Nautilus Explorer

Ultieme liveaboard naar Socorro & Guadalupe

Reis samenstellen

Nautilus Explorer

Socorro, Mexico

Vanaf: € 2375

Boot
  • Haaien & manta’s bij Socorro
  • Witte haaien bij Guadalupe
  • Ultieme haaien liveaboard
  • Onbekend Clipperton Atol

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Nautilus Explorer

De Nautilus is een bijzondere liveboard. Niet alleen omdat het schip naar een aantal unieke bestemmingen vaart maar ook omdat de Nautilus Explorer uitblinkt in gemak voor duikers.

Duikseizoen Socorro

In januari to april zijn er reuzen manta’s en dolfijnen. Socorro staat bekend om de unieke interactie met deze giganten. Daarnaast zijn er rond deze tijd van het jaar ongeveer 10 verschillende haaisoorten rondom de eilanden te vinden. De watertemperatuur wordt iets kouder rond de 23 graden. 1200 bultrug walvissen voeren de kou mee vanuit Alaska. Je ziet ze aan het wateroppervlak en hoort ze onder water zingen. Van mei tot en met juli is het Bait Ball season. En de meeste reuzen manta’s in dit tijdstip van het jaar. schotel met hamerhaaien, tonijn en palagische vissen. Uiteraard zijn er dolfijnen en 10 soorten haaien die Socorro als hun thuisbasis hebben. Het water wordt langzaam weer warmer naar de 25 graden. In november en december zien we naast de dolfijnen, reuzenmanta’s en haaien ook walvishaaien en het beste zicht. Dan is de watertemperatuur 27 graden.

Nautilus Explorer| het schip

De Nautilus Explorer is speciaal ontworpen om de onrustige zee te trotseren. De Nautilus Explorer heeft een speciale boeg om stabieler in de golven te liggen. Het ontwerp komt dan ook voort uit meer dan twintig jaar ervaring in duiken en liveaboards. Als een van de weinige liveaboards heeft de Nautilus het nautische equivalent van de ISO certificering waarbij de veiligheid en de aandacht daarvoor aangegeven wordt.

Comfort staat op de eerste plaats bij de Nautilus Explorer. Zo is er extra geluidsisolatie toegepast zodat de hutten stiller zijn en er weinig last is van het motorgeluid.

Nautilus Explorer| de verzorging

Het eten aan boord van de Nautlis Explorer is, zoals verwacht mag worden, uitstekend. De soepen die worden opgediend zijn vers bereid en het brood is aan boord gebakken. Er is altijd genoeg te eten met tot vier maaltijden per dag, inclusief voorgerechten en tussendoor nog versnaperingen. De maaltijden zijn zowel in buffetvorm als a la carte waarbij gerechten uit Europa, Noord Amerika en Mexico samenkomen.

Aan boord van het schip is genoeg ruimte om een rustig plekje te vinden om bijvoorbeeld een boek te lezen of je duikfoto’s te bewerken. Aan boord is er een apart restaurant, een salon een en zonnedek. In de salon zijn tevens een bibliotheek, goed gevulde bar en ‘entertainment centre’ aanwezig. Vanaf het zonnedek kun je de zon onder zien gaan vanuit de jacuzzi (zoet water) na een lange dag van prachtige duiken.

Nautilus Explorer| de accommodatie

De negen hutten zijn voor liveaboard begrippen erg ruim en hebben bijvoorbeeld bedden naast elkaar, in plaats van boven elkaar. Verder beschikken de hutten over zowel airconditioning als verwarming. Naast de standaard hutten zijn er ook twee grotere en luxure hutten met onder andere grote ramen en een bureau. Ten slotte zijn er de twee zogenaamde ‘dorm’ hutten, als goedkoopste optie. In totaal kunnen er vierentwintig duikers mee op de Nautilus Explorer.

Meer video’s bekijken? Hier vind je een paar super video’s met haaien en manta’s!

9-daagse liveaboard Nautilus Explorer
vanaf € 2375 p.p.

  • Route Socorro Expeditie in december
  • 9 dagen/8 nachten verblijf aan boord
  •  Verblijf in een gedeelde 3-persoonshut
  • Volpension incl softdrinks, bier en wijn bij diner, snacks
  • Duiken incl gids, lood, lucht, fles

Vluchtopties Mexico

Internationale vlucht naar Mexico vanaf € 995 p.p.

Prijzen Nautilus Explorer

Socorro 9-daagse liveaboard

Hutten Hoogseizoen Laagseizoen
standaard 3-persoons  € 2660 € 2375
standaard 2-persoons  € 2939 € 2755
standaard 1-persoons € 3670 € 3444
superior hut € 3399 € 3123
premium hut € 3925 € 3580

Guadaloupe 6-daagse liveaboard

Hutten
Standaard 3-persoons  € 2559
Standaard 2-persoons € 2845
Standaard 1-persoons € 3559
Superior hut € 3299
Premium hut € 3859

Per duikseizoen (jan-apr / mei-jul / nov-dec) is er een hoog- en laagseizoen in Socorro, vertrek vanaf Cabo San Lucas. Van augustus tot eind oktober is de Nautilus Explorer in Guadaloupe en is er één seizoen, vertrek vanaf San Diego.

Routes Nautilus Explorer

De Nautilus Explorer vaart ook naar Guadalupe,Baja California, Socorro en het Clipperton Atol. Vraag naar de actuele beschikbaarheid!

* Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op de dollarkoers 0.92 in juli 2015.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen