Orange Beach Hill Inn

Orange Beach Hill Inn: klein familiehotel in Caribische sfeer

Reis samenstellen

Orange Beach Hill Inn

Nassau, Bahama's

Vanaf: € 1897

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • kleine, gezellige familiehotel
  • Duiken met haaien
  • Duiken op beroemde filmwrakken
  • Betaalbaar

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Orange Beach Hill Inn

Het Orange Hill Beach Inn is een gezellig hotel, gelegen in het zuidwesten van het eiland New Providence. Nassau Downtown ligt op zo’n 30 minuten rijden. Het hotel beschikt over 32 kamers met airco. Een aantal kamers is voorzien van kitchenette. Het hotel heeft een gezellige bar en ruim zwembad. Het strand ligt aan de overkant van de weg. Eten doe je meestal buiten de deur. Hiervoor zijn er in de naaste omgeving van het Orange Beach Hill In genoeg mogelijkheden.

Stuart Cove’s Dive Bahama’s

Duikschool Stuart Cove’s Dive Bahamas is een begrip, het bestaat al meer dan 25 jaar. Men beschikt over goed uitgeruste boten met een ervaren bemanning. Er wordt gedoken volgens het Amerikaanse systeem, dus twee duiken snel achter elkaar. De eerste duik is altijd op een prachtige drop-off. De gemiddelde dropoff’s beginnen op  12 meter, maar de meeste zijn dieper. Elke duik langs de dropoff is verschillend en uniek op zijn eigen manier. Zowel toegankelijk voor Open Water of Advanced duikers. De duik master leidt de duik to ca. 25 meter, maar ze zijn flexibel als je minder diep of juist dieper wenst te duiken.  De tweede duik is bij een ondieper rif of een wrakduik. Er zijn talloze mooie riffen met koraal en onderwaterleven. Of duik bij het James Bond wrak of de Cessna van de film Jaws.

Door de 2 duiken in de ochtend te maken met een interval, ben je rond het middaguur weer terug in het hotel. Omdat het hotel niet om de hoek ligt, is er een pick-up om 8:20 en 12:20 uur verzorgd.

Haaien op de Bahama’s

Dit kunnen misschien wel de meest opwindende duiken die je ooit zult doen. Stuart Cove Shark Adventure is een 2-tank duik programma dat avontuurlijke duikers laat kennismaken met wilde haaien en geeft een close-up op deze prachtige en onbegrepen wezens.

Er zijn momenteel vier locaties waar we duiken met de haaien. Het wordt ofwel de combinatie van ‘Shark Wall “en” The Arena’ of de combinatie van “Runway Wall” en “The Runway” duiken. Op beide plaatsen geconfronteerd met een bijeenkomst van de Caribische rifhaai op zijn vaste basis.

De eerste duik is een “gratis zwemmen” met de haaien op een prachtig muur. De haaien zal u volgen gedurende de duik, omdat we dicht bij onze voeding plaats en ze weten dat de etensbel zal binnenkort rinkelen. Er wordt echter geen aas blootgesteld op deze duik. Dit houdt de haaien nieuwsgierig en creëert een zeer natuurlijke ontmoeting voor duikers – net zoals je een haai in het wild zou stuiten.

Uw tweede duik is een haai voeder duik. In tegenstelling tot gewone duiken – deze duik is knielend op de zandbodem. Duikers vormen een halve cirkel in de voorkant van onze professionele haai feeder die een aas box zal plaatsen. De feeder maakt gebruik van een aas doos en een speer om de vrijlating van voedsel dat de haaien gedrag beïnvloedt controle. Maar wees gewaarschuwd – de haaien zal in de buurt komen – zeer dichtbij – maar ze zijn meer geïnteresseerd in het aas dan de duikers!

De haaen duiken vinden in de middag plaats met vertrek om 1 uur vanaf het dock. Retour omstreeks 17.00 uur.

9-daagse Orange Beach Hill Inn Bahama’s
vanaf € 1897 p.p.

  • Vluchten Amsterdam – Nassau
  • 8 dagen/7 nachten verblijf op basis van logies
  • 5 dagen duiken, 2 duiken per dag inclusief fles/lucht/lood
  • 1 x sharkfeeding adventure

Vliegticket Nassau| Bahama’s

Vlucht vanaf Amsterdam met bv. Delta Airlines, United Airlines vanaf € 655 p.p.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen