Mermaid I & II Liveaboard

Luxe liveaboards voor een scherpe prijs

Reis samenstellen

Mermaid I & II Liveaboard

Liveaboard, Indonesie

Vanaf: € 2475

Boot
 • Liveboards naar Komodo & Sorong
 • 2 schepen met verschillende routes
 • Luxe liveaboards
 • Scherpe prijs

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Mermaid I & II Liveaboard

Voeren de Mermaid Liveaboards eerst nog in Thailand en in Indonesië, vanaf nu varen de beide liveaboards alleen nog maar in Indonesië. Maak kennis met deze mooie liveaboards!

Mermaid I Liveaboard

De Mermaid I is een 28 meter stalen schip dat plaats biedt aan 15 gasten in een Master State Room, een 1-persoons hut, 4 deluxe hutten en 2 budget hutten (benedendeks). De hutten hebben TV, DVD, ensuite badkamers en koelkast en alle hutten met uitzondering van de budget hutten hebben panorama ramen.

Routes Mermaid I Liveaboard

De Mermaid I maakt vanaf nu tochten rond Komodo, naar Ambon, de Banda Zee, Alor, de baai van Triton en ook naar Cenderawasih. Het is afhankelijk van de route hoe lang de trip duurt.

Route Bali – Komodo – Bali

Deze route wordt vanaf half mei gevaren tot half oktober. Vanuit de haven van Benoa tussen Kuta en Sanur op Bali wordt de eerste stop gemaakt voor de kust van Sumbawa. Daarna naar Komodo voor het overgrote deel van de duiken. Topstekken met een ongelofelijke hoeveelheid vis, stroming en (waarschijnlijk) manta’s. Tijdens de 10-daagse tocht worden er in totaal 28 duiken gemaakt.

Route Raja Ampat vanuit Sorong

Deze route naar Raja Ampat wordt gevaren van november t/m april.  Alle bekende regio’s komen voorbij; Misool, Waigeo, Fiabacet en Farondi Islands en de straat van Dampier. Veel variatie, veel soorten vis en koraal. Prachtige macroduiken met zeepaardjes, wobbegongs, bamboehaaien en erg veel kleur. Daarnaast heftige stromingsduiken met scholen manta’s, en duizenden andere vissen. Zowel qua diversiteit als qua hoeveelheid vis blijft deze regio ongeëvenaard! De Mermaid I maakt routes van 10 dagen/ 9 nachten en er worden dan 30 duiken gemaakt.

Route Sorong-Raja Ampat Banda Zee-Maumere, Flores

Tijdens de wisseling van standplaats van Komodo naar Sorong-Raja Ampat is het mogelijk om mee te gaan op deze twee bijzondere tours. De duikstekken en de exacte route staan niet vast maar avontuur is in ieder geval verzekerd. Duiken in de Banda zee, rond Alor en Maumere. Hoewel niet zo bekend als bijvoorbeeld Komodo zijn deze gebieden absoluut de moeite waard. In totaal 33 duiken.

Mermaid II Liveaboard

De Mermaid II  Liveaboard is een motorjacht van 32 meter lengte en is een van de meest comfortabele boten in Thailand. Het biedt plaats aan 16 duikers die ondergebracht worden in 8 deluxe hutten en 1 budget hut. Elke deluxe hut heeft een 2persoons bed en een 1 persoons bed (maximaal 2 personen per hut), airconditioning en privé ensuite badkamer. De budget hut is benedendeks en heeft een stapelbed en deelt een badkamer met 1 andere hut.
Ook op de Mermaid II wordt goed voor de inwendige mens gezorgd. Geniet van de combinatie van westerse en Thaise gerechten.

De duiker vindt alles wat hij nodig heeft op de duikdek: 2 ladders om gemakkelijk het water in te komen, zoetwater douches, een plek om camera’s te preparen en spoeltanks voor na de duiken. De Mermaid II maakt iets kortere cruises van een week (7 nachten) rond Komodo. Een paar keer in het seizoen vaart de Mermaid II ook naar Alor, via Maumere. Tijdens de trips van de Mermaid II worden er 20 duiken gemaakt.

Op beide schepen is Nitrox beschikbaar.

Mermaid II liveaboard
vanaf € 2475 per persoon

 • 7 nachten aan boord in een budget 2-persoonshut
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water)
 • 20 duiken
 • Alle benodigde transfers

Mermaid I liveaboard
vanaf € 3575 per persoon

 • 9 nachten aan boord in een budget 2-persoonshut
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water)
 • 28 duiken
 • Alle benodigde transfers
 • Brandstof is inbegrepen

Vluchtopties en bijkomende kosten

Vluchten kunnen wij al boeken vanaf ca. € 600,- p.p
Marine park fee’s vanaf € 175,- p.p

EWDR is een gespecialiseerd duikreisbureau. Daarom is bij ons vanzelfsprekend ALTIJD een duikpakket bij de prijs inbegrepen.

 

* Wij zoeken de meest gunstigste vluchten voor je naar het beginpunt van de liveaboard. Het kan echter gebeuren dat de laagste boekingsklasse, vluchtroute of -tijd niet meer beschikbaar is en we genoodzaakt zijn een alternatief aan te bieden. Hierdoor kan de duur van het verblijf en de prijs beïnvloed worden

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen