Palau Royal Resort

Heerlijk hotel vlakbij de duikshop met prive strand

Reis samenstellen

Palau Royal Resort

Palau

Vanaf: € 1599,- p.p.

Huisje
 • Privé Strand
 • Zwembad, Spa, Fitness
 • Gratis WiFi
 • Duikshop op steenworp afstand

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Palau Royal Resort is een 4-sterren resort met ongeveer 160 zeer mooi ingerichte en ruime kamers. Het resort ligt in Malakal, niet ver van Fish’n Fins en op slechts een paar minuten met de auto of ongeveer 30 minuten lopen van het centrum van Koror.

Het eigen restaurant biedt geweldige avondbuffetten met westerse en Aziatische gerechten. Het resort heeft twee bars om rond te hangen en te genieten van luie middagen en avonden.

Een heel mooi zwembad, tennisbanen, een fitnesscentrum en een privéstrand met uitzicht op een kleine brug die twee verschillende delen van het resort met elkaar verbindt, maken het aanbod compleet.

Duiken bij Fish ‘n Fins in Palau

Duiken op Palau doen we al jaren met Fish ‘n Fins, dit was de eerste duikschool op het eiland en nog steeds een van de beste. Fish ‘n Fins is een professionele duikschool met een groot aantal boten tot beschikking waardoor je ruime keuze hebt in het aantal duikstekken. Sinds 2019 zit Fish ‘n Fins in Malakal, in een kleine baai direct aan een van de Rock Islands. Een prachtige uitvalsbasis waar ze zelfs een klein wrak uit de Tweede Wereldoorlog op hun huisrif hebben liggen. Deze locatie is vlakbij het Palau Royal Resort!

Als je met Fish ‘n Fins gaat duiken wordt je dagelijks opgehaald bij je resort, met de boot want Fish N Fins kan bij de steiger aan het hotel aanmeren. Heb je eigen duikspullen mee? Dan neem je die de eerste dag mee en vervolgens worden deze veilig opgeslagen op locatie. Alle boten van Fish ‘n Fins zijn uitgerust met naar voren gerichte stoelen en droogboxen. Stabiele daken bieden bescherming tegen zon en regen. De duikflessen zijn veilig opgeborgen in stabiele tankhouders. Het team van ingenieurs onderhoudt de boten dagelijks. ze zijn erg trots op het feit dat ze in 25 jaar nog nooit een enkele duikdag hebben geannuleerd vanwege technische problemen – ze leveren betrouwbaarheid voor uw duikvakantie.

8-daagse Duikreis Palau vanaf €1599,- p.p.

Inclusief:

 • Verblijf in een Superior Garden room
  • Op basis van logies en ontbijt
 • Duikpakket van 5 dagen duiken bij Fish N Fins
  • 2 Duiken per dag
 • Retourtransfers luchthaven/hotel

Exclusief:

 • Vluchten

Duiken in Palau is spectaculair!

Duiken in Palau is in één woord “spectaculair”. Warm, kristalhelder water, ongerepte riffen en drop-offs gevuld met ongelooflijk veel zeeleven. Je hebt een grote kans dat je grote pelagische soorten tegenkomt, vooral haaien en manta’s. Als je geluk hebt, kun je zelfs enkele van de zeldzamere pelagics tegenkomen, zoals zilverpunthaaien, hamerhaaien of zelfs een doejong (zeekoe). Op de boven liggen een grote hoeveelheid verbazingwekkende WO II-wrakken en er zijn bijzondere duikplekken waar je vreemde beestjes kunt tegenkomen, zoals Hengelaarsvissen en Mandarijnvissen.

Als je in Palau duikt, kun je verwachten dat het zicht onder water meestal tussen de 20 m en 30 m ligt, en de watertemperatuur een zeer comfortabele 28° C. We raden een pak van 2-3 mm aan, of 5 mm als je het snel koud hebt. Duiken is het hele jaar door geweldig, zonder duidelijke beste reistijd. Tijdens het “droge” seizoen van november tot april valt er iets minder regen.

In Palau vindt je ook veel wrakken uit de tweede wereldoorlog. Zo zijn er wel 60 Japanse schepen rond de kust van Palau gezonken, sommige behorende bij de ‘Lost Fleet of the Rock Islands’. Ook liggen er ontelbaar veel vliegtuigen op de zeebodem – ook afkomstig uit de tweede wereld oorlog. Nog lang niet alle wrakken zijn ontdekt.

Een bekend wrak uit de tweede wereld oorlog is de The Iro Maru. De Iro Maru zonk in 1944 tijdens “Operation Desecrate 1”. Ze werd tijdens de oorlog beschoten en rechtstreeks geraakt in de machine kamer. Dit wrak ligt nu rechtop op een maximale diepte van 40 meter. Haar lengte is 143 meter en ze is bijna 18 meter breed.

De brug en mast komen boven het dek uit met de top van de mast op slechts 8 meter diepte. De duik is gemakkelijk als je alleen de oppervlakte van het wrak wilt bekijken. Je moet echter meer ervaring hebben als je dieper in het wrak zelf wilt gaan en de binnenkant ervan wilt verkennen.

Rond de Iro Maru zijn veel vissen te vinden, waaronder koraalduivels en anemoonvissen. Hou je handen bij je want er ligt nog steeds potentieel gevaarlijke munitie over het wrak verspreid.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen