Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp

Pilli Pipa : prachtige macrobestemming!

Reis samenstellen

Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp

Mombasa, Kenia

Vanaf: € 1690

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Mooie macro bestemming
  • All-inclusive
  • Safaritent in jungleomgeving
  • Keniaanse gastvrijheid

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Mombasa| Kenia

Rond Mombasa liggen een aantal witte stranden en is bij uitstek geschikt als startpunt voor een safari.

Pilli Pipa – Fire Fly Ocean Camp

Dit kleine en gezellig resort / ocean camp is gelegen vlakbij Shimoni, dichtbij de grens van Tanzania, 2 uur rijden ten zuiden van Mombasa. Pilli Pipa wordt gerund door Harm en Selina. Ze hebben beide wereldwijd gewerkt als duikinstructeurs voordat ze hier terecht zijn gekomen.

Je verblijft in een standaard bushtent op het 4 hectare grote stuk grond waarop het Ocean Camp gevestigd is. Dit is een standaard bush tent met een 2-persoonsbed en een zitje voor de tent. Het sanitair is om de hoek in een apart gebouwtje. Het is ook mogelijk om in een luxere bushtent te overnachten. Deze tent is 2x zo groot als een standaard bushtent en heeft koffie- en theezet faciliteiten en een klein campingkoelkastje. Als je nog mooier wilt overnachten dan is de Ocean Front safaritent een optie met uitzicht op Wasini Channel, het kanaal met aan de overzijde Wasini Island. Het is prachtige safaritent met een vast dak en privé steiger. De safaritent is ruim opgezet met 2-persoonsbed met muskietennet, koelkast en zithoek op de veranda. Derde bed kan bijgeplaatst worden. Het meest ultieme is een overnachting is de overnachting op een oude traditionele dhow die voorheen vele duik en snorkeltrips heeft gemaakt. Deze oude dhow staat nu op de rand van de klif en heeft een 2-persoonsbed.

Duiken doe je rondom en in Kisite Marine Park en in het Wasini Channel. Fire Fly Ocean Camp heeft een verrassend huisrif, een mooie muckdive stek met enorme biosiversiteit wat zeker niet onder doet voor de Filipijnen en Indonesië! In één duik vind je hengelaarsvissen, 2 soorten pipe horse, een kortsnuitzeepaardje en een ghostpipefish en veel wat ander leuk spul.

Met ruim 400 soorten naaktslakken staat Kenia op de 4e plaats van de wereldranglijst

Kenia heeft ook ideale omstandigheden om een padi open water of Advanced open water cursus te volgen. Een duikpermit voor Kisite Mpunguti Marine Park is $25 p.p.p.d., ter plaatse te betalen. Je duikt niet elke dag in het Marine Park, dit wordt aldaar in overleg bepaald.

Kisite Nationaal Park heeft een groot rif en staat bekend om de dolfijnen, schildpadden, het gevarieerde koraalleven en veel verschillende gekleurde tropische vissen. De duiken maak je veelal tot 15 meter dus lekker veel lichtinval en lange duiken!

Op safari

Combineer je duikvakantie met een aantal dagen safari in het Tsavo Nationaal Park. Je maakt een aantal game drives om ‘The Big Five’ te spotten. Je verblijft in een safari lodge net buiten de poorten van het park. Waanzinnige belevenis.

9-daagse duikreis Fire Fly Ocean Camp
vanaf € 1690 p.p.

  • Vlucht naar Mombasa (indicatie € 850)
  • 7 overnachtingen in een 2-persoons standaard bushtent
  • Verblijf obv all-inclusive
  • 10 duiken (5  dagen / 2 per dag)
  • Transfer luchthaven – Shimoni
  • 1-persoonstoeslag, 3e bed en verlenging op aanvraag. Huur uitrusting ter plaatse.

Groepsreis duiken Kenia

In oktober 2018 wordt er door Peter H. van Bragt een groepsreis naar Kenia georganiseerd met specialisatie Nudibranchs. meer informatie

Wil je met de duikvereniging of duikbuddy’s duiken in Kenia? Elke 11e persoon krijgt het verblijf en duikpakket gratis. Vraag naar de groepstarieven door een offerte aan te vragen.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen