Rondreis Sri Lanka 15 dagen

Uitgebreide rondreis door Sri Lanka

Reis samenstellen

Rondreis Sri Lanka 15 dagen

Sri Lanka

Vanaf: € 995

Activiteit
  • Uitgebreide rondreis
  • Alle higlights & minder bekende plekken
  • Ook met 4* hotels te boeken
  • Ideale combinatie met de Malediven

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Rondreis Sri Lanka 15 dagen

Een mooie rondreis die zowel de bekende die zowel de bekende plaatsen aandoet maar ook de minder bekende. Deze reis geeft een compleet beeld van Sri Lanka. Je hebt de keuze uit overnachtingen in standaard 3* -of luxe 4* hotels.

Dag 1: Nadat je welkom geheten bent op het vliegveld, word je naar een hotel in Negombo gebracht voor de overnachting.
Dag 2: Na het ontbijt is er een boottocht door het kanaal van Negombo, dat door de Nederlanders is aangelegd, vervolgens een citytour door de stad. Overnachting wederom in Negombo.
Dag 3: na het ontbijt rijdt u door een prachtig landschap richting Anuradhapura. Eenmaal gearriveerd volgt een citytour door deze bijzondere, voormalige hoofdstad.
Dag 4: Deze dag staat in het teken van de grottempels van Dambulla. De versieringen in de grotten zijn gemaakt door een verbannen koning. Er is onder andere een grot met 150 beelden van verschillende Hindoeïstische goden. Overnachting in Dambulla
Dag 5: Een beklimming van één van de hoogtepunten van de reis: de leeuwenrots in Sirigiya. De rots steekt 175 meter boven het omliggende landschap uit en zorgt voor een prachtig uitzicht en schitterende vergezichten. De rots diende vroeger als vesting en als paleis voor de koning die er zelfs een zwembad aan heeft laten leggen. Overnachting is in Dambulla.
Dag 6: De weg naar Kandy leidt via een specerijentuin, waar je je kunt verbazen aan de hoeveelheid soorten kruiden. Eennmaal in Kandy volgt er een stadstour, met natuurlijk de beroemde tempel van de tand. Hier bevindt zich een tand van Boeddha, na zijn crematie uit de as gevist en naar Sri Lanka gesmokkeld. In de avond ben je getuige van een culturele opvoering.
Dag 7: na het ontbijt bezoek je het olifantenweeshuis in Pinnawela. Na dit bezoek worden de botanische tuinen van Peradeniya bezocht. Overnachting in Kandy.
Dag 8: De theeplantages van Nuwara Eliya. Naast thee is hier een sterke Engelse invloed merkbaar. Zo is er de mogelijkheid om een golfclub te bezoeken of een high tea te nemen in de Engelse club. Overnachting in Nuwara Eliya
Dag 9: Er wordt een bezoek gebracht aan “world’s end”, een plateau met een afgrond van 600 meter. World’s end ligt in het Horton Plains natuurpark, waar prachtige wandelingen mogelijk zijn. Overnachting in Nuwara Eliya.
Dag 10: Transfer naar Tissamaharama, tevens overnachting.
Dag 11: Na een vroeg ontbijt, volgt een jeep safari door het Yala Nationaal Park. Yala is een park met veel verschillende ecosystemen, zowel wetlands als droge gebieden. Na deze tour een transfer naar Galle en een citytour door deze stad, met zijn Nederlandse invloeden. Overnachting in Hikkaduwa.
Dag 12: Deze dag is ter vrije besteding in Hikkaduwa, een mooie badplaats aan de zuidkant van Sri Lanka.
Dag 13: Na het ontbijt bezoek aan een schildpadden broedplaats en een masker museum. Daarna een citytour door Colombo, de hoofdstad van het land. Daarna gaat de reis terug naar Negombo voor de laatste overnachting.
Dag 14: Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht, einde van een onvergetelijke reis.

Rondreis Sri Lanka 15 dagen

  • 15 dagen/14 nachten-verblijf in standaardhotels op basis van halfpension
  • Privé-vervoer en gids ter plaatse
  • Genoemde excursies

Totaalprijs rondreis Sri Lanka € 995,- per persoon

Deze rondreis is ook met 4* hotels te boeken.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Sri Lanka | tips

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen