Palasia Hotel Palau

Een luxe en comfortabel hotel in hartje Koror.

Reis samenstellen

Palasia Hotel Palau

Koror, Palau

Vanaf: € 1299,- p.p.

Huisje
 • Centrale ligging: restaurants en winkels
 • Zwembad, Sauna en Welness
 • Gratis WiFi
 • Duiken bij het beroemde Fish’n’Fins

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Het Palasia Hotel in Palau is een groot en luxe hotel, met 7 verdiepingen en 3 kelderverdiepingen. Het hotel heeft in totaal 165 kamers en suites met balkons die een spectaculair uitzicht op de Rock Islands bieden. Elke kamer garandeert een huiselijke sfeer en service. De kamers zijn comfortabel met gratis WiFi in alle kamers en andere faciliteiten.

Het hotel heeft een 24-uurs receptie, zwembad, fitness, sauna en wellness centrum. In het hotel zit een restaurant gevestigd waar s’ochtends een uitgebreid ontbijt buffet geserveerd wordt.

Het hotel is gelegen in het centrum van Koror, het commerciële centrum van Palau, op slechts enkele minuten van restaurants, winkelcentra en musea. De locatie is ideaal als je het fijn vindt om er op eigen gelegenheid op uit te gaan. Bijvoorbeeld als je zin hebt om de stad te verkennen, lekker uit eten te gaan of om naar hartenlust te gaan shoppen.

Duiken bij Fish ‘n Fins in Palau

Duiken op Palau doen we al jaren met Fish ‘n Fins, dit was de eerste duikschool op het eiland en nog steeds een van de beste. Fish ‘n Fins is een professionele duikschool met een groot aantal boten tot beschikking waardoor je ruime keuze hebt in het aantal duikstekken. Sinds 2019 zit Fish ‘n Fins in Malakal, in een kleine baai direct aan een van de Rock Islands. Een prachtige uitvalsbasis waar ze zelfs een klein wrak uit de Tweede Wereldoorlog op hun huisrif hebben liggen.

Als je met Fish ‘n Fins gaat duiken wordt je dagelijks opgehaald bij je resort. Heb je eigen duikspullen mee? Dan neem je die de eerste dag mee en vervolgens worden deze veilig opgeslagen op locatie. Alle boten van Fish ‘n Fins zijn uitgerust met naar voren gerichte stoelen en droogboxen. Stabiele daken bieden bescherming tegen zon en regen. De duikflessen zijn veilig opgeborgen in stabiele tankhouders. Het team van ingenieurs onderhoudt de boten dagelijks. ze zijn erg trots op het feit dat ze in 25 jaar nog nooit een enkele duikdag hebben geannuleerd vanwege technische problemen – ze leveren betrouwbaarheid voor uw duikvakantie.

8-daagse Duikreis Palau vanaf €1349,- p.p.

Inclusief:

 • Verblijf in een tweepersoonskamer
  • Op basis van logies en ontbijt
 • Duikpakket van 5 dagen duiken bij Fish N Fins
  • 2 Duiken per dag
  • Dagelijkse transfer van de accommodatie naar de duikshop.
 • Retourtransfers luchthaven/hotel

Exclusief:

 • Vluchten

Duiken in Palau is spectaculair!

Duiken in Palau is in één woord “spectaculair”. Warm, kristalhelder water, ongerepte riffen en drop-offs gevuld met ongelooflijk veel zeeleven. Je hebt een grote kans dat je grote pelagische soorten tegenkomt, vooral haaien en manta’s. Als je geluk hebt, kun je zelfs enkele van de zeldzamere pelagics tegenkomen, zoals zilverpunthaaien, hamerhaaien of zelfs een doejong (zeekoe). Op de boven liggen een grote hoeveelheid verbazingwekkende WO II-wrakken en er zijn bijzondere duikplekken waar je vreemde beestjes kunt tegenkomen, zoals Hengelaarsvissen en Mandarijnvissen.

Als je in Palau duikt, kun je verwachten dat het zicht onder water meestal tussen de 20 m en 30 m ligt, en de watertemperatuur een zeer comfortabele 28° C. We raden een pak van 2-3 mm aan, of 5 mm als je het snel koud hebt. Duiken is het hele jaar door geweldig, zonder duidelijke beste reistijd. Tijdens het “droge” seizoen van november tot april valt er iets minder regen.

In Palau vindt je ook veel wrakken uit de tweede wereldoorlog. Zo zijn er wel 60 Japanse schepen rond de kust van Palau gezonken, sommige behorende bij de ‘Lost Fleet of the Rock Islands’. Ook liggen er ontelbaar veel vliegtuigen op de zeebodem – ook afkomstig uit de tweede wereld oorlog. Nog lang niet alle wrakken zijn ontdekt.

Een bekend wrak uit de tweede wereld oorlog is de The Iro Maru. De Iro Maru zonk in 1944 tijdens “Operation Desecrate 1”. Ze werd tijdens de oorlog beschoten en rechtstreeks geraakt in de machine kamer. Dit wrak ligt nu rechtop op een maximale diepte van 40 meter. Haar lengte is 143 meter en ze is bijna 18 meter breed.

De brug en mast komen boven het dek uit met de top van de mast op slechts 8 meter diepte. De duik is gemakkelijk als je alleen de oppervlakte van het wrak wilt bekijken. Je moet echter meer ervaring hebben als je dieper in het wrak zelf wilt gaan en de binnenkant ervan wilt verkennen.

Rond de Iro Maru zijn veel vissen te vinden, waaronder koraalduivels en anemoonvissen. Hou je handen bij je want er ligt nog steeds potentieel gevaarlijke munitie over het wrak verspreid.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen