswanden en een groot aantal harde en zachte koralen en sponzen in vele variaties. Daarnaast manta’s, haaien, schildpadden, dolfijnen, grote en kleine zeepaardjes, naaktslakken en hengelaarsvissen. Op Komodo, het “Dragons Island”, is er een grote kans om Komodovaranen te zien. Wilde zwijnen lopen er rond en u vindt er kleine kuddes “Luza” (Indonesische herten).

“Heaven on Earth”
Deze trip start in Kaimana naar Sorong (Irian Jaya). Er worden 2 tot 4 duiken per dag gedaan, afhankelijk van de condities. Hij voert o.a. naar Raja Ampat (aan de westelijke puntje van Nieuw-Guinea), een gebied met een ongelofelijk biodiversiteit. Wetenschappers hebben er meer dan 1800 verschillende soorten dieren waargenomen! Vandaar gaat u naar Triton Regency en verandert het landschap van canyons en lagunes met witte zandstranden naar een mengsel van diepe bassins en ondiepe wateren. Ook ziet u er spectaculaire watervallen direct aan de zee vanuit het heuvelachtige regenwoud. Op de cruise “Heaven on Earth” komt u op veel verschillende duikstekken, met zachte en harde koralen, zeegrasvelden, mangroves, riffen, drop offs, grotten en veel vis in meer vormen en maten dan waar ook ter wereld. Het zicht is vanwege het ongelofelijk voedselrijke water over het algemeen niet het meest heldere, zeker in vergelijking met de rest van Indonesië, maar de talrijke aanwezige levensvormen maken dit meer dan goed.

“Flores Sea Atolls”
De cruise vertrekt vanuit de kleine havenstad Kendari, op de zuidoostelijke schiereiland van Sulawesi. Sulawesi is het enorme “K”-vormige eiland in Indonesië wat gedomineerd wordt door vier grote schiereilanden: de Semenanjung Minahasa, het oostelijk-, zuidelijke- en zuidoostelijke schiereiland. Bij het zuidoostelijke schiereiland vinden we talrijke witte atollen in het turquoise gekleurde water. Ze zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteit, 2000 meter diep in de oceaan. In het midden van de afgelegen archipel groep, die bekend staat onder avontuurlijke reizigers als Tukang Besi, vinden we de wereldberoemde duikbestemming Wakatobi, vernoemd naar de eerste twee letters van elk van de vier eilanden er omheen: Wangi Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko. Wakatobi National Park biedt meer dan 40 duikplekken. Stuk voor stuk schitterende plekken met een enorme kleurrijke biodiversiteit. De cruise voert u van de meest zuidelijke punt van Sulawesi, voorbij de Komba, een zeer actieve vulkaan, die nog steeds vuur spuwt in het hart van de Flores Zee, naar de straat van Alor in Nusa Tengara Timur. De reis eindigt in de prachtige baai van Maumere. De Flores Sea Atolls biedt zo een grote verscheidenheid aan duiken: van grote scholen rifvissen die om prachtige vulkanische rotsen zwemmen, begroeid met zachte en harde koralen, sponzen ter grootte van een volwassen mens en gorgonen van 2 tot 3 meter breed! U komt ver buiten de gebaande paden van het toerisme en beleeft zo een unieke tropische duikvakantie. Het wordt aanbevolen om 1 dag van tevoren in Jakarta aan te komen. De boot vertrekt om 16:00 vanuit de haven in Kendari.

Voor actuele reisdata en combinatiereizen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

8-daagse liveaboard WAOW
vanaf € 3480 p.p

 • Route Komodo
 • 8 dagen / 7 nachten
 • Gedeelde 2-persoonshut
 • Transfer luchthaven – haven
 • Volpension en non-alcoholische drankjes
 • 1 glas wijn bij het diner
 • Gebruik van foto/videoruimte
 • Landexcursies
 • Entertainmentsystem in de hutten en salon
 • Internetverbinding voor e-mail

Exclusief

Vlucht naar vertrekpunt, vertrekbelasting, port en park fees, Nitrox, alcoholische consumpties, internet voor dataverkeer, benzinetoeslag

Routes WAOW Charters

Komodo – Dragons & Gods
– West meets East
– Total Komodo
Alor – Gems of Alor
Banda Sea – Spices & Snakes
– Banda Discovery
– Moluccas to Papua
Seram Sea – Secret Seram
Raja Ampat – The 4 Kings
– Misool and Triton Bay
Cenderawashi Whalesharks
Halmahera Sea Halma’s Crown
Toggian Hidden Sulawesi
Wakatobi Flores Atols
Celebes Sea Sanghi – Pearls

Meer informatie

Aangezien de reizen zo divers zijn met de WAOW liveaboard, vragen wij u contact met ons op te nemen bij interesse in één van deze liveaboard duikreizen. Bel 0546-454040 of mail naar info@ewdr.com.

Naar top van pagina