Papua Explorers

Verblijf en duik in het hart van Raja Ampat

Reis samenstellen

Papua Explorers

Raja Ampat, Indonesië

Vanaf: € 2195

Huisje
 • De beste duikstekken ter wereld
 • Eco Resort mét spa
 • Ruime bungalows, over het water
 • Restaurant over zee

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Papua Explorers Resort ligt in het hart van Raja Ampat. De locatie van Papua Explorers biedt toegang tot de beste duikstekken ter wereld. Bij een telling in 2011 erkenden wetenschappers dat de regio Raja Ampat 1427 rifvissoorten bevat. Bovendien vinden we hier meer dan 600 koraalsoorten (75% van ‘s werelds koraalsoorten). Om nog maar te zwijgen van het pelagische leven dat overvloedig aanwezig is in het gebied.

Het eco-resort Raja Ampat is gebouwd met behulp van traditionele Papoea-bouwmethoden en lokale, natuurlijke materialen van Raja Ampat. De ruime bungalows boven het water zijn ontworpen om in perfecte harmonie te zijn met de exotische omgeving, zodat de gasten de zachte bries uit de regenwouden kunnen voelen en de golven van de zee kunnen horen. Het recept om even helemaal te kunnen ontspannen.

Alle bungalows op het resort zijn gebouwd over het water. Ze zijn uitgerust met een eigen toilet en douche, warm water, plafondventilator, klamboe, bureau en een comfortabele zithoek. De ruime veranda met directe toegang tot de zee stelt gasten in staat om in hun eigen privacy te genieten van zon en zee. Bovendien nodigen de ligstoelen en een hangmat u uit om te blijven hangen en adembenemende zonsondergangen van Raja Ampat te bewonderen. Verder maakt een trap recht in de oceaan het gemakkelijk om een duik te nemen en af te koelen. Het 300 m2 grote restaurant en lounge over de zee is ontworpen om een ​​ontspannende omgeving te bieden. Na een lange dag duiken of snorkelen is ons zonnedek en de spa op de hoofdsteiger een andere geweldige plek om te genieten van de zonsondergang en het prachtige tropische landschap van Raja Ampat.

Er zijn in totaal 2 verschillende bungalows, waar vooral de grootte het verschil maakt. Er zijn 12 Deluxe Water Bungalows (72 m2) en 2 Superior Water Bungalows (55 m2). Ook is er één grote familie villa, ook op het water gebouwd waar of 2 bevriende stellen terecht kunnen of een familie van 4.

 

8-daagse duikreis Papua Explorers
vanaf € 2195,- p.p.

 • 8 dagen/ 7 nachten verblijf
 • 2-persoons superior waterbungalow
  • toeslag deluxe bungalow: €155,- p.p.
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water)
 • 3 begeleide bootduiken per dag en unlimited house reef diving
  • Geen duiken op aankomst en vertrek dag
 • Inclusief lucht, lood, fles en gids
 • Op boot handdoek, water & fruit en thee
 • Gratis Nitrox voor gecertificeerde duikers
 • Inclusief retourtransfer Sorong Airport / Resort en vice versa
  • Alleen op Woensdag en Zondag
   • Indien een andere dag €110,- per enkele reis p.p. met Public Ferry
   • Of privé transfer a €600,- per transfer
  • Vertrek Sorong Luchthaven naar Resort niet later dan 12:00 s’middags
  • Vertrek Resort naar Sorong Luchthaven om 06:00 s’ochtends

Vluchtopties Raja Ampat

Internationale vlucht naar Sorong vanaf € 1160,- p.p.

Duiken bij Raja Ampat

Duiken bij Raja Ampat betovert iedereen die afdaalt in het heldere water. Raja Ampat ligt in het hart van de Koraaldriehoek en heeft met recht de prestigieuze titel: de meest mariene biodiverse plek op aarde. Duiken bij Raja Ampat is adembenemend spectaculair en echt onvergetelijk. Harde en zachte koralen strijden om ruimte op riffen die barsten van leven en kleur. Zwermen kleine vissen zoals juffertjes, fusiliers en anthiasses zwermen rond op het rif. Niet te ver weg komen de grote scholen tonijn, trevally en makreel samen. Batfish, doktersvissen en barracuda’s verzamelen zich rond steigers en punten op het rif.

Grote vissoorten zijn onder meer de Napoleon Wrasse, Bumphead papagaaivissen en de Giant Sweetlips. Omdat je in een haaienreservaat bent spotten duikers elke dag rifhaaien. En natuurlijk zijn er de mantaroggen. Je kunt rifmanta’s tegenkomen bij nabijgelegen reinigingsstations, de majestueuze oceanische manta in open water. Tijdens het juiste seizoen kan elke duiklocatie prachtige manta’s opleveren die voorbij glijden. Dit maakt duiken in West Papua zo’n ongelooflijk onderwateravontuur. Er zijn echt geen woorden om Raja Ampat-scubaduiken te beschrijven, het moet worden ervaren en het is echt onvergetelijk. Er wordt regelmatig gedoken op meer dan 50 locaties in de omgeving. Op die manier zorgen we ervoor dat al onze gasten alle hoogtepunten bezoeken die deze regio te bieden heeft.

De meeste mooie duikstekken bereik je in nog geen 30 minuten varen vanaf het Papua Explorers Eco Resort.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen