Papua Paradise Eco Resort

Comfortabel resort tussen de beste duikstekken van de wereld!

Reis samenstellen

Papua Paradise Eco Resort

Raja Ampat, Indonesie

Vanaf: € 2299

Huisje
 • Eco resort
 • Duiken met de meeste vis -en koraalsoorten!
 • Prachtige lokatie
 • Waterbungalows op palen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Papua Paradise Eco Resort

Het Papua Paradise Eco Resort is nog maar enkele jaren geleden geopend. Ondanks de massale aandacht in de (duik)media zijn de resorts in Raja Ampat op de vingers van één hand te tellen. Het gebied is nog steeds ongerept.
Het Resort is opgezet door 4 duikers die zo enthousiast waren geworden over het duiken bij Raja Ampat dat ze er bleven. Het resultaat is een EcoResort op ongeveer 2 uur varen van Sorong.

Accommodatie Papua Paradise Eco  Resort

Het eiland is eigenlijk verdeeld in twee zijdes. Aan de ene kant het technische gedeelte en aan de andere kant de bungalows voor de gasten. De bungalows van het Papua Paradise Eco Resort zijn (half) over het koraal gebouwd en dus heb je niet alleen een prachtige locatie maar ook een zeer mooi uitzicht! Ze zijn redelijk ruim en hebben een terras met een hangmat om van het zeebriesje te genieten. Alle badkamers hebben een eigen badkamer met zoet water. Het water wordt verwarmd door de zon zodat je na de duik kunt genieten van een warme douche.

Restaurant Papua Paradise Eco Resort

Het restaurant serveert heerlijke Indonesischische gerechten, met ingredienten gekocht op de lokale markt. Dat betekend dus zoete banenen, hete pepers, sappige mango’s en dagverse vis. Ook de kleine moestuin zorgt voor de nodige toevoegingen aan het menu. Het restaurant beschikt verder over een bibliotheek, internet, een TV en een bar.
In principe boek je voor 1 of 2 weken. Maandag is altijd de transferdag. Afwijkende verblijfsduren zijn in overleg mogelijk.

Duikschool Papua Paradise Eco Resort

Het duikcentrum van het Papua Paradise Eco Resort heeft een eigen haven en het huisrif ligt letterlijk voor de deur. Voor de duikstekken die dichter bij liggen worden de 2 kleine speedboten gebruikt. Voor de tochten verder weg is er een grote boot aanwezig, geschikt voor 16 mensen. Normaliter is er 1 duikgids op 2 duikers maar een privegids is op aanvraag beschikbaar.

De duikschool werkt volgens de NAUI richtlijnen. Er zijn zowel 12 als 15 liter aluminium flessen aanwezig en Nitrox (32%) is op aanvraag.

Papua Paradise Eco Resort & de lokale economie

Papua Paradise Eco Resort is een nieuw resort waar veel aandacht wordt geschonken aan de natuur en de lokale economie. Zo worden onder andere lokale jongens opgeleid tot duikgidsen en krijgen ze les in Engels. Soms kunnen er wel eens communicatieproblemen voorkomen. Wellicht horen deze (kleine)ongemakken bij de charme van dit afgelegen gebied en de (Europese) managers zullen er alles aan doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Duiken Papua Paradise Eco Resort

Het duiken bij Raja Ampat is inmiddels wereldberoemd. Dat is niet zonder reden, niet alleen is het gebied bijzonder ongerept ook worden er rond Raja Ampat telkens records gebroken als het gaat om het aantal vis -en koraalsoorten. Nergens anders ter wereld komen zoveel verschillende vissoorten voor en nergens anders ter wereld kun je zoveel koraalsoorten tellen als hier. Het is niet alleen de soortenrijkdom is groot ook de aantallen zijn overweldigend, manta’s in groepen van tientallen bij manta point en een werveling van leven op de riffen. Het is bijzonder lastig om de blik ergens op te richten omdat er zoveel te zien is onder water. Van kleine zeepaardjes, tot wobbegongs en van manta’s tot grote scholen jacks.

Bekijk hier wat video’s van wat je zoal tegenkomt!

8-daagse duikreis Papua Paradise Resort
vanaf € 2299.p.

 • 8 dagen/ 7 nachten verblijf
 • 2-persoons superior waterbungalow
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water)
 • 6 dagen duiken, tot 4 duiken per dag
 • Inclusief lucht, lood, fles en gids
 • Op boot handdoek, water & fruit en thee
 • Gratis Nitrox voor gecertificeerde duikers

Vluchtopties Raja Ampat

Internationale vlucht naar Sorong vanaf € 1160,- p.p.

Transfers Raja Ampat

Een retourtransfer naar het eiland is € 180 per persoon. U reist per busje met airco en speedboot van en naar Sorong Airport. Dit is een privétransfer vanuit het resort en geen lokale ferry overtocht. Op de dag van aankomst is de vertrektijd van de boot om 14.00 uur. Op de dag van vertrek is de boottransfer tussen 06.00 en 09.00 uur, afhankelijk van de eerste vlucht onder de vertrekkende gasten. Als u om 06.00 uur uit het resort vertrekt is de eerste vlucht op zijn vroegst haalbaar om 09.30 uur. Wij houden daar rekening mee met het boeken van uw vlucht.

Overnachting Sorong

Wij raden een overnachting in Sorong aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de transfer haalt. Overnachting in een 2-persoonskamer in Sorong vanaf € 40p.p.p.n.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen