Maluku Explorer

Maluku Explorer | Liveaboard rondom Halmahera

Reis samenstellen

Maluku Explorer

Halmahera | Indonesië

Vanaf: € 1350

Boot
 • Stroming en macro
 • Route Noord en Zuid-Halmahera
 • Duiken tussen 399 ongerepte eilandjes
 • Enige liveaboard in de regio

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Maluku Explorer Liveaboard

De Maluku Explorer is sinds juli 2011 in de vaart en is een geheel nieuw gebouwd schip. Sinds april 2014 vaart het schip Maluku Explorer liveaboard onder de vlag van Extra Divers. Destijds nog onder de naam Liburan Paradise. In 2017 heeft de Maluku Explorer een metamorfose ondergaan en vaart het dus nu onder deze naam. Met 34 meter lang en bijna 8 meter breed zijn de hutten comfortabel en ruim. De Maluku Explorer heeft 3 dekken. Bovendien is er een ruim duikplatform van 45m2 met grote cameratafel en oplaadstation, een ruime lounge op het salon dek en het nieuwe zonnedek met ligbedden is uiterst comfortabel.

Maluku Explorer Liveaboard | het verblijf

De 9 hutten zijn uitgerust met airconditioning en eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn 2 master cabins en een premium cabin op het bovendek. Daarnaast zijn er op het benedendek vier 2-persoonshutten en twee 1-persoonshutten.

Verblijf is op basis van volpension, inclusief 3 maaltijden per dag in buffetvorm, snacks en vers fruit. Indonesisch, Chinees en Westerse maaltijden worden veelal met smaak bereid. Water, koffie, thee en koekjes zijn ten aller tijde beschikbaar. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Aan boord zijn er 2 spoelbakken voor camera’s aanwezig, evenals een kluis voor deze materialen. Aan boord is er 110 en 220Volt. Nitrox aan boord is ca. € 10,- per dag.

Maluku Explorer Liveaboard | Duiken Halmahera

Tussen de bekende duikgebieden Bunaken, Lembeh en Raja Ampat ligt Halmahera, gelegen in de bekende ‘koraal driehoek’. Het gebied met de hoogste marine biodiversiteit ter wereld. Geografisch een bijzondere ligging dat invloed heeft op de verscheidenheid van de duikstekken. Het duiken gebeurt vooral aan de westkant van Halmahera, rond de eilanden Ternate en Tidore en rond het eiland Bacan. Tijdens de trip met de Maluku Explorer zullen een aantal duiken ook een ontdekkingskarakter hebben.

De trips met de Maluku Explorer liveaboard starten in de meeste gevallen in Labuha in het zuiden van Halmahera, of in Ternate, dat iets noordelijker ligt. In een aantal gevallen start de Maluku Explorer liveaboard de trips in Bitung, aan de Lembeh-zijde van Sulawesi. Afhankelijk van de weersomstandigheden begint de oversteek van de Molukken Zee naar Halmahera op de aankomstdag. Mocht dit niet lukken wordt er in Lembeh gedoken.

Maluku Explorer liveaboard | aan boord

Voor deelname aan deze liveaboard is een Advanced Open Water Brevet nodig. Het is wel van belang dat je veilig kunt duiken en je ongeveer 50 gelogde duiken hebt gemaakt. Er kan namelijk sterke stroming staan waarbij het noodzaak is dat je jezelf kunt redden. Volledige duikuitrusting dient men zelf mee te nemen aan boord. Gemiddeld maak je 3 tot 4 duiken per dag, waaronder ook een aantal nachtduiken per trip. 3 tot 4 duikgidsen zijn tijdens de trip aanwezig om jullie te begeleiden. De watertemperatuur is ca. 25-30 graden en een 3mm of 5mm neopreen is veelal voldoende. Eenmaal aan boord wordt er volledig gezorgd voor alle duikmaterialen van het vullen van de tanks tot het spoelen van de materialen. Na het duiken kan je vooral relaxen.

Betaling ter plaatse is alleen in US dollars of Euro’s. Geen credit card. 12L aluminium tanks met DIN en INT. Waar wij je wel even op willen wijzen is dat je een volledige eigen duikuitrusting mee dient te nemen. Er is namelijk geen huurmateriaal aan boord. Nitrox is € 10 per dag.

10-daagse duikreis Maluku Explorer
vanaf € 1350,- per persoon

Er zijn verschillende routes en reisduren mogelijk met deze liveaboard

Inclusief

 • Verblijf aan boord in een standaard 2-persoonshut
 • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water en koekjes)
 • 3-4 duiken per dag (behalve op aankomst en vertrekdag)
 • Transfers vanaf de luchthaven

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Havengelden ca € 35,- p.p.
 • Consumpties aan boord
 • Transfer met de auto of binnenlandse vlucht ca € 150,- p.p.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen