Raja4Divers

Waterbungalows & 1400 soorten vis

Reis samenstellen

Raja4Divers

Raja Ampat, Indonesie

Vanaf: € 2799

Huisje
 • Schitterend locatie op privé eiland
 • Ongelofelijk bio-diversiteit
 • Prachtige mangrove en jungle
 • 3 bootduiken en 1 nachtduik per dag

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Raja4Divers

Het privé eiland Pulau Pef van Raja4Divers ligt zo’n 50 km ten zuiden van de evenaar, centraal in Raja Ampat en is simpelweg een van de mooiste eilanden daar. Je vindt er spectaculaire baaien, vele andere kleinere eilandjes, blauwe lagunes, witte zandstranden, rotsachtige kusten, verborgen meren, ongerepte mangroves en jungle. Ook is hier een ongelofelijke verscheidenheid aan exotische vogels, varanen en buideldieren. Het eiland is omringd door ‘s werelds rijkste riffen, vele gevarieerde leefgebieden en een groot aantal spectaculaire duikplekken.

Raja4Divers Resort

Rondom de baai met kokosnoot palmbomen ligt het Raja4Divers Resort. De ruime waterbungalows op palen zijn 128 m2 groot en bestaan uit een slaapkamer, terras en een open badkamer. Het luxe verblijf is uitgerust met een kleine koelkast, warm en koud stromend water, bureau, kluisje, en-suite badkamer met gebruik van grote en kleine badhanddoeken. Voor ieder een genot om te relaxen in de ligstoelen en hangmat op het terras. Via een trapje stapt u eenvoudig vanaf het terras in het water. Wifi en een tablet is ter beschikking in de kamer. Gratis wasservice. Alle maaltijden, koffie, thee, water, fruit en snacks zijn inclusief, evenals alle belastingen en visum.

Duiken Raja4Divers

Duiken in Raja Ampat is spectaculair. Wetenschappers noemen het de belangrijkste plek voor de onderwater bio-diversiteit in de wereld. Meer dan 1400 vissoorten leven in Raja Ampat, gelegen in de Koraaldriehoek. Op Pef start het duikavontuur rechtstreeks vanaf de steiger op het huisrif of achter het resort in de rustige baai voor een spannende mangroveduik. Alles is hier te vinden: van het kleine pygmee zeepaardje tot aan de patrouillerende zwartpunt rifhaai. Verder is er geen toeslag voor verder weg gelegen duikstekken. Nitrox is gratis. Marine Park Fee is ca € 70 per persoon per jaar.

Inclusief dagelijks 3 bootduiken en een nachtduik

Legende Raja4Divers

Er is een mooie legende over het eiland Pulau Pef, dat lang, lang geleden Pulau Pef een groot stuk land was, geregeerd door een Raja (koning). Op een dag werd de Raja gewekt door luid lawaai van de nabijgelegen Fam eilanden en hij hoorde de mensen van Fam bespreken hoe ze zijn koninkrijk omver zouden werpen. Tranen rolden over zijn wangen en in een vlaag van woede sloeg hij zijn handen tegen de zijkant van de kliffen van Pulau Pef. De klap was zo hard, dat het eiland versplinterde en uiteen viel in vele kleine eilandjes en baaien. De Raja zwoor dat hij vanaf die dag altijd zou waken over Pulua Pef. Tot op de dag van vandaag zijn de handafdrukken van de Radja nog steeds zichtbaar op de kalkstenen kliffen en de beeltenis van de Raja is permanent zichtbaar in de westelijke kustlijn (zie Google Earth). Zo waakt hij nog immer over de inwoners, riffen en vissen van zijn geliefde Pulau Pef.

Boven water

Net als onder water is het landschap van Pulau Pef al net zo intrigerend. Op de verschillende tochten onthult de groene jungle zijn ontelbare bewoners. Enorme bomen, ongeremd groeiende varens en lianen, allerlei vreemde insecten, vlinders en natuurlijk de luide schreeuwende vogels. Een aanrader om ook dit tijdens de reis te beleven.

8-daagse duikvakantie Raja4Divers
vanaf € 2799 p.p

 • 7 dagen / 6 nachten in het resort in een 2-persoons (standaard) bungalow
 • 1 nacht in een hotel in Sorong (laatste nacht)
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water en snacks)
 • 3 bootduiken en 1 nachtduik per dag
 • Nitrox
 • Transfer Sorong – Pulau Pef en v.v.
 • Vertrekbelasting, lokale belastingen
 • Gebruik Wifi en tablets
 • Visum
 • Porterfee

Snorkelaars kunnen dit pakket zonder duiken boeken voor € 2299 p.p.

Vluchtopties

Internationale vlucht naar Sorong vanaf € 1050 p.p.

Transfers

Aankomst is alleen op zaterdag. Op vrijdag wordt u naar Sorong gebracht voor 1 overnachting in een hotel. Alle transfers zijn bij de prijs inbegrepen.

Overnachting Sorong

Wij raden een overnachting in Sorong aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de transfer haalt. Een privé transfer kost namelijk € 1500 voor een enkele reis. Voor de terugreis is dit reeds bij de reissom inbegrepen. Overnachting in een 2-persoonskamer in Sorong vanaf € 25 p.p.p.n.

Groepskorting

Bij boeking van 8 personen, krijgt 1 persoon het volledige verblijf en duiken gratis.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen