Rondreis Sri Lanka 8 dagen

Korte en complete rondreis Sri Lanka

Reis samenstellen

Rondreis Sri Lanka 8 dagen

Sri Lanka

Vanaf: € 595

Activiteit
  • Ideale combinatie met de Malediven
  • Korte en complete rondreis
  • Alle highlights van Sri Lanka
  • Ook met 4* hotels te boeken

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Rondreis Sri Lanka 8 dagen

Een mooie rondreis die in korte tijd een goede impressie geeft van Sri Lanka. Je hebt de keuze uit overnachtingen in standaard 3* -of luxe 4* hotels.

Reisschema Rondreis Sri Lanka 8 dagen|

Dag 1: Nadat je welkom geheten bent op het vliegveld, word je naar een hotel in Negombo gebracht. ’s Avonds is er een boottocht door het kanaal van Negombo, dat door de Nederlanders is aangelegd, vervolgens een citytour door de stad.
Dag 2: Na het ontbijt rijd je door een prachtig landschap richting Anuradhapura. Eenmaal gearriveerd volgt een citytour door deze bijzondere, voormalige hoofdstad.
Dag 3: Deze dag staat in het teken van de grottempels van Dambulla. De versieringen in de grotten zijn gemaakt door een verbannen koning. Er is onder andere een grot met 150 beelden van verschillende Hindoeïstische goden. Overnachting in Dambulla
Dag 4: Een beklimming van één van de hoogtepunten van de reis: de leeuwenrots in Sirigiya. De rots steekt 175 meter boven het omliggende landschap uit en zorgt voor een prachtig uitzicht en schitterende vergezichten. De rots diende vroeger als vesting en als paleis voor de koning die er zelfs een zwembad aan heeft laten leggen. Overnachting is in Dambulla.
Dag 5: De weg naar Kandy leidt via een specerijentuin, waar je je kunt verbazen aan de hoeveelheid soorten kruiden. Eennmaal in Kandy volgt er een stadstour, met natuurlijk de beroemde tempel van de tand. Hier bevindt zich een tand van Boeddha. Het verhaal gaat dat na zijn crematie de tand uit de as is gevist en naar Sri Lanka gesmokkeld. In de avond ben je getuige van een culturele opvoering.
Dag 6: Na het ontbijt bezoek je het olifantenweeshuis in Pinnawela. Daarna na de theeplantages van Nuwara Eliya. Naast thee is hier een sterke Engelse invloed merkbaar. Zo is er de mogelijkheid om een golfclub te bezoeken of een high tea te nemen in de Engelse club. Overnachting in Nuwara Eliya
Dag 7: De locatie waar de film ‘the bridge over the river Kwai’ is opgenomen ligt niet in Thailand, maar in Sri Lanka, en deze wordt bezocht. Daarna gaat de reis terug naar Negombo voor de laatste overnachting.
Dag 8: Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht, einde van een onvergetelijke reis.

8-daagse rondreis Sri Lanka
€ 595,- per persoon

  • 8 dagen/7 nachten-verblijf in 3***- hotels
  • Verblijf obv logies en ontbijt
  • Privé-vervoer en gids ter plaatse
  • Genoemde excursies

Deze rondreis is ook met 4-sterren hotels te boeken.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Sri Lanka | tips

  • Combineer Sri Lanka met de Malediven!
  • Wilt u andere highlights bezoeken? Wij stellen graag uw ideale reis voor u samen. Vraag hier uw offerte aan.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen