Liquid Dive Adventures

Liquid Dive Adventures | voor een ecovriendelijke duikvakantie in Tofo

Reis samenstellen

Liquid Dive Adventures

Tofo | Mozambique

Vanaf: € 1924

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Walvishaaien en manta’s
 • Prachtige eco lodge
 • Direct aan het strand
 • PADI Green Star Centre

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Liquid Dive Adventures

Sinds 2014 is Liquid Dive Adventures een begrip in het gezellige en relaxt ogende Tofo. Sinds de Finse familie een wereldreis maakten en neerstreken op het strand van Tofo en de de bultruggen aan de horizon zagen, werden ze verliefd op deze plek. De Liquid Dive Family is ontstaan en bouwen de ecovriendelijke Liquid Dive Lodge met het duikcentrum Liquid Dive Adventures. Even later dienen zich nog twee Finnen aan en het Happi Restaurant was een feit. Een restaurant met een internationale vegetarische keuken, gemaakt van verse lokale produkten. Genietend van de indrukwekkende duiken in Tofo met Liquid Dive Adventures serveren zij heerlijk ‘feel-good food’.

Bovenal is de Liquid Dive Family een zeer gepassioneerd team van duikers die op de juiste manier met de oceaan omgaan; behouden en beschermen. Daarom behoort Liquid Dive Adventures met recht tot de ecologisch verantwoorde PADI Green Star Dive Centers.

Liquid Dive Adventures | Liquid Dive Lodge

Verblijf bij Liquid Dive Lodge op het strand van Tofo. De Liquid Lodge heeft 11 beach front cabins met privé terras en -uiteraard- Scandinavisch interieur. Zelfs tijdens het maken van een duik in het zwembad heb je zicht op de zee. Liquid Dive Lodge is gelegen op een afgesloten gedeelte van het strand, vlakbij het centrum van Tofo met talloze bars en restaurants. De beach front cabins van Liquid Dive Lodge zijn voorzien van een 2-persoonsbed (double / twin) met muskietennet, airconditioning (zeer prettig tijdens de warme dagen vooral in januari en februari), wifi in de kamer, privé terras en badkamer met warm water douche. Inclusief is een ontbijt in het Happi Restaurant met koffie en andere dagelijkse specialiteiten.

Liquid Dive Adventures | PADI Green Star Dive Center

Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar je groot spul kunt zien. Gelukkig is Tofo er één van! Bultruggen, manta’s, walvishaaien, hamerhaaien, schildpadden, roggen en dolfijnen. Dat wordt enorme pret bij Liquid Dive Adventures. Deze diversiteit in zeeleven is de grootste attractie van Tofo. Dit betekent wel dat duikers enorm uitgedaagd worden tijdens de diepe duiken door stroming en tijdens de ondiepe duiken door golven. Het weer is is veranderlijk en moeilijk te voorspellen, wat elke keer weer uitdagend maakt. Liquid Dive Adventures bekijkt elke ochtend hoe het komt en maakt dan de tijdsplanning en waar er die dag gedoken wordt. Dit verlangt wat flexibiliteit van de duiker. Door de uitdagende duiken duiken ze bij Liquid Dive Adventures in kleine groepen.

Er zijn ongeveer 15 duikstekken in Tofo. Er worden geen nachtduiken gedaan. Ook geen wrakduiken omdat er simpelweg geen wrakken zijn.

Een Instructeur of een ervaren Dive Master van Liquid Dive Adventures leiden de duik. Tijdens de duiken zijn er tevens 2 teamleden aan boord van de boot. Voorafgaand aan de duik is een briefing in het duikcentrum, een lancering van de boot in de branding (er zijn in Mozambique geen jetty’s). Alle duiken zijn ‘ into the blue’. In de meeste gevallen is er in de ochtend een 2-tank duik op verder weg gelegen riffen met een surface interval aan boord van de boot. Water en lokale snacks zoals kokosnoten en cashewnoten zijn de versnaperingen aan boord. Tijdens de surface intervallen zien we vaak walvishaaien. In dat geval springen we over boord met onze snorkel.

Beschikbaar: Nitrox | DIN en INT |

 

10 daagse duikreis Liquid Dive Adventures
€ 1924,- per persoon

Inclusief

 • Vlucht naar Inhambane
 • 1 overnachting in Johannesburg
 • Transfer luchthaven – Tofo en v.v.
 • 7 Overnachtingen bij Liquid Dive Lodge
 • Verblijf in een 2-persoons Beach Front Cabin
 • Ontbijtbuffet
 • 10 duiken inclusief lucht, lood en fles

 

Vlog: Duiken Tofo – Mozambique

Rianne ging een weekje duiken met Liquid.
Benieuwd hoe dat was? Bekijk de vlog!

Liquid Dive Adventures | Mozambique en Tofo

Tofo is te bereiken via de luchthaven van Inhambane, dat ongeveer 30 minuten rijden is. De vlucht gaat via Johannesburg en Maputo naar Inhambane. Ook is er een mogelijkheid om vanuit Johannesburg naar Vilanculos te vliegen, eerst daar een aantal dagen te verblijven, te duiken rondom te Bazaruto Archipel en vervolgens een transfer over land naar Tofo te maken. Maak er dan meteen een dagexcursie van, er is onderweg van alles te zien. Van kleine lokale dorpjes tot prachtige natuur. Zeker de moeite waard!

Mozambique heeft veel Portugese invloeden. Zo wordt er Engels en Portugees gesproken en is de keuken van Mozambique ook Portugees georiënteerd met invloeden uit het Verre Oosten.

Liquid Dive Adventures | het seizoen

Mozambique heeft een tropisch klimaat. Het droge seizoen is van april tot eind december. Het zomerseizoen van eind december tot maart. Het zomerseizoen is warmer en heeft een hogere luchtvochtigheid en soms korte hevige regenbuien. Gelukkig meestal ‘s nachts. De dagtemperatuur varieert van 22 tot 32 graden.

Bultruggen | eind juni tot eind september
Walvishaaien en manta’s | het hele jaar door

Het zicht is meestal vanaf 10 meter en meer. Zeer veranderlijk aan het tij en de stroming. Planktonrijke stroming zorgt voor groot marine leven in overvloed. Het minder goede zicht neem je dan op de koop toe.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen