Wakatobi Resort

Luxe eco resort in Zuidwest Sulawesi

Reis samenstellen

Wakatobi Resort

Sulawesi, Indonesie

Vanaf: € 3250

Huisje
 • Luxe Resort
 • Enige duikschool in de regio
 • Mooie macroduiken
 • Ook mogelijk met een liveaboard

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Wakatobi Resort

Welkom bij het Wakatobi Resort, het resort dat in het midden van de Indonesische archipel ligt en gezegend is met vele kilometers onaangetaste tropische koraalriffen, letterlijk voor de deur!

Om bij Wakatobi te komen, vlieg je via Bali. De vlucht wordt uitgevoerd met een privécharter van Wakatobi. Eventueel kun je Wakatobi combineren met de live-a-board van Wakatobi, de Pelagian.

Restaurant Wakatobi Resort

In het restaurant van het Wakatobi Resort is een team van koks constant bezig lekkere maaltijden met lokale en speciaal ingevlogen ingrediënten te bereiden. Van soepen, salades en sashimi tot pasta’s, pizza’s en versgevangen vis, alles wordt geserveerd in het ruime restaurant.

Accommodatie Wakatobi Resort

Er zijn vier typen bungalows beschikbaar in het Wakatobi Resort voor maximaal vijftig gasten, oplopend in luxe: garden, beach, premium en cliff villa’s. Alle typen hebben een eigen badkamer, airconditioning, ventilator en eigen veranda.

De garden bungalows staan achter de beach bungalows en sommige hebben deels zeezicht.Aan het strand liggen de beach bungalows, vanaf de veranda stap je zo het strand op.

De premium bungalows zijn beach bungalows die recent een complete verbouwing hebben ondergaan, mét een nóg grotere veranda waar het heerlijk toeven is.

De cliff villa’s liggen op een klif iets boven de zeespiegel, zodat je een fantastisch uitzicht hebt op de zonsondergangen. De villa’s onderscheiden zich door het prachtige, ruime interieur en het uitzicht. De gebruikte materialen zijn bovendien luxer.

Duikschool Wakatobi Resort

De duikschool van het Wakatobi Resort zelf ligt bijna aan het water en biedt normaliter drie bootduiken per dag aan. ‘s Ochtends is er een 2tank duik en in de middag kun je genieten van je vakantie of nog een bootduik maken. Daarnaast kun je altijd op het huisrif duiken. Als de weercondities het toelaten, is er 2 keer per week een nachtduik per boot. De duiken op het huisrif kunnen worden begeleid door een gids als er een beschikbaar is. De werkelijk fanatieke duikers kunnen op één dag vijf tot zeven duiken maken, maar de meeste houden het bij drie, vier duiken. Voor duiken buiten het huisrif gebruikt Wakatobi vier duikboten. Binnen vijf tot zestig minuten kun je met deze duikboten op de duikstekken zijn. Ze zijn ruim van opzet, hebben een cameratafel en zelfs een spoelbak.

Duiken Wakatobi Resort

Je treft een grote hoeveelheid vissoorten tijdens je duik op het huisrif, zoals anemoonvissen tussen de kleurrijke anemonen, schildpadden, roggen, vleermuisvissen, spookfluitvissen, zeeslangen, vier soorten pygmeezeepaardjes en nog veel meer. Fotografen kunnen er uren doorbrengen, alleen al op het huisrif!

De nachtduiken zijn in één woord spectaculair. Het gebied rond Wakatobi telt honderden kilometers rifsysteem en is ongeveer veertien keer groter dan het Bunaken National Park. Hier kun je alles tegenkomen: van de kleinste en meest vreemde creaties als naaktslakken en hengelaarsvissen tot grote vis als haaien, barracuda’s en marlijnen. Wakatobi is vooral een bestemming voor de mensen die houden van grote, uitgestrekte koraalvelden met veel vis.

Voorbeeldberekening Wakatobi Resort

 • Retourvlucht Amsterdam – Bali
 • 1 overnachting op Bali
 • Binnenlandse vlucht Bali – Wakatobi
 • 8 dagen/ 7 nachten verblijf in een 2-persoonsvilla (garden Bungalow)
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water)
 • 3 bootduiken per dag en non limit huisirfduiken
 • Alle benodigde transfers

Totaalprijs Wakatobi Resort € 3.250,- per persoon

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen