Uncover North Sulawesi – 12 Daagse Duikreis

Ontdek Bunaken, Lembeh en Bangka in één duikreis

Reis samenstellen

Uncover North Sulawesi – 12 Daagse Duikreis

Sulawesi, Indonesië

Vanaf: € 1782,- per persoon

Activiteit
 • 18 Duiken in Bunaken, Lembeh en Bangka
 • 5 Nachten bij Lumbalumba Dive Resort
 • 5 Nachten bij Pulisan Resort
 • Ontdek Bunaken, Lembeh en Bangka in één duikreis

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Wil jij in één duikvakantie zoveel mogelijk verschillende duiken maken? Kom naar Noord Sulawesi in Indonesië! We hebben in samenwerkingen met Lumbalumba Dive Resort en Pulisan Dive Resort een mooie combinatiereis samengesteld.

Reisschema Duikreis Uncover North Sulawesi

Dag 1: Vlucht naar Manado
Dag 2: Aankomst Manado, check in bij Lumbalumba – verblijf o.b.v. Vol Pension
Dag 3, 4, 5, 6: 2 Bootduiken per dag én 1 dag naar keuze een mooie onbegeleide huisrif duik.
Dag 7: Transfer per boot van Lumbalumba resort naar Pulisan Resort, verblijf o.b.v. Vol Pension
– onderweg maak je nog eens 2 duiken –
Dag 8, 9, 10: 2 Bootduiken per dag én 1 dag naar keuze een mooie onbegeleide huisrif duik.
Dag 11: Vlucht naar Amsterdam
Dag 12: Aankomst in Amsterdam

 • Afhankelijk van de beschikbaarheid bij beide resorts kan dit programma andersom uitgevoerd worden of bijvoorbeeld 6 nachten verblijf bij de ene accommodatie en 4 bij de andere. Ook is verlenging zeer goed mogelijk of nog een extra combinatie met bijvoorbeeld Bali, Komodo of Raja Ampat. In Indonesië houden de mogelijkheden nooit op!

Verblijf bij Lumbalumba Duikresort

Lumbalumba Diving is een klein en gemoedelijk resort. Het is gelegen op een heuvel met uitzicht op de vulkaan Bunaken. Ondanks de kleinschaligheid beschikt Lumbalumba over een zwembad en een werkelijk prachtig aangelegde tuin van 3,5 hectare waar veel aandacht aan wordt geschonken.

Verblijf is op basis van vol pension. Ontbijt, lunch en diner is in het restaurant. Lunch eet je of op de duikboot of in het restaurant. Veelal worden er Aziatische gerechten bereid.

Verblijf bij Pulisan Resort

Pulisan Resort ligt heerlijk afgezonderd van de buitenwereld. Het resort is genesteld onder glooiende heuvels en verscholen naast de kliffen op het schiereiland Minahasa in Noord-Sulawesi. Hier krijg je echt het gevoel van afzondering. Op een steenworp afstand van je bungalow bevindt zich een zacht wit zandstrand met een prachtig uitzicht op de berg Tangkoko en Pulau Lembeh. Dus pak een boek of je koptelefoon, leun achterover in een hangmat en geniet van de tijd om te ontspannen.  Verblijf in Pulisan is op basis van Volpension, te weten Ontbijt, Lunch, Diner en drinkwater.

Uncover North Sulawesi vanaf € 1782,- per persoon

 • Retour transfers Luchthaven Manado – Resorts
 • Verblijf 5 nachten bij Lumbalumba Duikresort
  • Accommodatie: Stand Alone Chalet
  • o.b.v. Volpension
 • Transfer per boot van Lumbalumba naar Pulisan Resort
  • Onderweg maak je 2 duiken
 • Verblijf 5 nachten bij Pulisan Resort
  • Accommodatie: Deluxe Beach Front Bungalow
  • o.b.v. Volpension
 • 18 duiken incl. fles/lood/lucht
  • 8 bootduiken bij Lumbalumba + 1 Huisrif duik
  • 2 bootduiken tijdens de boottransfer van Lumbalumba naar Pulisan
  • 6 bootduiken bij Pulisan + 1 Huisrif duik

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Manado

Duiken rondom Bunaken National Park

Bunaken National Marine Park is een officieel erkend en beschermd Marine Park van meer dan 75.000 hectare. Er is een noordelijk deel met de eilanden Bunaken, Manado Tua, Siladen, Montehage en Nain. Dit noordelijke deel is verreweg het grootste deel van het park. Het zuidelijke deel is kleiner en bestaat geheel uit kustgebied. Meestal duik je in het Noordelijke deel van het park waar je prachtige drop offs hebt, goede muck diving opties en vaak heel veel schildpadden!

Duiken rondom Bangka

Op steenworp afstand van Pulisan Resort, ligt Pulau Bangka om de hoek te wachten om wat meer kleur in je duikdag te brengen. Intact met kleurrijk zacht koraal, pinacles, muck diving en verleidelijke riffen, In Pulau Bangka heb je o.a. kans om doejongs, witpuntrifhaaien, dwergzeepaardjes en hengelaarsvissen te spotten. Dit allemaal op slechts 15 minuten varen van het Pulisan Resort!

Duiken rondom Lembeh Strait

Duik onder in de “macrohemel” langs het zwarte zand van de Straat van Lembeh. Lembeh wordt erkend als een van de beste muck-duikgebieden ter wereld en is de thuisbasis van een scala aan onderwaterleven waar onderwaterfotografen van dromen. Kijk tijdens het duiken in Lembeh uit naar de bijzondere beestjes die de zeebodem afspeuren: harige hengelaarsvissen, (mimic) octopussen, stargazers, zeenaaktslakken, zeepaardjes, flamboyante inktvissen, sierlijke zeenaalden, schorpioenvissen en nog veel meer. Met slechts vijfendertig bootminuten van Pulisan Resort, ben je er zo!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen