Turks & Caicos Explorer II

Veel duiken op prachtige drop off’s

Reis samenstellen

Turks & Caicos Explorer II

Turks & Caicos

Vanaf: € 2135

Boot
  • Tot 5 duiken per dag
  • Complete verzorging
  • Mooie begroeide drop off’s
  • Veel haaien

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Turks & Caicos Explorer II

De Turks & Caicos Explorer II is de trots van de vloot van Explorer Ventures . Het schip kan twintig gasten en acht bemanningsleden herbergen.

http://www.youtube.com/watch?v=p4GabDnOUTE

 

Accommodatie Turks & Caicos Explorer II

Alle hutten  van de Turks & Caicos Explorer II hebben airconditioning en een eigen badkamer, de luxere hutten hebben tevens een eigen tv. Het schip heeft een bar en zonnedek.

Duikdek Turks & Caicos Explorer II

Voor duikers zijn de faciliteiten aan boord van de Turks & Caicos Explorer uitstekend te noemen. Er is Nitrox aan boord, eigen opbergmogelijkheden voor duikspullen, spoelbakken met zoet water, een cameratafel en oplaadmogelijkheden voor lampen. Aan het begin van de week installeer je de duikuitrusting. Na elke duik wordt de fles bijgevuld, zo hoef je niet elke keer van fles te wisselen. Er zijn per dag (5!) duiken gepland. Het programma omvat vooral het west en zuid Caicos en laat alle mooie duikspots van Turks & Caicos zien.

Verzorging aan boord van de Turks & Caicos Explorer II

De verzorging aan boord van de Turks & Caicos Explorer II is Amerikaans en dus erg compleet. ’s Ochtends voor aanvang van de duiken staat er een stevig Amerikaans ontbijt klaar met pannenkoeken, eieren en spek. Voor degene die niet aan de vroege duiken deelnemen staat er later een kleiner ontbijt klaar. Lunches zijn meestal een combinatie van soep, sandwiches, hamburgers, pasta, salades en quiches. De diners zijn uitgebreid en in buffetvorm. Er is meestal keuze uit groente, rijst, pasta, kip, kalkoen, rundvlees, varkensvlees en vis. Tussen de duiken door staan altijd snacks als brownies en koekjes klaar. Zelfs de alcoholische dranken zoals bier, rum, brandy en whiskey zijn bij de prijs inbegrepen.

Duiken Turks & Caicos

Voor de Turks & Caicos Eilanden ligt 1.600 km2 aan riffen, waarvan een groot deel in een beschermd park, het ‘Princess Alexandra National Parc’. Alle duiken die gemaakt worden zijn in beschermd gebied. De sterke punten van Turks & Caicos zijn het uitstekende zicht en de prachtige drop off’s. Er zijn vissen in alle soorten en maten. Veelvoorkomend zijn de Caribische rifhaaien, maar ook adelaarsroggen, zwartpuntrifhaaien, dolfijnen, jacks, baarzen, scholen Bonito’s en schildpadden zullen in een week voorbijkomen. De drop-offs zijn gevuld met manshoge gorgonen, sponzen, hardkoraal bogen en veel macroleven. Bijna alle duiken beginnen langs een drop off, waarna je over de rand in de koraaltuinen eindigt.

Voorbeeldberekening Turks & Caicos Explorer II

  • 8 dagen/7 nachten verblijf aan boord van de T&C Explorer II in lower deck stateroom o.b.v. volpension
  • 5,5 dagen duiken, 5 duiken per dag, inclusief fles, lucht en lood

Bijbehorende vluchten vanaf €895,- per persoon.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen