Nabucco Island Resort

Manta’s & meer

Reis samenstellen

Nabucco Island Resort

Borneo, Indonesie

Vanaf: € 2349

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Volgens Nat. Geografic één van de beste duikstekken
  • Onaangetaste natuur onder én boven water
  • Veel manta’s
  • Ook schildpadden en spectaculaire wall dives

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Nabucco Island Resort

Het Nabucco Island resort heeft 9 bungalows, die in de traditionele indonesische stijl gebouwd zijn. Elke bungalow heeft een overdekte veranda met ligstoelen. Alle bungalows hebben air conditioning of een ventilator, mini-bar, klamboe, open badkamer met douche/wc en warm en koud water.

Eco Nabucco Island Resort

Tijdens de bouw van het Nabucco Island Resort is rekening gehouden met de natuur. Geen enkele palm is gekapt, maar alle accommodaties zijn rond de bestaande natuur gebouwd. Daardoor straalt het hele resort iets rustieks uit. Wellicht is dat de reden dat je hier nog zoveel verschillende dieren en plantensoorten vind, onder andere cocoskrabben, hagedissen en ijsvogels.

Duiken met manta’s rond Nabucco

Het eiland Nabucco ligt aan de oostkant van Indonesisch Borneo (Kalimantan). Het eiland en de omliggende riffen zijn een beschermd Indonesisch onderwaterpark. Omdat er nooit op destructieve manier gevist is, zoals gebruik van dynamiet of cyanide, is de onderwaterwereld nog onaangetast. Nabucco staat vooral bekend om de aanwezigheid van manta’s. De manta’s behoren tot de vaste bewoners die het hele jaar rond het eiland zwemmen. De meeste manta’s hebben een witte buik en een spanwijdte van 3 meter, maar hier komen ook pikzwarte manta’s met een spanwijdte van wel 6 meter voor. Naast deze manta’s zijn er natuurlijk ook vele andere tropische vissen te bewonderen, zoals zeeschildpadden, inktvissen, allerlei soorten haaien en (unieke) soorten kleurrijke naaktslakken in allerlei kleuren. Daarnaast vind je meer dan 500 soorten kleurrijke harde en zachte koralen.

Wall duiken bij Kakaban

Op 25 minuten per boot van Nabucco ligt het eilandje Kababan, waar je prachtige ‘wall pes’ kunt maken. Sommige wanden gaan wel tot 250 meter diepte en zijn prachtig begroeid met gorgonen en grote sponsen. Tussen de bontgekleurde koralen vindt je veel tropische vissen en allerlei kleinere dieren. Hier zie je grote groepen patrouillerende barracuda’s, big-eyed jacks (groot-oog makreel), grijze en zwarte rifhaaien en hamerhaaien met een beetje geluk op zoek naar hun prooi. Ook zie je hier verschillende roggen en manta’s. Een ander uniek fenomeen van het eiland is het grote meer midden op het eiland waarin miljoenen niet-stekende kwallen leven. Daarnaast vind je hier ook aparte kleine visjes en schaaldieren. Door het unieke maar tere ecosysteem is alleen snorkelen hier toegestaan.

De Schildpadden van Sangalaki

Het eiland Sangalaki ligt aan de oostkant van Indonesisch Borneo. Het is geheel begroeid met tropisch regenwoud en wordt omringd door een spierwit strand, waar ‘s nachts zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Sangalaki is het belangrijkste broedgebied voor de groene zeeschildpadden in Zuid Oost Azië. Het eiland wordt beschouwd als één van de mooiste koraalgebieden ter wereld, met een uniek ecosysteem onder water. Het kleurrijke rif begint al op ongeveer 500 meter van het eiland.

Reissom 12-daagse duikreis Nabucco Island Resort vanaf € 2349,- per persoon

  • Retourvlucht Amsterdam – Balikpapan
  • 2 overnachtingen in Balikpapan
  • Binnenlandse vlucht Balikpapan – Maratua
  • 8 dagen/ 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer tuinzicht
  • Volpension (ontbijt, lunch & diner)
  • 10 duiken, inclusief dagtocht naar Sangalaki of Kakaban

EWDR is een gespecialiseerd duikreisbureau. Daarom is bij ons vanzelfsprekend ALTIJD een duikpakket bij de prijs inbegrepen.

 

* De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen