Okeanos Aggressor II

Ga op avontuur bij Cocos Island

Reis samenstellen

Okeanos Aggressor II

Cocos Island, Costa Rica

Vanaf: € 5750,-

Boot
 • 11-daagse Cocos Island
 • Ervaar Costa Rica op haar best
 • Hamerhaaien, tijgerhaaien en meer

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

De Okeanos Aggressor liveaboard hoort bij de bekende Aggressor Vloot die over de hele wereld de meest fantastische duiktrips maakt. De Okeanos Aggressor vaart in de Pacifische wateren van Costa Rica.

Duiken bij Cocos Island

Cocos Island National Park werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Als het weer het toelaat, worden alle gasten aan land gebracht om door de jungle van Cocos te wandelen en in de vele watervallen te zwemmen. Alle tiendaagse trips bieden zeven dagen liveaboard-duiken in Costa Rica.

Voorbeeld reisschema:
Dag 1 – Ontmoet elkaar voor het ophaalhotel. Transfer naar Puntarenas voor inscheping en vertrek naar Cocos Island.
Dag 2-3 – Aankomst op Cocos Island, het duiken begint.
Dag 4-9 – Eten, slapen en duiken.
Dag 9-10 – Reis terug naar Puntarenas.
Dag 11 – Uitchecken om 7 uur en transfer naar San Jose Airport of hotels.

Cocos beste duikstekken: 
Alcyone: Een 600 ‘lange ondergedompelde berg, de top van de berg is 75’ van het oppervlak. Scholende hamerhaaien, manta’s en scholen vissen. Mogelijke zeilvis of marlijn.

Big Dos Amigo’s: Dit eilandje heeft een 14 meter hoge boog en een 60 meter hoge top aan de zuidoostkant. Zoek naar Rainbow Runners, Yellowtail Snapper, Bigeye Jacks en kreeft. Hamerhaaien zwemmen tussen de top en de boog.

Bird Island, Chatham Bay: Duif uit Chatham Bay, ten zuidoosten van Manuelita, deze site biedt een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder kikkervissen, kreeften, murenen, roggen, witpunthaaien en hamerhaaien. Er is zelfs een schoonmaakstation.

Dirty Rock: Een groot eiland met scholen Marmeren Roggen en Hamerhaaien.

Lone Stone: Scholing Marble Rays en Mobula Rays.

Manuelita: De noordoostelijke hoek heeft een hoge muur. Veel White Tips, Marble Rays en scholen Creolen.

Ubing Rock, Wafer Bay: Deze rots van 300 voet begint op 20 voet en zakt naar een zandbodem van 110 voet. De zuidoostelijke helling trekt scholen hamerhaaien aan.

De liveaboard

Okeanos Aggressor II heeft een zonnedek gedeeltelijk overdekt met ligstoelen, een bar en CD-speler. Er is een BBQ-ruimte, vriezer, koelkast, een platform met 2 warm water douches, een opbergruimte voor de vinnen en 2 ladders om uit het water te komen. Het duikdek heeft persoonlijke kluisjes voor de duikmaterialen, spoelbakken en cameratafel met luchtspuit met lage druk. Aan boord is huurmateriaal beschikbaar indien je problemen ondervindt met eigen materialen. Lood, loodriem en aluminium tanks zijn beschikbaar, evenals DIN-adapters.

Tijdens de liveaboard is er vermaak aan boord. Er kunnen tijdens de trips landexcursies gemaakt naar baaien en stranden waar het mogelijk is aan te meren. Er is altijd een optie om te snorkelen. Men heeft faciliteiten voor onderwater fotografie en een entertainment set met TV, DVD, stereo en diverse boeken en films.

Okeanos Aggressor | hutten

Okeanos Aggressor II heeft een capaciteit van 22 duikers, verdeeld over elf 2-persoons hutten. De master staatvorm heeft een queen bed, de suite nr. 2 heeft 2 aparte bedden en suite nr. 11 heeft een king bed. De suites zijn uitgerust met een groot raam, een houten vloer, grote monitor met media speler, minibar/koelkast, eettafel indien men op de kamer wenst te eten, een grote badkamer met tavertin vloer met toilet en douche. Dw overige hutten hebben een 2-persoonsbed beneden en een 1-persoonsbed er boven. uiteraard met eigen douche en toilet, badjas, toiletspullen, haardroger en elke dag schone handdoeken.

https://vimeo.com/152724025

 

11-daagse liveaboard Cocos Island met

 • 10 nachten aan boord van Okeanos Aggressor II
 • Verblijf in een 2-persoons Deluxe Stateroom met eigen AC
 • Ca. 28 duiken
 • Volpension
 • Transfer start liveaboard: San Jose (Radisson hotel) naar Puntarenas
 • Transfer einde liveaboard: Puntarenas naar Airport (of hotel).

Bijkomende kosten

 • Vlucht naar San José vanaf ca. €800,-  p.p.
  • Aankomst een dag van te voren en vertrek niet eerder van 12:30 in de middag op de laatste dag
 • Overnachting voorafgaand aan de liveaboard reis in San Jose
  • Aangeraden wordt verblijf in Park Inn Radisson aangezien vanuit daar de transfer plaats vind. Een ander hotel is ook mogelijk maar dan komen er nog extra transferkosten bij naar het Park Inn Radisson. Indicatie prijs van het Park Inn ca €60,- p.p.
  • Shuttle service Airport / Park Inn Radisson $35,-
 • Cocos Island Park Fee $554,- p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Brandstof Toeslag $200,- p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Emergency Evacuation Plan $ 30 p.p. (ter plaatse te betalen)

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen