Oasis Hotel Karpas

Ontdek de rijke historie van Karpas

Reis samenstellen

Oasis Hotel Karpas

Ayios Philon, Noord-Cyprus

Vanaf: € 695

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Gelegen aan oude Romeinse haven
  • Idyllische baai
  • Inclusief 5 duiken en huurauto
  • Ontdek Dipkarpas

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Oasis Hotel Karpas

Als wij ergens enthousiast van worden, is het Oasis Hotel Karpas in Ayios Philon. Hoog gelegen op de rotsen van een oude Romeinse haven. Het is een ideale locatie om Karpas te ontdekken. Vanuit deze locatie kan je zelfs nog Kyrenia, Nicosia en Famagusta met oude stad Salamis verkennen. De ‘Golden Beach’ is op 10 minuten lopen, een populaire plek waar schildpadden massaal hun eitjes leggen van mei tot en met augustus. En het zou maar zo kunnen dat je een stelletje dolfijnen voorbij ziet komen.

Hotelkamer Oasis Hotel Karpas

De eenvoudige hotelkamers liggen aan een prachtige baai met zandstrand die te bereiken is met een aantal treden. Ze bieden alles wat je nodig hebt voor een uitstekend verblijf. Oasis Hotel Karpas heeft 2 aparte bedden, toilet en douche en een aparte wastafel. Er wordt gebruik gemaakt van een modern solar systeem voor warm water. De frisse zeewind zorgt ervoor dat de muggen weg blijven.

Vanaf Oasis Hotel Karpas kijk je mijlen ver over de zee en de kust van Noord-Cyprus uit. Naast de hotelkamers en het restaurant ligt een ruine van een oud Romeins havengebouw. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Het restaurant met Turkse gerechten is ook voor lunch en het diner geopend. In de wijde omgeving zijn er nog meerdere lokale restaurants te vinden.

Ondertussen lopen wilde ezels door de ongerepte heuvels van Karpas. Met in de lente prachtige bloemen die uit komen, wilde orchideeën en een veel vogels.

Duikschool Mephisto Diving

De duikschool Mephisto ligt op 15-20 minuten rijden van Ayios Philon in de haven van Karpaz Gate Marina. De Duitse Marion heeft haar duikschool perfect onder controle. Elke duik weet ze het beste eruit te halen en je komt zeker weten enthousiast weer boven. Ze vindt het ontzettend leuk om je te leren duiken en heeft veel affiniteit met kinderen. Jouw PADI Open Water brevet haal je hier. De duikstekken zijn er ook uitermate geschikt voor.

Ook zijn er vele mooie diepe duiken te maken waarbij je door grotjes, kloven en andere rotspartijen door moet. De duiken in Karpas liggen wel wat verder uit elkaar maar met de RIB of de auto kan er makkelijk heen gegaan worden.

Soms huurt ze een lokaal vissersbootje in het uiterste puntje van Karpaz, Dipkarpaz genaamd. Daar zijn een aantal waanzinnig mooie duikstekken met op de achtergrond een oud klooster.

8-daagse duikreis Oasis Hotel Karpas
vanaf € 695 p.p.

  • Vlucht naar Nicosia – Ercan
  • Huurauto (bv. Fiat Panda) gedurende verblijf
  • 7 nachten verblijf bij Oasis Hotel Karpas
  • 2-persoonskamer inclusief ontbijt
  • 5 duiken

Vliegticket Cyprus

Internationale vlucht vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf
met Turkish Airlines, Onur Air, Pegasus, Atlas, Corendonexcl. ruimbagage met charters
vanaf € 275 p.p.

De vluchten van en naar Lefkosa Nicosia Ercan Airport zullen altijd via een luchthaven in Turkije vliegen i.v.m. internationale wetgeving. Visum is $30.

Duiken Kyrenia

5 duiken € 125
10 duiken + 2 gratis duiken € 250

Leren duiken

PADI Open Water € 340
PADI Advanced € 200

Meerdere duikcursussen op aanvraag.

Groepsreis duiken Noord-Cyprus

Wil je met een groep duikbuddy’s of met een groep duiken op Noord-Cyprus? Vraag dan nu een speciale groepsofferte aan.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen