Walindi Plantation Resort

Duiken in Kimbe Bay

Reis samenstellen

Walindi Plantation Resort

Kimbe Bay, Papua Nieuw Guinea

Vanaf: € 1945,-

Huisje
 • Voormalige plantage
 • Combineer met de Febrina
 • Duiken bij Kimbe Bay
 • Kleinschalig resort

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Walindi Plantation Resort

Het Walindi Plantation Resort ligt in de Kimbe Bay in Papua Nieuw Guinea. Het resort bestaat uit twaalf bungalows en drie Plantation Lodges. Deze zijn allemaal voorzien van keukens met alle nodige faciliteiten en een eigen badkamer. Deze in mooie stijl gebouwde bungalows staan verspreid over het lange strand en zijn alle omgeven door regenwoud. In het centrum van het park bevindt zich een grote bungalow met eetzaal, lounge, bar en receptie. Ook vind je hier het zwembad. In de eetzaal kun je drie maaltijden per dag krijgen. Bij de bar die vrijwel de gehele dag open is, kun je allerlei gemixte drankjes, bier en een beperkte selectie wijnen krijgen. Denk er wel aan dat deze drankjes niet bij de (volpension)prijs zijn inbegrepen.

Duiken Walindi Plantation Resort

De duikschool van het Walindi Plantation Resort is erg modern. Walindi Diving heeft zo’n 25 duikgebieden die vanaf de duikboten te maken zijn. Elk rif is ongelooflijk mooi met kleine, bijna onzichtbare visjes, grote kleurrijke en aparte vissen en mooie koralen. Inglis Shoal en Kimbe Island Bommie zijn zeebergen die vooral de grote vis en de haaien aantrekken. De koraalriffen rondom Walindi zijn uitermate rijk aan koraal. In de Kimbe Bay zijn over de 400 soorten koralen te vinden, dat is meer dan de helft van het aantal koraalsoorten ter wereld! Ook kun je hier maar liefst 900 soorten vis vinden.

Er zijn tevens mogelijkheden om drie dagen op een boot door te brengen. De nieuwste boot heet ‘Charmaine’, een mooie, grote boot met veel faciliteiten en voldoende fris drinkwater. De boten ‘Emma’ en ‘Dilema’ bieden dezelfde faciliteiten, maar zijn alleen een slag kleiner. Deze boten nemen ieder zes tot acht duikers aan boord en varen onder andere naar de vele prachtige Walindi Reefs in Kimbe Bay.

Fotocredits: Juergen Freund en Peter Lange

8-daagse duikreis Walindi Plantation Resort
Vanaf € 1945,- p.p.

 •  7 nachten in een 2-persoons Plantation House Room
  • o.b.v. Volpension
  • Upgrade naar Bungalow mogelijk voor ca. €50,- p.p.p.n.
 • Pakket van 10 bootduiken
  • Maak 2 of 3 duiken per dag
  • Environmental Fees $9,- p.p. per duikdag
 • Airport transfers, Hoskins – Walindi (retour)

Exclusief: Vlucht naar Hoskins Airport, Papua New Guinea

Goed om te weten vanuit Walindi Plantation vertrekken de liveaboard boten Liveaboard: MV Oceania en Febrina Liveaboard het is zeer goed mogelijk om een verblijf op het resort te combineren met een liveaboard reis. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Land Tours – New Britain

Walindi Plantation Resort heeft verschillende spannende landtours ontwikkeld om de regenwouden, rivieren, vulkanen en wilde dieren van Nieuw-Brittannië te verkennen. Wandel voor een avontuur de lokale actieve vulkaan op; bezoek voor een meer ontspannende dag de natuurlijke spa, de thermale hete rivier; bezoek relikwieën uit het verleden met herinneringen aan WO2; word vroeg wakker om de zonsopgang te zien en vogels te zoeken, breng de dag door in het plaatselijke dorp, vlieg rond Kimbe Bay op een schilderachtige helikoptervlucht of blijf laat op en bekijk de natuurlijke lichtshow van de lokale vuurvliegbomen. Er is een avontuur voor alle interesses. Laat ons vooral weten waar jouw interesse in is, dan kunnen wij een passend landprogramma / dagexcursies aanbieden.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen