Undersea Hunter

Undersea Hunter : toegewijd aan Cocos Island

Reis samenstellen

Undersea Hunter

Cocos Island, Costa Rica

Vanaf: € 5915

Boot
 • 11-daagse Cocos Island
 • Sea Hunter en Argo liveaboards
 • Deepsea onderzeeër bij te boeken
 • Cocos Island in optima forma

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Undersea Hunter Group

Undersea Hunter liveaboards behoren tot de Undersea Hunter Group die volledig toegewijd is aan duiken bij Cocos Island. De liveaboard Argo en Sea Hunter varen in de Pacifische wateren van Costa Rica. Altijd maken ze 11-daagse duiktrips naar Cocos Island.

Undersea Hunter | Deepsea onderzeeër

Undersea Hunter biedt een unieke mogelijkheid om te zien hoe het is op 450 meter diepte in de oceaan. Tijdens de liveaboard van Undersea Hunter is in de meeste gevallen deze onderzeeër aanwezig. Met 1 piloot en 2 passagiers aan boord zak je naar de diepe wateren ten noorden van Cocos Island in het gebied genaamd ” The Canyons”. 2x per dag kan de onderzeeër ingezet worden dus de beschikbaarheid is gelimiteerd. In een capsule met 360 graden zicht is het een ultieme belevenis. Het zou goed kunnen dat de prickly shark gezien wordt die normaal gesproken op een diepte van 185 tot 380 meter zwemt. De Deepsea submersible is bij te boeken. Vraag naar EWDR naar de beschikbaarheid.

Undersea Hunter

Undersea Hunter | duikervaring

De meeste actie is tussen de 18 en 27 meter en de meeste duikers duiken tussen de 18 en 40 meter. Duikcomputer is verplicht. Het minimum aantal vereiste duiken is 25 uur en een Advanced Open Water. Gebruik van Nitrox wordt aangeraden en is gratis voor gecertificeerde duikers.

Sea Hunter liveaboard

Undersea Hunter Group heeft de Sea Hunter liveaboard in 1994 volledig nieuw ingericht nadat het vele jaren in Mexico dienst had gedaan in de olie industrie. Het is speciaal gebouwd om lange afstanden mee te varen. Dus wat dat betreft komt het schip voor de liveaboards naar Cocos Island goed tot haar recht.

Het schip Sea Hunter heeft 10 twee-persoonshutten met eigen douche en toilet. Verder heeft het schip een studieruimte met comfortabele stoelen, een bibliotheek, TV, videorecorder, DVD, computer en mogelijkheden om de foto’s en video’s gelijk te editten. De knusse eetzaal heeft 4-persoonstafels. Meestal zorgt de kok voor een variatie tussen Amerikaanse en Costa Ricaanse gerechten.  De lounge is comfortabel ingericht en is de plek om lekker te ontspannen en mededuikers te ontmoeten. Een gevarieerd aanbod aan entertainment. De koelkast is daar continue gevuld met frisdranken en bier. De 20 camera kluisjes zijn voor ieder beschikbaar met 110 en 220 volt. Op het duikdek is een eigen grote opbergruimte voor iedere duiker.

Argo liveaboard

Het schip Argo heeft 8 twee persoonshutten beschikbaar. Het schip Argo heeft nagenoeg dezelfde faciliteiten als de Sea Hunter echter met een iets andere indeling.

Undersea Hunter | programma

Dag 1 : vertrek vanuit Amsterdam naar San José. Aankomst meestal dezelfde dag. Overnachting in San José.

Dag 2 en 3 : pick up bij het hotel tussen 8 en 11 uur in de ochtend. 3 uur durende transfer met tussenstop van San José naar Puntarenas. Inchecken en daarna wordt er snel uitgevaren. De tocht naar Cocos Island duurt 32 tot 36 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

dag 4 t/m 10 : Elke dag staan er 2 duiken in de ochtend gepland. 1 om 8 uur en 1 om 11 uur. Na de lunch is er omstreeks 14.30 nog een duik. Tijdens de trip zullen er zeker 3 nachtduiken aangeboden worden. Tussen het duiken door kan er gebruik gemaakt worden van de kajaks om de baaien en de zeevogels rondom Cocos Island te ontdekken

Tijdens het verblijf rondom Cocos island zullen er een aantal landexcursies op het eiland gemaakt worden. De bekendste daarvan is een bezoek aan het geïsoleerde Ranger Station in Chatham Bay. Ook een hike door de tropische jungle naar de watervallen is een populaire excursie. Voor de liefhebbers kan er een 8-uur durende hike naar de hoogste berg Cerro Yglesias gemaakt worden.

Dag 10 en 11 : in de avond op dag 10 wordt koers richting Puntarenas gezet. In de meeste gevallen duurt de terugtocht iets korter.

Dag 12 : uitchecken na het ontbijt, omstreeks 8 uur. Transfer retour naar en overnachting in San José tenzij de reis verlengd wordt met een landprogramma of er een avondvlucht geboekt is. Volgende dag aankomst in Nederland.

Het hele jaar door zijn er 11-daagse liveaboards vanuit Puntarenas naar Cocos Island zowel met de liveaboard Argo als met de Sea Hunter.

 

11-daagse liveaboard Sea Hunter
ROUTE COCOS ISLAND
vanaf € 4965 per persoon

 • Route Cocos Island
 • 10 nachten aan boord van Sea Hunter
 • Verblijf in een 2-persoonshut
 • 7 dagen duiken / 3-4 duiken per dag
 • 3 nachtduiken
 • Volpension

Bijkomende kosten

 • Vlucht naar San José vanaf € 450 p.p.
 • Overnachting hotel San José = ca € 60 p.p.
 • Cocos Island Park Fee $490 p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Emergency Evacuation Plan $ 30 p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Vertrekbelasting ca $ 30 p.p.

Undersea Hunter| prijzen p.p.

11-daagse Cocos Island Argo Sea Hunter
€ 5550 € 4965
Deepsea Onderzeeër  
1 duik tot 80 meter € 1250
1 duik tot 305 meter € 1625

gebaseerd op de US Dollar koers sept 2016 0.90

Mail naar info@ewdr.com voor beschikbaarheid en vertrekdata

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen