Triton Bay Divers

Triton Bay Divers | de lange reis naar Kaimana is het meer dan waard

7 nachten obv volpension en 10 duiken € 2770,- p.p.

Reis samenstellen

Triton Bay Divers

Kaimana, West Papua

Vanaf: € 2770

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Koninkrijk van de vissen
 • Kleinschalig duikresort
 • Zacht koraal hoofdstad
 • Afgelegen en unieke duikbestemming

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Triton Bay Divers

Triton Bay Divers is een kleinschalig en uniek duikresort in de Kaimana regio in West Papua, dat in 2008 een beschermd zeereservaat werd. Het is het eerste en enige resort in de omgeving en daarom is het alleen al een genot voor elke duiker. Rust en afgelegen van welke invloeden dan ook. Alleen een aantal liveaboards hebben deze bijzondere duikomgeving een aantal keer per jaar in hun reisschema opgenomen.  Telefoon hebben ze niet, Wifi is er af en toe en elektriciteit en warm water is er alleen overdag tussen 06.30 en 23.00 uur. Kortom een bijzonder afgelegen maar daarentegen een bijzonder mooi duikresort met 30 waanzinnige duikstekken en nog veel meer om te ontdekken.

Triton Bay Divers | resort

Het Triton Bay Divers Resort bestaat sinds 2015 en heeft 6 ruime alleenstaande bungalows met open badkamer gelegen aan het strand. De bungalows zijn voor 2 personen ingericht. Een derde bed kan comfortabel bijgeplaatst worden zodat er voldoende ruimte over blijft. De kamers zijn voorzien van een plafondventilator en 220V bij het bureau voor het opladen van de onderwatercamera. Uitrusten kan op het eigen terras met uitzicht op de zee. Er is niet 24-uur per dag elektriciteit beschikbaar. In de toekomst gaan ze dit wel voorzien d.m.v. zonnepanelen. Voor nu is er alleen overdag tot ‘s avonds 23.00 uur elektra. Dit betekent ook dat er na 23.00 uur en de volgende dag 06.30 uur geen warm water te verkrijgen is.

Verblijf is op basis van volpension. Ontbijt, lunch, namiddag snack  en diner worden in het restaurant geserveerd. Lokale alcohol is verkrijgbaar (Bintang Beer :P) dus mocht je wat anders willen drinken, op de tussenstops is het een aanrader dan even taxfree te shoppen. Het is een servicegericht resort en willen dan ook graag aan alle wensen voldoen. Mocht er speciale maaltijdwensen zijn, geeft dit dan het liefst bij boeking door. Na bestelling duurt het ongeveer 1 maand voordat de benodigdheden naar Kaimana verscheept zijn.

Triton Bay Divers | duiken

Aan het eind van het strand vind je de duikschool van Triton Bay Divers. Iedere duiker heeft een eigen plek om de duikmaterialen op te bergen. Ze dragen en spoelen jouw materialen. En er zijn zoet water spoelbakken voor camera’s en douches.  Ze bieden 2 duiken in de ochtend aan waarbij je na elke duik terug komt bij het resort. Je kan ook een 3e duik in de middag bijboeken. Tegen een toeslag is ook een vroege ochtendduik of nachtduik te maken (op voorhand zijn deze duiken goedkoper bij te boeken!). Ze gebruiken 12L DIN met INT adapters. Er is geen Nitrox beschikbaar. De maximale duiktijd stellen ze 75 minuten, wel met de safetystop op 50 bar. Optimaal genieten dus!

Triton Bay is gelegen in een aangewezen beschermd marine gebied. Naast de ongelooflijke diversiteit van vis- en koraalleven biedt Triton Bay Resort ook een verscheidenheid aan soorten duiken, waaronder muren, pinnacles, hellende riffen en grote rotsblokken, allemaal met zachte en harde koralen. Triton Bay Divers biedt onbeperkt mogelijkheden voor zowel macro- als groothoekfotografie, van pygmee zeepaardjes tot walvishaaien. Er is iets voor iedereen!Triton Bay Divers Kaimana West Papua

Triton Bay Divers | duikseizoen

Het klimaat van West-Papoea is tropisch met luchttemperaturen rond de 30 graden Celsius gedurende het jaar. Het gebied heeft twee hoofdseizoenen en het is het beste om Triton Bay Divers tijdens de droge maanden van september tot begin juni te bezoeken. In het midden van juni tot augustus komt de Oosterse Monsoon en in deze tijd zijn weersomstandigheden en wateromstandigheden niet bevorderlijk voor aangenaam duiken.

Gemiddeld is er zo’n 8 tot 10 meter zicht wat natuurlijk niet fantastisch is. Echter de prachtige koralen voeden zich met de plankton en echt het is het meer dan waard. Tussen december en maart is er iets meer zicht. Buiten Iris Strait is het zicht over het algemeen beter.

Houd er rekening mee dat dit deel van Indonesië het op twee na grootste regenwoud ter wereld heeft, dus er kan regen vallen tijdens uw verblijf. Dus het hele jaar door zijn de duikcondities constant alleen tussen half juni en half september is het resort gesloten.

11-daagse duikreis Triton Bay Divers
vanaf € 2770 p.p.

Inclusief

 • Vlucht per Garuda vanaf Amsterdam naar Kaimana (prijsindicatie € 1000 p.p.)
 • Transfers Kaimana – resort op zaterdag
 • Verblijf in een 2-persoons beach front bungalow
 • Volpension incl. namiddag snack
 • Onbeperkt water, koffie en thee
 • 2 bootduiken per dag incl. lucht, lood en fles
 • 1 duik of snorkeltrip met walvishaaien (geen gegarandeerde interactie)

Exclusief

 • 3e duik per dag / 5 extra duiken € 175,- p.p. (indien van te voren geboekt)
 • Marine park fee IDR 500.000 (ca. 32,- p.p.)
 • Frisdranken, vruchtensappen en alcoholische versnaperingen
 • Land en bootexcursies
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Nacht- of vroege ochtend duik toeslag €5 p.p. (indien van te voren geboekt)
 • Transfers op alle andere dagen behalve zaterdag € 150 per enkele reis

Triton Bay Divers Kaimana West Papua

Triton Bay Divers | de reis

Triton Bay Divers is gelegen op Pulau Aiduma ofwel Aiduma eiland. De aanleghaven is Kaimana Airport dat op 30 nautische mijlen afstand ligt. Vanaf Amsterdam adviseren wij de vlucht naar Jakarta met een overnachting om de volgende dag door te reizen via Ambon naar Kaimana. Er zijn goedkopere vluchten met 3 of meer tussenstops. Met Garuda krijg je naast de standaard 30 kg bagagevrijdom, ook gratis duikbagage van 23 kg. Voldoende om de week mee door te komen dachten wij zo. Regionale luchtvaartmaatschappijen zoals Lion Air en Wings Air vliegen ook, echter kan je op deze vluchten meestal maar 10 of 15 kg van te voren bijboeken en betaal je ter plaatse een toeslag voor de extra kilo’s.

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en per busje naar de haven gebracht waar de speedboot ligt. Het is vanaf daar zo’n 2 uur varen naar het resort.  Gratis reoutrtransfer is op de zaterdag, waarbij we uitgaan van 7 of 14 nachten verblijf. Alle andere dagen kan je ook aankomen of vertrekken echter betaal je dan een toeslag voor de (privé) transfer van €150.

Vanwege de vlucht via Ambon is Triton Bay Divers en Dive into Ambon een veel gemaakte combinatie.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen