Toraja rondreis

Verleng je duikvakantie in mysterieus zuid Sulawesi

Reis samenstellen

Toraja rondreis

Sulawesi, Indonesie

Vanaf: € 685

Activiteit
  • Complete Toraja rondreis
  • Buffelhuizen
  • Verlenging van duikvakantie
  • Ook kortere of langere rondreizen mogelijk

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Torajaland – 8 daagse rondreis

Het land waar de Toraja’s wonen is vreemd gevormd. Sulawesi, het vroegere Celebes heeft vier schiereilanden en lijkt qua vorm wel een beetje op een orchidee. De toraja’s wonen in het zuid- westelijke gedeelte van Sulawesi.

Het torajavolk is vooral bekend geworden door de gewoonte om van de doden een houten pop te maken(dit gebeurt eigenlijk alleen bij rijke en invloedrijke mensen). Men gelooft dat de geest van de dode dan bezit neemt van de pop, een tau tau genaamd, en zo voortleeft. De dode lichamen worden bijgezet in grotten uitgehouwen nissen, waardoor daar een heel knekelhuis ontstaat. De begrafenis zelf is een hele gebeurtenis. Hoe rijk iemand was kun je aflezen aan de hoeveelheid runderen die geslacht worden (de hoorns worden later aan de huizen bevestigd als statussymbool), en de gasten brengen varkens mee, die ook gelijk geslacht worden om tegelijk met het rundvlees opgediend te worden. Na deze rituelen is de eigenlijke begrafenis, de bijzetting in de nissen.

De toraja’s zijn ook bekend vanwege hun huizen, met daken die op buffelhorens lijken. In zo’n huis wonen soms meerdere families. De plaats om Torajaland te bereiken is Ujung Pandang, het vroegere Makassar. Het is de derde stad van Indonesië en een belangrijke havenstad. Er is nog iets van de Hollandse invloed zichtbaar in fort Rotterdam.

Dag 1

Bij aankomst in Makassar vertrekt u naar Bira. De Buginezen staan bekend als de beste scheepsbouwers en zeevaarders van Indonesië. In Tanah Beru kunnen we zien hoe deze mooie trotse houten Phinisi worden gebouwd. Lunch onderweg. Overnachting en diner in Tanjung Bira in eenvoudige accommodatie Hotel Anda Bungalow.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek naar Sengkang, een klein plaatsje gelegen in het centrum van het voormalige Bugineze Koningkrijk In Watampone bezoeken we het museum van Andi Mapasissi om zijn collectie van de voormalige Bugineze Koningen te bewonderen. In de middag bij aankomst in Sengkang maken we een tocht met een gemotoriseerde boot op het Tempe meer. Het Tempe meer is een ondiep meer, bij lange droogte valt het meer droog. Op het meer brengen we een bezoek aan de lokale vissers die op het meer wonen met hun families. Lunch onderweg, overnachting en diner in het eenvoudige Pondok Eka Sengkang.

Dag 3

Na het ontbijt vertrek naar Toraja. In de ochtend eerst nog een bezoek aan de lokale huisnijverheid van Sengkang en omgeving, het weven van de Bugineze zijde. Verder gaat de tocht via Palopo waar we de oudste moskee van Sulawesi kunnen bezoeken. De route van Palopo naar Toraja levert prachtige vergezichten op. In de middag aankomst in Toraja. Lunch onderweg, diner en overnachting in het Hotel Marante Toraja***

Dag 4

Na het ontbijt de gehele dag op ontdekking door het Toraja land. We bezoeken vandaag onder andere Lemo waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan. Suaya en omgeving om achter het geheim van de babyboom te komen. Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet en Kete Kesu, niet alleen bekend vanwege zijn mooie Tongkonan’s maar ook vanwege het prachtige houtsnijwerk. Lunch in een lokaal restaurant, diner en overnachting in het Hotel Marante Toraja.

Dag 5

Na het ontbijt wederom de gehele dag op excursie door het Toraja land. Vandaag bezoek aan Batutumonga vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Rantepao en vallei. Prachtige omgeving voor het maken van een wandeling of misschien een lichte trekking down? Verder een wandeling door de sawa’s en het dagelijkse Toraja leven met zijn karbouwen en Tongkonan’s met zijn zadeldaken. Ook bezoeken we vandaag Sa’dan bekend als het weefgebied van Toraja. Overnachting in het Hotel Marante Toraja.

Dag 6

Volop te besteden in Toraja, wie weet wordt er een dezer dagen een ceremonie gehouden die we kunnen bezoeken of de wekelijkse veemarkt die het brengen van een bezoek zeker de moeite waard is. Lunch in een lokaal restaurant, diner en overnachting in het Marante Toraja Hotel.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek naar Makassar, in de ochtend stop op de puncak Lakawan tegenover de “erotische” berg om van het uitzicht te genieten. Verder met een pittoreske rit langs de Bugineze dorpjes met hun typische huizen op palen. In de namiddag aankomst in Makassar voor overnachting in het Hotel Pantai Gapura Makassar. Overnachting in een cottage kamer gebouwd op zee. Lunch onderweg, diner in het Hotel. Het hotel ligt in het centrum van de stad aan zee op wandelafstand van de gezellige boulevard.

Dag 8

Na het ontbijt de ochtend een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang, we brengen onder andere een bezoek aan het oude Hollandse Fort Rotterdam en de haven Paotere ,de thuishaven van de mooie trotse Bugineze Schepen die hier nog met de hand worden geladen. Na de lunch vertrek naar de luchthaven van Makassar voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

4-daagse Toraja Rondreis
vanaf € 685 p.p.

  •  3 overnachtingen in een hotel
  • Gedeelde 2-persoonskamer
  • Verbijf o.b.v. volpension
  • Auto met privé-chauffeur
  • Nederlandssprekende gids
  • Excursies

8-daagse rondreis zoals omschreven is ca. € 1150 p.p.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen