Rondreis Flores

8 daagse rondreis langs vulkanen & rijstvelden

Reis samenstellen

Rondreis Flores

Flores, Indonesië

Vanaf: € 739

Activiteit
  • Complete rondreis over Flores
  • Kelimutu vulkaan
  • Rijstvelden van Ruteng
  • Duiken & Snorkelen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Rondreis Flores

Deze rondreis is een ideale verlenging van je duikreis naar Bali of rond Komodo. Deze rondreis over Flores laat je kennismaken met de bekende vulkaan de Kelimutu met haar drie meren maar ook met traditionele dorpjes, ruige kusten en koraalriffen om op te duiken of te snorkelen!

Reisprogramma 8-daagse rondreis Flores

Dag 1 Maumere: Vandaag kom je aan op het vliegveld in Maumere, Flores. Wij halen je op en brengen je naar Sea World Club, waar je 2 nachten verblijft. De rest van de dag is vrij om te genieten van de omgeving. Het is mogelijk om 2 duiken te maken. Dit boeken we niet van te voren zodat jullie zelf kunnen bepalen of jullie daar zin aan hebben zodra je daar aankomt.

Dag 2 Maumere – Moni: Omstreeks 08.30 uur worden jullie opgehaald door de gids en chauffeur om te beginnen aan de rondreis. Eerst rijden jullie naar Paga waar je aan het strand kunt genieten van drankje en een mooi uitzicht. Vervolgens rijden we door naar Wolowaru om een traditioneel huis te zien. In de namiddag arriveer je in Moni waar je lekker op eigen gelegenheid kunt rondlopen. Na het diner zal je een traditionele dans van de regio kunnen aanschouwen.

Dag 3 Moni – Kelimutu – Riung: Voor dag en dauw vertrek je samen met een lokale gids naar Kelimutu. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer drie kwartier lopen naar het uitzicht punt vanwaar je de beroemde drie meren kunt zien. Neem wat warms mee, want het kan koud zijn! Vanaf dit panoramapunt wacht je op de zonsopkomst die adembenemend mooi kan zijn. Je ziet duidelijk de verschillende kleuren van de meren; zwart, turkoois en donker bruin. Niemand kan verklaren waarom de meren telkens weer van kleur veranderen. De lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten; in het zwarte meer de oude mensen, in het turkoois meer de jongeren en in het donker bruine… de slechteriken.

Daarna rijd je terug naar het hotel voor een ontbijt. Daarna start een prachtige tocht door de bergen van Riung en bezoeken we Blue Stone Beach. De naam zegt het al, blauwe stenen zijn overal te vinden. In de namiddag arriveert je in Riung.

Dag 4 Riung: Vandaag staat een relaxte snorkel dag op het programma. Uiteraard met zwemmen en relaxen op het strand van het Nationale Park 17 Islands. Lunch op het strand. Een heerlijke dag! Die avond nogmaals een nacht in het hotel in Riung.

Dag 5 Riung – Bajawa: Na het ontbijt rijden we richting Bajawa. Onderweg maken we een stop bij de warmwater bronnen van So’a. In het water, dat verschillende natuurlijke badkuipen in de rotsen heeft uitgesleten, kun je heerlijk poedelen! Na de lunch in Bajawa brengen we een bezoek aan de relatief nieuwe vulkaan Wawo Muda met de gekleurde meren. Deze vulkaan had zijn laatste eruptie in 2001 en het is fascinerend om hier rond te lopen. De trekking naar de kraters zal ongeveer 3 uur duren (heen en terug).

Dag 6 Bajawa: Na het ontbijt rijden we richting Bena waar de trekking begint. Onderweg bezoeken we Bena, Tololela, Gurusina en tot slot de natuurlijke warmwaterbronnen Malanege. Het is een trekking van gemiddeld niveau waarbij je ongeveer 2 uur loopt. Deze nacht verblijf je nogmaals in Bajawa.

Dag 7 Bajawa- Ruteng: Ook vandaag belooft het een mooie rit te worden. In de ochtend bezoek je de lokale markt van Bajawa met de vele soorten fruit en groenten. Na het bezoek vervolgen we de weg naar Ruteng. Na de lunch mogen jullie zelf bepalen wat je wenst te zien: traditionele dorpjes bekijken, wandeling door de rijstvelden of een mooi uitzichtpunt opzoeken.

Dag 8 Ruteng – Labuan Bajo: In de ochtend gaan we naar Cancar waar een stop wordt gemaakt om de rijstvelden te zien in de vorm van een spinnenweb. Daarna bezoeken we de Cunca Rami watervallen. Na een trekking van 1,5 uur kom je bij de waterval aan. Tijd voor een verfrissende duik in het meer. Daarna staat een rit naar Labuan Bajo op het programma, waar je in de namiddag arriveert. Onderweg nog een aantal prachtige uitzichten en we stoppen in Melo voor een uitzicht op Labuan Bajo en de omgeving. Aankomst Labuan Bajo en einde van de rondreis!

 

8-daagse rondreis Flores
vanaf € 739 p.p.

– 7 Overnachtingen in een middenklasse hotel
– Verblijf in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
– Auto inclusief chauffeur en benzine
– Engelssprekende gids
– Excursies zoals omschreven

Exclusief entreegelden ca € 30 p.p., persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drankjes

Excursies vanuit Labuan Bajo

Heb je geen zin om rond te reizen maar wil je wel wat van de omgeving op Flores zien, dan is het ook mogelijk om een aantal dagexcursies vanuit het hotel te maken.

– Bezoek aan spiegelgrot Batu Cermin ca € 12,50 p.p.

– Dagtrip Caci zweepdans en Tado ca € 110 p.p.

– Dagtrip met bezoek aan Rinca en Kalong ca 85 p.p.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen