Silberstein Hotel

Landbased duiken op de Galapagos

Reis samenstellen

Silberstein Hotel

Galapagos, Ecuador

Vanaf: € 3295

Huisje
 • Verblijf op eiland San Cristobal
 • Veel haaien bij Floreana
 • Eigen duikschool in het hotel
 • Excursies op de Galapagos eilanden

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Hotel Silberstein

Naast onze liveaboards de Galapagos Sky en de Galapagos Agressor III kunnen we ook een verblijf op een van de Galapagos eilanden aanbieden. Voor mensen die na het duiken ‘s middags bijvoorbeeld een wandeling over Santa Cruz willen maken, het Charles Darwin Research Station willen bezoeken, elke avond in een ander restaurantje willen eten of gewoonweg niet een hele week op een boot willen zitten, is Hotel Silberstein een goede keuze.

Accommodatie Hotel Silberstein

Op Santa Cruz, op slechts een aantal minuten lopen van het Charles Darwin Center ligt het kleine hotel Silberstein. Het 24 kamers tellende hotel is een uitstekende uitvalsbasis om de omliggende eilanden te verkennen.

Faciliteiten Hotel Silberstein

Hotel Silberstein heeft een eigen restaurant waar je Ecuadoriaanse ceviche kunt eten of een keuze kunt maken uit internationale gerechten. Hotel Silberstein heeft als één van de weinige hotels op Galapagos, een eigen duikschool. Het is mogelijk om verschillende duiken bij de omliggende eilanden te maken.

Duiken  Hotel Silberstein

Het duiken op de Galapagos Eilanden is zeer streng gereguleerd. Er zijn specifieke routes die ze mogen varen en het aantal duikers per dag is bij verschillende duiksites beperkt. Het duikschema voor Silberstein Dive Center is (wijzigingen onder voorbehoud):

Maandag: Santa Fe
Duiken in een grot ten zuiden van Santa Cruz. Veel kleurrijke vis en manta’s en haaien die voorbij zwemmen

Dinsdag: Floreana
Duiksite op 2 uur varen vanuit Puerto Ayora. Duiksites Champion en Enderby zijn erg populair. Veel kleurrijke wanden, barracuda’s, haaien en tropische vissen. Enderby is een vulkaan geweest en daar kan in de kater gedoken worden. Stromingsduiken, ook is er een schoonmaakstation voor schilpadden, manta’s en haaien.

Woensdag: Plazas – Gordon Rocks
Deze rotsformatie is bekend over de hele wereld, gelegen dicht bij Plazas en 40 minuten met de boot vanuit Canal Itabaca. Het is wel een duik voor ervaren duikers. Hamerhaaien zijn er veel. Verder is de topografie erg bijzonder en deze plek zal je zeker niet teleurstellen. Plazas is een duikstek in een nauwer gedeelte. Dit trekt weer hele andere vissen aan. Ook jonge barracuda’s en jonge haaien vinden deze beschutte plek zeer prettig.

Donderdag: Mosquera – Daphne menor
Mosquera is een klein zand eiland tussen North Seymor en Baltra met vele tropische vissen , haaien, schilpadden en manta’s. Daphne is een duikstek met een steile wand waar veel koraal, sponzen, kreeften en de oktopus te zien zijn.

Vrijdag en zondag: Seymour Norte
Dit is een zeer gevarieerde duikstek die voor elke duiker interessant is.

Zaterdag: Cousin y Bartolome
Deze rots die 10 meter boven het water uitsteekt, is bijzonder te noemen. Het is een zeer bekende duikstek. Over de hele wereld komen ze hier naar toe om dit te zien en ervaren. Het is een vulkanische rots met steile wanden, een overhang. Kleurrijk en zeer veel variatie aan groot en klein spul.

Reissom 11-daagse duikvakantie Silberstein Hotel vanaf € 3295,- per persoon

 • Vlucht van Amsterdam naar Guayaquil en v.v.
 • 2 Overnachtingen in 2-persoonskamer in Grand Hotel Guayaguil
 • Vlucht van Guayaquil naar San Christobal en v.v.
 • 8 dagen/7 nachten-verblijf in een tweepersoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • 6 Dagen duiken, 2 duiken per dag inclusief lunch
 • Bezoek aan Charles Darwin Research Station

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen