La Petite Kepa Alor Diving

La Petite Kepa Alor Diving | authentiek Alor

Reis samenstellen

La Petite Kepa Alor Diving

Alor, Indonesie

Vanaf: € 1675

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Duiken op onbekend Alor
 • Muck en macro
 • Ook pelagische vissen
 • Karakteristiek resortje

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

La Petite Kepa Alor Diving

Ver weg van al het massatoerisme op Bali en zelfs op een plek waar weinig liveaboards zich laten zien ligt het eiland Alor. Via binnenlandse vluchten kost het wat moeite om er te komen. Maar als je eenmaal bij La Petit Kepa Alor Diving bent, dan weet je ook zeker dat je de enige duiker in de wijde omgeving bent. Het resort is van eind maart tot december geopend.

Een klein resortje en alle duikstekken voor jezelf

La Petite Kepa Alor Diving | accommodatie

La Petite Kepa Alor Diving is gebouwd in traditionele Alorese stijl, met een typische dakopbouw. De 10 bungalows zijn gemaakt van bamboe en kokospalm. De bungalows hebben een fantastisch uitzicht over de Straat van Pantar, het hart van de Alor archipel. Er zijn 3 verschillende bungalows.

De budget bungalows ofwel de traditionele hutten zijn eenvoudig uitziende dorpshuizen. Ze zijn 5x5m2 waarvan een grote slaapkamer en een terras met uitzicht over de zee. De douche en toilet faciliteiten zijn gedeeld met 5 andere budget bungalows. Er zijn 3 standaard bungalows met een eigen badkamer met Indonesische mandi douche (water uit een emmer). En 2 Exclusive bungalows voor een ecovriendelijk verblijf. De ruime bungalows van 52m2 heeft een 2-persoons of 2 aparte bedden en hebben een badkamer met warm water en een mandi. Tevens heeft de bungalow elektriciteit op zonne-energie en een zeer ruim terras met zithoek.

Verwacht bij La Petit Kepa Alor Diving geen luxe maar wel een authentieke vakantiebeleving in een gedeelte van Indonesië waar bijzonder weinig toeristen komen.

La Petit Kepa Alor Diving | Duiken Alor

Duikers die op zoek zijn naar een fantastische duiklocatie moeten naar Alor. Duiken bij LA Petit Kepa Alor Diving valt in de categorie wereldklasse zoals bijvoorbeeld Komodo en Raja Ampat daar ook in vallen. Alor is omringd door helder water met soms wel veertig meter zicht en een aangename temperatuur van achtentwintig graden.

Door de vulkanische oorsprong is de variatie in landschap onder water bijzonder groot: drop off’s, langzaam aflopende wanden, toppen van onder water-vulkanen en grote koraaltuinen. Vele vissoorten zwemmen er in groot formaat langs. Bij Alor kom je geregeld mola mola’s, voshaaien, hamerhaaien, marlijnen en dolfijnen tegen. Verder kom je al het ‘gewone’ rifleven tegen. Bij La Petit Kepa Alor  Diving wordt door de lokale bevolking niet met dynamiet gevist maar met fuiken van bamboe. Hierdoor is het koraal in gezonde staat.

La Petite Kepa Alor Diving | de reis

Reizen naar Alor vereist een flexibele instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. Alor is gelegen in een afgelegen deel van Indonesië. Niet geschikt voor mensen die gesteld zijn op luxe en veel faciliteiten. De natuur en de fascinerende lokale culturen vergoeden het gemis aan comfort ruimschoots. Van toerisme is hier nog nauwelijks sprake zoals op bijvoorbeeld Bali. Het reisavontuur is daarom des te groter. Houdt rekening met onregelmatige vluchten en aanpassingen in het reisschema.

De transfer vanuit Alor Airport naar Kepa Island duurt 20 tot 30 minuten tot aan Kalabahi town. Vervolgens in zo’n 30 minuten door naar Alor Kecil. Daar stopt u op het strand bij de grote Banian Tree om de oversteek per gemotoriseerd bootje naar Kepa Island te maken. Dit is wat omslachtig maar de beleving is prachtig en u support de lokale bevolking er ook mee. Doe slippers aan want er zal een aantal keer in het water gestapt moeten worden. Welkom op La Petit Kepa Alor Diving!

Reissom 11-daagse duikreis La Petite Kepa Alor Diving
€ 1675 per persoon

 • Retourvlucht Amsterdam – Kupang
 • Binnenlandse vluchten Kupang – Alor
 • 1 overnachting in Kupang
 • 7 overnachtingen in een budget 2-persoonsbungalow
 • Gedeelde badkamer
 • Volpension (ontbjit, lunch, diner, koffie, thee en water)
 • 12 bootduiken
 • Taxes en marine park fee
 • Alle benodigde transfers

EWDR is een team van maatwerkspecialisten. Wij stellen de reis nauwgezet voor u samen. Voor een exacte prijsopgave voor de verblijfsduur en accommodatie die u wenst, vraagt u een offerte bij ons aan.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen