Rabaul Kokopo Dive

Zwem met 200 dolfijnen en duik op wrakken uit de 2e wereldoorlog.

Reis samenstellen

Rabaul Kokopo Dive

Vanaf: € 1215,-

Huisje
 • Gevarieerd duiken; wrakken & koraal
 • Verblijf in Rapopo Plantation Resort (incl spa!)
 • Duikschool gevestigd in het hotel
 • Zwemmen met dolfijnen (200+ !!)

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Als je op zoek bent naar een plek die alles heeft én nog een beetje meer, dan is Kokopo (Rabaul) in de provincie New Britain een zeer goede optie! Deze locatie kent een zeer rijke geschiedenis. Tijdens de tweede wereld oorlog is er veel gevochten in Rabaul. De Japanners hadden het gebied bezet en voerden vanuit Rabaul veel luchtaanvallen uit. Het resultaat hiervan ligt nu op de bodem van de oceaan.

Ontelbaar veel vliegtuigwrakken

Geschat wordt dat er ca. 500 vliegtuig wrakken alleen al liggen rondom de wateren bij Rabaul. Er zijn inmiddels veel vliegtuigwrakken gevonden en daarop wordt ook regelmatig gedoken. Nog veel meer vliegtuigen zijn nog niet gevonden, omdat ze vaak veel te diep liggen. De wateren rondom Papoea Nieuw Guinea kunnen honderden meters diep zijn. Naast vliegtuigwrakken zijn er ook scheepswrakken én mooie koraalmuren.

Rabaul-Kokopo Dive, veelzijdige duikshop

Je gaat in Kokopo duiken met de duikschool Rabaul-Kokopo Dive. Een PADI duikschool die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Ze hebben verschillende duikboten, doen snorkel tours én nemen je s’ochtends mee naar een plek waar gewoon meer dan 200 dolfijnen rond zwemmen! Over die dolfijnen zo meer. De duikschool bezit over duikequipment die je kan huren en je maakt 2 bootduiken per dag met ze. Vaak bieden ze een variatie aan tussen (zee)vliegtuigen, bootwrakken en koraal duiken. Het zicht is er vaak 15m+ en de watertemperatuur zo’n 29C. Lekkere omstandigheden dus. De slogan in Papoea Nieuw Guinea is “Expect the unexpected” en dat gaat ook zeker op voor duiken rondom Rabaul want ze zien er van alles…. Als je geluk hebt zelfs hamerhaaien en orca’s!

Dolfijnen, dolfijnen, dolfijnen, dolfijnen, dolfi…. x 200

Oké, we kunnen het eigenlijk nooit doen een garantie afgeven maar als je hier geen dolfijnen ziet tijdens de dolfijnen-swim, eten wij onze duikvinnen op! Meer dan 200 dolfijnen zag Rianne er in juli 2019! Hoe zo’n dolphin-swim in zijn werk gaat? Met de boot vertrek je s’ochtends vanuit het resort naar ze toe. Het is niet heel lang varen, een kwartiertje ongeveer. Vanaf de boot kun je ze al bewonderen, overal zie je ineens grijze kopjes en vinnen uit het water komen. Na ze even goed bekeken te hebben vanaf de boot is het tijd het water in te gaan! Je krijgt geen vinnen aan om te zwemmen maar een fietsband (ja echt) die vast zit aan de boeg van de boot. Dolfijnen vinden het namelijk super leuk om te spelen met de golfen die gecreëerd als de boot door het water vaart en door aan één van de fietsbanden te gaan hangen ben je direct op de juiste plek! Zo hard kan je namelijk nooit zwemmen. Weest gerust, de boot vaart heel zachtjes en het is goed vol te houden voor een tijdje. Rianne wou niet meer loslaten… Je wordt dus eigenlijk door het water gesleept terwijl 2 meter voor je neus de dolfijnen van overal en nergens vandaan komen om met de boot mee te varen. Een geweldige ervaring.

https://www.facebook.com/ewdrduikreizen/videos/175726240410300/

6 dagen Rabaul vanaf €1215,- (excl. vlucht)

 • Verblijf in Rapopo Plantation Resort 4-sterrenhotel
  • hoge waardering op TripAdvisor!
  • duikschool gevestigd in het hotel
 • 4 dagen duiken (2 duiken per dag)
 • 1 ochtend zwemmen met 200+ dolfijnen
 • Op basis van logies & ontbijt
 • Transfers van en naar de luchthaven inbegrepen

Combineer duiken in Rabaul met een liveaboard

Op verschillende momenten per jaar varen de MV Oceania en MV Febrina routes vanuit Walindi Plantation Resort naar Rabaul en vice versa. Dit maakt Rabaul een perfect locatie om te combineren met een liveaboard. Er is ook een goede vlucht verbinding met Hoskins (luchthaven van Walindi). Waardoor je ook daarheen zou kunnen vliegen om een liveaboard te doen óf om de vakantie te verlengen in het duikresort van Walindi. Als je wat meer tijd om handen hebt is dat wel een echte aanrader, zo haal je alles uit je Papoea Nieuw Guinea reis.

Vulkaansuitbarsting – migratie van Rabaul naar Kokopo

In de jaren 90 barste een vulkaan vlakbij Rabaul uit. Deze uitbarsting was enorm heftig en vlakte een groot gedeelte van het drukke havenstadje Rabaul uit. Zo werd o.a. het vliegveld en de hoofdweg van de stad volledig verwoest. Hierop besloot het overgrote gedeelte van de bevolking zich te verplaatsen naar het nabij gelegen Kokopo (ca. 10 km). Ook de luchthaven verhuisde naar Kokopo en vandaag de dag is dit dan ook het toeristisch centrum van de stad. De duikschool Rabaul-Kokopo Dive is ook gevestigd in Kokopo, in het Rapopo Plantation Resort. Lekker makkelijk bereikbaar, want de luchthaven is om de hoek en pal aan het strand. Ideaal dus.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen