Tijgerhaaien in Fuvahmulah

Duiken met tijgerhaaien!

Reis samenstellen

Tijgerhaaien in Fuvahmulah

Fuvahmulah, Malediven

Vanaf: € 1369,-

Huisje
  • Elke dag duiken met tijgerhaaien
  • Verblijf in een luxe guesthouse
  • Inclusief binnenlandse vlucht
  • Als verlenging of volledige vakantie

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Ben jij fan van haaien? In het diepe zuiden van de Malediven, in Fuvahmulah, vind je tijgerhaaien!!

Fuvahmulah is echt een uniek eiland op de Malediven. Fuvahmulah ligt op de evenaar tussen twee Zuid-atollen Addu en Huvadhoo. In tegenstelling tot de andere tweeduizend Maldivische eilanden, die koraalriffen zijn, is Fuvahmulah van vulkanische oorsprong, waardoor het eiland meer lijkt op de Indonesische eilanden Bali of Gili. Het is het enige eiland van de Malediven-archipel met zoetwatermeren, weelderige tropische vegetatie – het eiland is bedekt met mangobomen, kokospalmen, papaja en verschillende soorten bloemen.

Maar, de mooiste attractie op Fuvamulah is zonder twijfel… Duiken met Tijgerhaaien!!!

Duiken met Tijgerhaaien

De unieke ligging van het eiland maakt Fuvahmulah een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Fuvahmulah is een rots in het midden van de oceaan. De rots fungeert als een enorm poetsstation en een paringsplaats voor grote pelagische soorten zoals Black Oceanic Manta Birostrics, Mola Mola, grienden. Fuvahmulah heeft de ultieme reeks aan haaien die het hele jaar door te zien zijn: tijgerhaaien,  voshaaien, hamerhaaien, zilverpunt haaien, walvishaaien, grijze rif haaien, wit punt rif haaien. Grote scholen Barracuda’s; Geelvintonijn, bonito’s, zeilvissen, marlijnen en miljoenen rifvissen omringen dagelijks het lokale rif. De laatste El Nino, die de koraalriffen op de Maldivische eilanden en over de hele wereld zwaar heeft aangetast, had geen invloed op Fuvahmulah. De kwaliteit van het duiken wordt niet beïnvloed door seizoenswisselingen, zoals op de rest van de Maledivische atollen wel het geval is. Duiken is hier altijd uniek en het hele jaar door uitdagend. Er zijn meer dan 15 duikplekken rond het eiland, die veel potentieel hebben voor onderwateronderzoek.

 

Informatie over de tijgerhaai

De tijgerhaai dankt zijn naam aan de karakteristieke verticale balken die de zijkanten van zijn lichaam bedekken. Hoewel deze balken enigszins vervagen naarmate ze de volwassenheid bereiken, zijn ze vooral zeer merkbaar bij jongeren en zijn ze op zijn minst gedurende het hele leven zichtbaar. Met een lengte van wel 5,5 m en 2000 pond (bijna een metrische ton), is de tijgerhaai de vierde grootste haai en de op één na grootste roofhaai – alleen de grote witte haai is groter. Tijgerhaaien leven in ondiepe kustwateren, maar zijn wel 350 meter diep gezien. Vrouwelijke tijgerhaaien hebben tussen de 10 en 82 embryo’s en krijgen gemiddeld 30 tot 35 jongen per nest.

Tijgerhaaien staan erom bekend bijna alles te eten, inclusief andere haaien, vissen, zeevogels, dolfijnen, zeeschildpadden, roggen en schaaldieren. Ze zijn ook gevonden met veel non-foodartikelen in hun maag, waaronder metalen voorwerpen, plastic, jutezakken en ander afval.

Duiken met Voshaaien (Thresher Sharks) op Fuvahmulah

De echte onderwaterschat van Fuvahmulah is volgens velen de Thresher Shark. Fuvahmulah is het enige eiland op de Malediven waar voshaaien het hele jaar door te zien zijn. Voshaaien vind je maar op een paar plekken ter wereld, bijvoorbeeld Malapascua in de Filipijnen of bij de Brother’s Islands in Egypte. Hoe gaaf zou het zijn als je tijdens deze tijgerhaaienreis ook een voshaai spot?!  Het lokale rif heeft veel schoonmaakstations die zich van diep naar ondiep rond het eiland uitstrekken. Het duiken met voshaaien is meestal diep, aangezien voshaaien de diepe reinigingsstations gebruiken. In Fuvahmulah komen ze echter naar het reinigingsstation op 12-15 m, en soms maken ze duikers blij als ze uit het water springen. Voshaaien zijn het hele jaar door aanwezig, maar een encounter kan niet, zoals bij de tijgerhaaien, gegarandeerd worden.

 

Duiken met tijgerhaaien als verlenging of volledige vakantie

Bij EWDR bieden we de trip naar de tijgerhaaien aan als verlenging van een mooie liveaboard vakantie of als volledige vakantie. Fuvahmulah bereik je per vliegtuig vanaf Male. Wij bieden volledige pakketten aan die inclusief deze binnenlandse vlucht én alle bijbehorende transfers zijn. Uiteraard ook inclusief een mooi verblijf in een luxe guesthouse.

Elke duikdag bestaat uit 3 duiken, waarvan altijd één in de duikstek Tiger Zoo. Hier zijn de tijgerhaaien te vinden!

Bij EWDR is elke samenstelling van overnachtigen en duikdagen mogelijk, maar om een idee te geven hierbij onze 2 meest populaire pakketen:

Pakket 1: Een week Tijgers, Tijgers, Tijgers!

Reisduur: 8 Dagen/7 Nachten
Accommodatie: Zero Degree Residence o.b.v. ontbijt & diner
Duiken: 5 Dagen, 3 duiken per dag – waarvan altijd één duik per dag bij de tijgerhaaien
Binnenlandse vlucht: Male – Fuvahmulah retourvlucht inclusief
Transfers: Transfers van en naar de luchthaven inclusief, evenals dagelijkse transfers duikshop.

Prijs per persoon vanaf €2399,- 

Let op: Deze prijs is exclusief de Internationale vlucht naar Male toe.

Pakket 2: Verlenging van een liveaboard reis

Reisduur: 5 Dagen/4 Nachten

Accommodatie: Zero Degree Residence o.b.v. ontbijt & diner
Duiken: 2 Dagen, 3 duiken per dag – waarvan altijd één duik per dag bij de tijgerhaaien
Binnenlandse vlucht: Male – Fuvahmulah retourvlucht inclusief
Transfers: Transfers van en naar de luchthaven inclusief, evenals dagelijkse transfers duikshop.

Prijs per persoon vanaf €1369,- 

Let op: Deze prijs is exclusief de Internationale vlucht naar Male toe.

Accommodatie: Zero Degree Residence

Op Fuvahmulah verblijf je in het Zero Degree Residence. Zero Degree Residence ligt in het historische gebied Hoadhadu, op slechts 3 minuten loopafstand van de oceaan en op 10 minuten loopafstand van het witte kiezelzandstrand.

De perfecte plek om te ontspannen en uit te rusten na een dag vol duikavonturen. Je wordt verwelkomd tussen de tropische struiken, palmbomen en exotische tuinen met bloeiende bloemen. Bij binnenkomst in ons sfeervolle gastenverblijf voel je direct een prettige sfeer waardoor je je in je eigen huis waant. Ruime kamers met comfortabele bedden wachten op u om weg te zinken in zijn heerlijke warme, zachte, geruststellende uitstraling.

Goed om te weten; De Malediven heeft strenge regels als het gaat om alcohol en zonnen in een bikini. Alcohol is niet beschikbaar, alcohol is verboden op alle lokale eilanden. Alcohol is alleen toegestaan op privéresorts en op liveaboards. Het dragen van een bikini is nog steeds verboden op openbare plaatsen op alle lokale eilanden, er is geen speciaal bikinistrand. Er is een enorm wit kiezelstrand. Toeristen kunnen comfortabele zwemkleding dragenop het eiland (korte broeken en t-shirts, met of zonder mouwen, badkleding die het lichaam bedekt).

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen