M/Y Black Pearl I – Palau

De zwarte luxe parel van Palau.

Reis samenstellen

M/Y Black Pearl I – Palau

Malakal, Palau

Vanaf: € 2913,-

Boot
 • 3 tot 4 duiken per dag
 • Airco en satelliet TV
 • Luxe boot
 • Jacuzzi, PS4, Xbox, Pokertafel

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Luxe liveaboard in Palau

De M/Y Black Pearl is precies wat haar naam suggereert, een echte zwarte parel. Dit luxe schip is 47 meter lang, heeft een jacuzzi aan boord, een groot zonnedek, fitness, pokertafel, een game ruimte met PS4 en Xbox én als klap op de vuurpijl; 2 masseuses. Kortom, het zal je nergens aan ontbreken op de M/Y Black Pearl.

Het schip heeft in totaal 14 cabines verspreid over het lower deck, de main deck en upper deck. Alle cabines hebben een en-suite badkamer en zijn uitgerust met Sateliet TV (en Apple TV), airconditioning en kluisjes.

Duiken in Palau op de Black Pearl

Dit schip is gebouwd voor duikers en dat blijkt uit hoe het ruime duikdek is ingericht met o.a. persoonlijke opbergruimtes. Voor de fotografen is er een camerastation, inclusief lage drukpistool. De duiken worden gemaakt vanaf de tender (kleinere boot). Op deze tender staan alle duikspullen al klaar. Je hoeft alleen maar je gear aan te doen en in het water te springen bij aankomst op de duikstek!

Liveaboard Routes van de Black Pearl

Er zijn in totaal 2 verschillende ‘routes’ die worden aangeboden. Of eigenlijk moeten we zeggen dat als je de liveaboard reis maakt rondom volle maan, dan ga je nog iets extra’s doen! Gedurende vier dagen voorafgaand aan en rond de volle maan, heb je de kans om getuige te zijn van een van de spectaculaire natuurlijke gebeurtenissen op de oceaan, de paai-aggregaties van de Bumphead Parrotfish (Bolbomeotpon Muricatum) en de Red Snapper (Lutjanus Bohar). Tijdens deze trip zal de boot er voor zorgen om op de juiste duikstekken te zijn waar de paai-aggregaties plaats vinden.

De trip die plaats vindt tijdens volle maan heet ‘Spawning Special Full Moon’ en de route die buiten deze periode valt heet ‘Classic Route’.  Behalve tijdens de speciale duiken rondom volle maan zijn voor beide trips de duikstekken gelijk. Er is geen exacte vaarroute, maar tijdens de liveaboard trip worden de beste duikstekken van Palau bezocht.

8-daagse liveaboard trip vanaf €2913,- per persoon

Inclusief:

 • Duiken, ca. 18 waarvan 3 tot 4 duiken per dag
  • Nitrox
 • Verblijf op basis van volpension
  • 3 Maaltijden per dag en een licht ontbijt voor de eerste duik
  • Incl. Thee, koffie, water en snacks
 • Transfer van Palau International Airport naar de boot en vice versa
 • Watersportactiviteiten zoals Suppen en Kajakken.

Exclusief:

 • Vluchten
 • Frisdranken & Alcoholische dranken
 • Marine Park, Haven en Brandstof toeslagen a 250 USD p.p. te betalen aan boord
 • Strand BBQ (15 USD)
 • Duikuitrusting en 15L tanks

Populaire duikstekken:

Hierbij een greep uit 3 duikstekken die gepland staan tijdens de liveaboard….

Blue Corner: Dit is misschien wel de meest bekende duikplek in Palau met steile wanden en een overvloed aan vissen. Verwacht fascinerende onderwaterlandschappen, ervaar harde stroming en veel pelagische actie. Scholen van snappers, jacks en trekkervissen zwerven rond op dit V-vormige plateau dat uitkijkt op de Filippijnse Zee. Het is heel gebruikelijk om roofdieren zoals zeilvissen, hamerhaaien, dolfijnen, walvissen en rifhaaien te spotten vanwege de stromingsomstandigheden.

German Channel: Tijdens de Duitse bezetting van de Palau-eilanden baggerden Duitse mijnwerkers een kanaal dat de binnenlagune verbond met de open oceaan om fosfaat te transporteren. De stromingen die door het kanaal gaat, zorgt ervoor mantaroggen en grote pelagische soorten uit de open oceaan worden uitgenodigd langs te komen aangezien er veel eten in deze stromingen zit. Het Duitse kanaal heeft veel te bieden, manta’s, rifhaaien, walvishaaien en hamerhaaien komen vaak voor in het gebied, en de ondiepe riffen herbergen een grote verscheidenheid aan macro-leven. Vanwege de afgelegen ligging is een liveaboard duiken in Palau de beste optie om deze plek te verkennen.

Ulong Wall: Deze adembenemende driftduik is uniek voor de archipel. Talloze koraalkoppen en koraalformaties sieren de zandbodem van dit kanaal. U vindt er zeker grijze rifhaaien, pijlstaartroggen, snappers, barracuda’s en andere pelagische soorten. Dit is ook een van de beste plaatsen in de regio om naar macro’s te zoeken en een uitstekende locatie om tussen april en juli te paaien. Titan-trekkervissen graven grote groeven in de zandbodem om hun eieren te leggen vanwege hun extreem territoriale en beschermende karakter wanneer ze op deze site nestelen.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen