Pondok Bambu Dive Resort

Pondok Bambu Dive Resort Candidasa & Bambu Divers | ideale locatie in Bali

Reis samenstellen

Pondok Bambu Dive Resort

Candidasa | Bali | Indonesië

Vanaf: € 1225

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Goed georganiseerde duikschool met huisrif
 • In het centrum van Candidasa
 • Voor als je van gezelligheid en duiken houdt
 • Vlakbij Nusa Penida en Amed/Tulamben

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Pondok Bambu Dive Resort

Welkom bij Pondok Bambu Dive Resort. Een comfortabel PADI 5-sterren dive resort in het centrum van Candidasa in het oosten van Bali. Na aankomst in Denpasar duurt de transfer naar Pondok Bambu Dive Resort ca. 1,5 uur. Het Pondok Bambu Dive Resort is gelegen aan de Amuk Bay.

Pondok Bambu Dive Resort | de faciliteiten

Het Pondok Bambu Resort heeft sinds 2012 een PADI 5-sterren duikschool Bambu Divers met voor de deur een huisrif. Het Pondok Bambu Dive Resort is omgeven door natuur, een tropische tuin en de zee. Het resort heeft een privé parking, restaurant, zwembad en een 24-uurs receptie. Het restaurant is naast het zwembad gelegen en zijn beide aan zee gelegen, hier wordt een uitgebreid ontbijt menu gepresenteerd en is tevens een sfeervolle locatie voor uw lunches en diner bij zonsondergang. Aan de overzijde van de weg ligt Crazy Kangaroo (met een 100% water zuiveringssysteem), een goede en zeer sfeervolle locatie om te lunchen en dineren. Tevens met poolbiljart en darts. Een aantal keer in de week organiseren ze hier een muziek- en dansavond variërend van Balinese dans tot pop, rock en classics.

Gevarieerde duiken en een gezellige omgeving

Bekijk een filmpe van het resort op Youtube: Pondok Bambu Dive Resort

Pondok Bambu Resort & Bambu Divers Candidasa

Bambu Divers | de duikschool

Bambu Divers gebruikt een ruime 10 persoons sampan van 12 meter die je snel naar de duikstekken brengt. Ook huren zij kleinere boten voor kleinere groepen. Bambu Divers is tot huren overgegaan om de locatie bevolking te ondersteunen in de werkvoorziening.  Instappen is voor het resort en 3 minuten rijden naar de boot. De getijden spelen hierin een rol. De duikstekken aan de oostzijde van Bali zijn te verdelen in 3 gebieden: Amuk Bay, Amed en Tulamben en Nusa Penida. De duiken bij Candidasa en Padangbai zijn bij de reissom inbegrepen. Een duikdag bestaat uit 2 duiken inclusief lunch. Voor Candidasa zijn 50 gelogde duiken en/of een AOW aangeraden. Het duiken bij Amed, Tulamben, nachtduiken en het duiken bij Nusa Penida is ter plaatse bij te boeken met een minimum van 4 duikers. Hiervoor betaal je ca. een toeslag van $5-10 per duikdag voor de lange (boot)transfer. De duikschool heeft geen Nitrox omdat neerwaartse stroming kan voorkomen en er dan kans is op zuurstofvergiftiging.

Pondok Bambu Resort & Bambu Divers Candidasa

Bambu Divers | de duikstekken

De keuze is groot in Amuk Bay met 14 duiken. De duiken rondom Candidasa en Pagangbai zijn zeer gevarieerd. Van het huisrif (op 2 minuten varen) met naaktslakken, haaien, schildpadden, tafelkoralen en molamola’s tijdens het seizoen van juli t/m oktober. De Blue Lagoon is een ondiep rif met zandbodem en heeft vele zachte en harde koralen en kleine en grote tropische vissen en haaien. Het Ferry Channel is een prachtige plek voor de pygmee zeepaardjes en ook haaien te spotten. Koraalplateaus, walls, eilandjes stroming en juist rustige macro duiken.

Naar Amed is de transfer met een minibus met airco langs de prachtige rijstvelden. Amed is vlakbij Tulamben en is een zeer goede duikplek voor macro en muck duikers. Seraya is evenzo mooi met de macro zoals harlekijn garnaal, frogfish, ghost pipefish etc. De USS Liberty Wreck is 120 meter lang en voor iedere duiker een bezienswaardigheid. Op sommige plekken kan je het wrak in. Napoleons, barracudas, schildpadden, black tip haaien, roggen, sweetlips en garden eels.

Op ongeveer 50 minuten varen ligt Nusa Penida. Daar is een poetsstation Manta Point. Verder zijn er verschillende mooie driftduiken aan de noordzijde van Nusa Penida met schitterende bloeiende koraaltuinen, een koraalhelling met als je geluk hebt white tip reef sharks. En de bekendste is Crystal Bay tijdens het molamola seizoen van juli t/m oktober en vele pelagische vissen vanwege de sterke stroming.

10-daagse duikreis Pondok Bambu Dive Resort & Bambu Divers
Vanaf € 1225 p.p.

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Denpasar (indicatie €650)
 • Transfers
 • 7 nachten Pondok Bambu Dive Resort
 • Verblijf in een 2-persoons garden cottage
 • Indonesisch als Westers ontbijt
 • 10 duiken in Amuk Bay
 • Duikdagen incl. water, lunch en gebruik van handdoeken

 

EWDR is een gespecialiseerd duikreisbureau. Daarom is bij ons vanzelfsprekend ALTIJD een duikpakket bij de prijs inbegrepen.

 

Pondok Bambu Resort & Bambu Divers Candidasa

Pondok Bambu Dive Resort | de cottages

Het Pondok Bambu Dive Resort heeft diverse type kamers: Cottage type 1, 2 en 3.

Cottage type 1

De enige 4-persoons standaard bungalow heeft een terras en tuinzicht met badkamer en slaapkamer met 1x een 2-persoonsbed en 2x een 1-persoonsbed, airco, ventilator, TV, kluisje, haardroger, minibar, waterkoker met thee en koffie en douche met warm en koud water.

Cottage type 2

De negen 2-persoons standaard bungalow hebben terras en tuinzicht (voor 2 volwassenen en extra bed mogelijk) met badkamer en slaapkamer met 1x 2-persoonsbed, airco, ventilator, TV, kluisje, haardroger, minibar, waterkoker met thee en koffie en douche met warm en koud water.

Cottage type 3

De twee 2-persoons zeezicht bungalow hebben veranda, zwembadzicht én zeezicht (voor 2 volwassenen en extra bed mogelijk) met ruime badkamer, ruime slaapkamer met groot 2-persoonsbed en airco, ventilator, TV, kluisje, haardroger, minibar, waterkoker met thee en koffie en douche met warm en koud water.

Pondok Bambu Dive Resort Candidasa | excursies

Uiteraard snorkelen vanaf het strand. Een trekking door de terrasvormige rijstvelden en langs stromende rivieren en door Balinese dorpjes. White water rafting door de jungle. Op safari per truck door een park waar je verschillende diersoorten ziet in hun natuurlijke habitat. Bali Bird Park, een enorme collectie aan exotische vogels op 2 hectare botanische grond. En uiteraard de Balinese cultuur met dans, eten en de tempels.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen