Saman Explorer Oman

Saman Explorer Oman, een liveaboard voor avonturiers

Reis samenstellen

Saman Explorer Oman

Muscat en Salalah, Oman

Vanaf: € 1895

Boot Vliegreis inbegrepen
 • Damaniyats: augustus – oktober
 • Halanyiat: november – mei
 • Mooie liveaboard
 • Het beste van Oman

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Saman Explorer Oman

Saman Explorer Oman vaart onder de vlag van Extra Divers, een liveaboard voor avonturiers die willen duiken op weinig bezochte riffen! Voordat de Saman Explorer naar Oman kwam, heeft ze een aantal jaar dienst gedaan als liveaboard in Egypte.

Vaarschema Saman Explorer Oman

Vanaf half november tot eind mei vaart de Saman Explorer Oman in het zuiden, in de regio rond Salalah. Vanuit Mirbat vaar je langs de kust van zuidelijk Oman. In tegenstelling tot het droge noorden is het landschap hier meer begroeid. Het duikgebied is de eilandengroep van Hallaniyat waar gedoken wordt. Van augustus tot eind oktober wordt langs mooie duikstekken bij Muscat gevaren met het beste van de Daymaniyat eilanden, Fahal eilanden en Banda Khairan. Zowel de trips van Best of Daymaniyats als Halaniyats zijn 8-daagse liveaboard duikreizen. Begin november is er een 11-daagse transfertrip All of Oman van Muscat naar Salalah en eind mei omgekeerd.

Route Saman Explorer

De route van de Saman Explorer Oman van Daymaniyats en Halaniyats vertrekken op zaterdag. Verblijf is 6 nachten aan boord met de laatste nacht in een hotel.

Best of Damaniyats

De Saman Explorer Oman vertrekt om 14.00 uur vanuit Sifah richting Damaniyat eilanden. Hoogtepunten: Al Munassir wrak, walvishaaien, Fahal eilanden en Kuriyat.

All of Oman

De Saman Explorer Oman vertrekt om 14.00 uur vanuit Sifah richting Halaniyat eilanden. Het begin van de tour zal de liveaboard de duikstekken rondom Fahal en Kuriyat aan doen. Om daarna in 6 dagen naar het zuiden te varen en te pionieren naar nieuwe duikstekken. Bultruggen, manta’s en scholen dolfijnen zijn veel geziene gasten.

Best of Halaniyats (voor pioniers)

De Saman Explorer Oman vertrekt om 14.00 uur vanuit Mirbat naar Halaniyat eilanden. Gelegen op dezelfde breedtegraad als de Malediven. Grote scholen vis, diverse wrakken, manta’s, bultruggen en scholen dolfijnen. voor pioniers

De route All of Oman en Best of Halaniyats met Saman Explorer Oman heeft een expeditioneel karakter. Er wordt grotendeels gedoken bij onbekende duikstekken. Daarnaast is deze regio nog niet ervaren met toerisme. De gang van zaken is daarom even anders dan wat je gewend bent. Echter ligt het aan de eigen verwachtingen om daar op een relaxte manier mee om te gaan. Als je van avontuur en pionieren houdt, ben je hier zeker op je plek.

Faciliteiten Saman Explorer

De Saman Explorer Oman is geschikt voor 20 personen die ondergebracht worden in 10 comfortabele 2-persoonshutten op het beneden en bovendek. Daarnaast is er ook 1 master cabine. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning, 2 éénpersoonsbedden (Master = tweepersoonsbed) en een eigen douche en WC. Tevens is er een salon en zonnedek voor de gasten aanwezig. Het duikplatform is erg ruim. Verblijf is op basis van volpension inclusief koffie, thee en water. Aan boord is naast frisdranken, water, koffie en thee, ook bier en wijn aanwezig. Voor overige alcoholische dranken kan men op de luchthaven van Muscat de toegestane hoeveelheid kopen en meenemen aan boord. Op de luchthaven van Salalah zijn geen winkels waar alcohol verkocht wordt.

Saman Explorer Oman

Best of Damaniyats
vanaf € 1450,- p.p.

 • Augustus t/m oktober
 • 7 dagen/ 6 Nachten 2-persoonshut beneden dek
 • Volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en water)
 • Transfers luchthaven – haven en hotel
 • 3 tot 4 duiken per dag, inclusief nachtduiken

Best of Halaniyats
vanaf € 1650,- p.p.

 • November t/m mei
 • 7 dagen/ 6 Nachten 2-persoonshut beneden dek
 • Volpension (ontbijt, lunch, diner, koffie, thee en water)
 • Transfers luchthaven – haven en hotel
 • 3 tot 4 duiken per dag, inclusief nachtduiken

Er zijn ook 4 hutten op het bovendek en een master hut. Hiervoor geldt een toeslag.

Prijzen zijn exclusief vlucht(en) en eventuele overnachting vooraf/achteraf aan de liveaboard.

Vliegticket Muscat| Oman

Vlucht van Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Muscat
met bv. KLM, Oman Air, Etihad, Emirates
vanaf € 400 p.p
Binnenlandse vlucht Muscat – Salalah (enkele reis) vanaf € 80 p.p.

Reisinformatie Oman

Ter plaatse dient men een visum aan te schaffen (ca. € 36,-). Dit kan gewoon op de luchthaven en hoeft niet per se van te voren aangevraagd te worden. Men heeft ook een duikvergunning nodig (ca. € 6,- per dag). Deze dient men aan boord te betalen. Aan boord kan men alleen contant betalen. Nitrox is $60 p.p. voor de gehele reis.

Voor meer reisinformatie over Oman, bezoek de website Visit Oman.

Groepsreizen Oman

Wil je met een groep duikbuddy’s of met de duikschool op duikvakantie. Als groep kan je een volledige boot charteren met een aantrekkelijke korting. Vraag ons naar de mogelijkheden via info@ewdr.com.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen