MV Bilikiki Liveaboard

Haal het maximale uit je duikvakantie op de Bilikiki

Reis samenstellen

MV Bilikiki Liveaboard

Solomon Eilanden

Vanaf: € 3679

Huisje
  • 5 Duiken per dag
  • Alle cabines met en-suite en airco
  • 7 & 10 daagse trips
  • Landtour(s)

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

De ongerepte Solomon Eilanden

De Solomon Eilanden bestaan uit 992 eilanden waarvan slechts 147 bewoond zijn. Je bereikt de eilanden het makkelijkste door er naar toe te vliegen vanaf Brisbane, Australië. Vanaf daar ben je er in ca. 4 uurtjes. Vanuit het vliegtuig zul je het al zien, ansichtkaart mooie tropische eilanden…. Dat belooft wat onderwater!

Onderwaterleven op de Solomon Eilanden

De riffen behorende bij de Solomons zijn rijk aan verschillende harde en zachte koraalsoorten. Ze verkeren in goede gezondheid en trekken een grote diversiteit marine leven aan. Zo zijn er manta roggen, grote scholen vis, verschillende soorten haaien en zelfs pilot whales. Voor de macro liefhebber is er ook genoeg moois, denk aan dwergzeepaardjes, zeenaaktslakken en de ghost pipefish! Wist je trouwens dat er maar liefst 9 soorten anemoonvissen zijn? Het is collega Rianne gelukt ze alle 9 in één duik te spotten!

Oorlogswrakken

Vooral tijdens de Tweede Wereld Oorlog is er veel gevochten tussen de Japanners, Amerikanen en Australiërs rondom de Solomon Eilanden. Er worden nog steeds vandaag de dag nieuwe wrakken gevonden en er zijn ook al veel vliegtuig, onderzeeër en scheepswrakken ontdekt waar  je op kan duiken.

Grotten en Swim throughs

Op de Solomon Eilanden vind je veel verschillende onder water passages die je leiden naar vleermuisgrotten en open water meertjes midden in de jungle. Het ene moment zit je met je hoofd onderwater een bijzondere tropische vis te bewonderen en een paar minuten later bevind je je bovenwater in bijvoorbeeld mirror lake. Een meer, dat zoals de naam als doet vermoeden, zo helder is dat het spiegelt. Aan de wanden van mirror lake vind je verschillende fossielen!

 

Liveaboard de MV Bilikiki

Op de Bilikiki zijn er 10 cabines voor gasten, 8 daarvan hebben een dubbelbed en een enkel bed er boven. Twee cabines hebben 2 enkele bedden. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een en-suite badkamer.

Routes van de Bilikiki

De Bilikiki vaart twee routes, een 7-daagse route (vanaf €3679,- p.p.) en een 10-daagse route (vanaf €5259,- p.p). Beide routes doen de Russell Islands, Mary Island and the Florida Islands aan én de 10-daagse route breid dit nog uit met het Marovo Lagoon gebied van de Western Province. Bij beide routes stop je ook bij een traditioneel Solomons dorp waar je de cultuur en gebruiken van het dorp kan ervaren. Bij de 10-daagse trip wordt er nog een extra stop gemaakt bij een dorp waar ze gespecialiseerd zijn in prachtige houtsneewerken.

“Klacht” van een klant…

Van: Joke
Verzonden: dinsdag 30 april 2019 19:14
Aan: Arjan Gunnink | EigenWijze DuikReizen
Onderwerp: Solomon

Hier is het laatste woord nog niet over gesproken!

Geachte Arjan,

Onze reis naar de Solomon eilanden was niet conform onze verwachtingen, want ze heeft deze volop overtroffen. Al hebben we dan de manta’s gemist, de duiken door de onwaarschijnlijk fraaie koraaltuinen hebben dit gecompenseerd. Wat een puurheid, dat zijn we niet gewend! Groot spul, klein spul, je wist niet waar je kijken moest. En ook veel leven dat we niet direct thuis konden brengen.

We waren voorbereid op af en toe weinig zicht en hoge golven, maar niets van dat al. Ook baalde ik dat ik mijn 5 mm pak voor niets had meegenomen: alle duiken in alleen maar een lycra pak, dat was te handig aan- en uitkleden met 5 duiken per dag. Oh ja, en de surface marker ballon was ook al niet nodig. De tripjes met de “Tinies” waarvan we doken, waren veel te kort: meestal minder dan een minuut maar nooit meer dan 5 minuten.

Wat vervelend was dat ik veel te weinig pagina’s voor mijn duiklogboek had meegenomen. Ja, wie rekent er nu op dat je 42 duiken maakt tijdens 9 duikdagen, hadden jullie niet even kunnen waarschuwen? En dat duiken minimaal ¾ uur maar meestal een uur of langer duurden, want je mocht zolang onder water blijven als je wilde: dat had toch wel minder gekund? Naast het duiken waren er landuitstapjes met authentieke ontmoetingen met eilandbewoners met zang en dans en een wandeling onder aanvoering van het eilandhoofd, daar waren we niet op voorbereid en evenmin op de prachtige souvenirs die we konden kopen. Tot slot heb ik commentaar op de drukte onder water: op één duik tijdens deze hele duiktrip kwamen we zelfs duikers van een andere boot tegen. Nee, als de service niet beter wordt, weet ik niet hoe snel ik weer moet boeken.

Ben benieuwd naar je antwoord.

Hoogachtend,

Joke

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen