Sardine Run groepsreis 2018

Ga mee op deze Sardine Run groepsreis volop natuurspektakel
vertrekdatum: 15-23 juli 2018 | olv Arjan Gunnink

Reis samenstellen

Sardine Run groepsreis 2018

Coffee Bay, Durban

Vanaf: € 3795

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Bucketlist bestemming!
 • Beleef de Sardine Run op haar best
 • Bij de meest succesvolle operator
 • Groepsreis olv Arjan Gunnink

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen

Sardine Run groepsreis 2018

Beste Eigen Wijze Duikers,

De grootste school vissen op aarde, het grootste natuurlijke spektakel ter wereld; de Sardine Run groepsreis 2018 kan eigenlijk alleen beschreven worden met superlatieven. Doordat koud water naar de kust geduwd wordt door een warmere golfstroom worden migrerende sardines als het ware opgesloten. Voor de kust van Zuid Afrika hebben zich dolfijnen, walvissen, haaien, zeehonden, jan-van-genten en zelfs marlijnen verzamelt om te profiteren van dit jaarlijkse smulfestijn.

Het doel is om een baitball te vinden, waar alle actie rondom plaatsvindt. De baitballs worden van onder aangevallen door dolfijnen en haaien, van boven door duikende jan-van-genten en soms zorgt een passerende bultrug ervoor dat er helemaal geen baitball meer overblijft.

De zoektocht naar baitballs gebeurt door middel van een ultralight vliegtuigje dat de zee afspeurt naar actie en dat doorgeeft aan de zodiac die uiteraard gelijk koers zet naar het spektakel. Niets staat vast, het weer kan ruig zijn en de dagen op zee lang maar het zien van de sardinerun maakt alles meer dan goed!

Sardinerun, het grootste natuurspektakel op aarde

Sardine Run groepsreis 2018

Altijd al mee gewild op de Sardine Run? Dan is dit dé kans want volgend jaar gaat de bekende duikgids en reisleider Arjan Gunnink alweer voor de 8e naar Zuid Afrika, op zoek naar dit geweldige fenomeen. We gaan weer weer gezellig samen met de Sardine Run specialisten Roland en Beulah Mauzinger van Africa Dive Adventures op duikavontuur. De laatste jaren behoren zij tot de meest succesvolle sardine run operators. Daarnaast zijn het goede vrienden van Arjan. We hebben we tijdens de reis het Ocean View hotel in Coffee Bay voor ons zelf en zijn er bijna geen andere boten in de buurt want die liggen allemaal een stuk verder op. Misschien wel het belangrijkste is dat ze sinds 3 jaar de beschikking hebben over een eigen Ultra Light vliegtuig waardoor de scoringskans veel groter is geworden.

Sardine Run groepsreis 2018

We gaan 6 dagen het water op want hoe vaker we gaan hoe groter de scoringskans is om optimaal de Sardine Run te ervaren. Er zijn collega’s die de reis in 3 dagen aanbieden… Nou, dan moet je wel heel veel geluk hebben. Het wordt mijn 8e trip en het is echt niet zo dat elke reis 100% succesvol is geweest maar indrukwekkend is het altijd.

De duikdagen beginnen om 08.30 en duren tot ongeveer 14.30 uur. Per dag heb je 1 duikfles aan boord. Als er een baitball is spring je in het water en blijf je meestal 5 tot 15 minuten en heel soms tot wel een uur onder water op zo’n 5 meter, afhankelijk van de grootte van de baitball. Naast de sardines zullen walvissen, honderden dolfijnen en tienduizenden Jan van Genten bijna elke dag te zien zijn.

De Sardine Run is een absolute bucketlist-bestemming voor elke avontuurlijke duiker!

Sardine Run groepsreis 2018

10-daagse duikreis Coffee Bay € 3795 p.p.

Inbegrepen

 • Vlucht van Schiphol naar Johannesburg v.v.
 • Vlucht met South Africa airlines naar Umtata en Durban
 • 6 overnachtingen in The Ocean View Hotel
 • Verblijf in gedeelde 2-persoonskamers
 • Verblijf op basis van half pension.
 • Lunch aan boord tijdens de Sardine Run dagen
 • Ondersteuning uit de lucht d.m.v. ultralight vliegtuig
 • Transfers van de luchthaven naar het hotel v.v.

In bovengenoemde prijs is een vluchtprijs van € 900,- p.p inbegrepen. Op het moment dat u boekt wordt de daadwerkelijke vluchtprijs bepaald. Dit kan soms voordeliger zijn, maar soms ook niet.

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Verzekeringen
 • Overbagage (boven de toegestane 20 kg)

Tot zover. Ik hoop dat het geluk tijdens reis aan onze zijde is, zo ja dan gaan we (alweer) een zeer indrukwekkende trip tegemoet. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen dan hoor ik het graag. Bel mij op 0546-454040 of mail naar arjan@ewdr.com

Met vriendelijke groet,

Arjan Gunnink

Belangrijk voor ons allemaal

In grote lijnen zal het programma zoals boven vermeld worden uitgevoerd. Indien nodig wordt het programma aangepast. Aanpassingen kunnen nodig zijn o.a. door weersomstandigheden. Van een ieder wordt verwacht dat hij/zij bekend is met deze omstandigheden, de periode waarin de sardines naar de kust komen is eind juni/begin juli, een periode waarin een stralend blauwe hemel ook kan worden afgewisseld met regen en storm. Een ieder is ook bekend met het feit dat deze trip (en we doen natuurlijk 100% ons best) op een teleurstelling kan uitlopen. Dit heeft natuurlijk vooral betrekking op de sardines, zijn ze er wel of niet en kunnen we er naar toe, of niet. De dagen dat we op zoek gaan naar de sardines zullen lange dagen aan boord van de Zodiac zijn. Houd rekening met pittige lanceringen van het strand (hoge golven). Houd ook rekening met fysieke inspanning, het vele klauteren in en uit de Zodiac vergt nog al kracht. De bemanning is zeer ervaren en het is dan ook uitermate belangrijk naar de aanwijzingen van de bemanning te luisteren en nog belangrijker deze aanwijzingen ook op te volgen. Toegevoegd aan de bemanning is een zeer ervaren ‘skipper’. Deze skipper werkt samen met de piloot van de Ultra Light en wordt zo op de hoogte worden gehouden waar de sardines zich bevinden.

Sardine Run groepsreis 2018 | Wat neemt een ieder mee

 • Boei (smb)
 • Kleine zaklantaarn
 • Kleine spiegel of CD (ideaal als spiegel te gebruiken)
 • Anti zeeziek pillen
 • Zonnebrandcrème
 • Antibiotica zalf (kleine verwondingen)
 • Overige medicijnen (diacure, paracetamol) etc.

Autorijden

Tijdens onze gehele reis hebben we de beschikking over de bus van het hotel. We hoeven dus zelf niet te rijden.

 

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen