IJsduiken in Oostenrijk

Reis samenstellen

IJsduiken in Oostenrijk

Oostenrijk

Vanaf: € 485

Activiteit
  • Duiken in de Attersee
  • Ideaal als voorbereiding op een koudwater duikreis naar bijvoorbeeld de Noord- of Zuidpool
  • Sowieso, ook zondere geplande reis, een bijzondere ervaring
  • Watertemperatuur: 3 Celcius in januari

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duiken in koud water

Duiken in koud water, dat kan best heel erg spannend zijn de eerste keer. Hoe ervaart u de kou? Werkt de equipment naar behoren? Wat is er anders? Allemaal hele logische vragen die bij duikers kunnen opkomen als ze overwegen om voor het eerst te gaan duiken in de koudere wateren. Om een antwoord op deze vragen te geven en gewoon een heel tof duikweekend mee te maken, organiseren wij speciaal hier voor koud water trainingen in Oostenrijk. In gemoedelijke sfeer gaan we met een groepje richting de Attensee waar we een weekend les krijgen in koud water duiken bij duikschool Under Pressure.

Het schema:

Donderdag: Aankomst in Oostenrijk.
Dit kunt u per auto op eigen gelegenheid doen (vanaf Utrecht ca 9 uur rijden) of u kunt naar Salzburg vliegen, waar wij u ophalen om naar het hotel te brengen. 

Vrijdag: Theorie & Praktijk (2 kantduiken)
We beginnen na een typisch Oostenrijks ontbijt rond 10:00 op de duikschool. We gaan vandaag 2 duiken maken.  Uiteraard starten we met de theorie. Onderwerpen die aanbod komen zijn: out-of-air scenario (geen lucht meer hebben), afdaling, gebruik van een boei, recovery en het naar de oppervlakte brengen van een bewusteloze duiker. 

Zaterdag: Theorie & Praktijk (1 kantduik en 1 zodiac duik)
s’Ochtends oefenen we tijdens een kantduik de skills van de voorgaande dag nogmaals waarna we doorgaan naar een duik op de zodiac. Hierbij komt aan bod hoe je vanaf een zodiac afdaalt, hoe je in open water afdaalt en opstijgt en hoe je een bewusteloze duiker naar de zodiac brengt.

Zondag: Herhaling op eigen gelegenheid
Mogelijkheid tot het oefenen van de opgedane vaardigheden. Einde georganiseerd programma. 

Arjan Gunnink onder een zodiac op de Zuidpool

 

 

Het trainingsweekend:

Prijs is per persoon €485,- 

Dit is inclusief de theorie lessen, 4 duiken (waarvan 1 met de zodiac), verblijf (3 nachten) in Gasthof Sonne (half-pension), en transfer vanaf de luchthaven van Salzburg.

Bijkomende kosten zijn: de reis naar Oostenrijk toe (én terug), lunch, kosten voor het huren van duikmateriaal (mogelijk!) en aprés ski uitgaven.

Uw hotel: Gasthof Sonne

Tijdens het duikweekend verblijven we in Gasthof Sonne. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Daarnaast wordt u welkom geheten met een welkomstdrankje én kunt u het gehele verblijf gebruikmaken van de sauna & whirlpool. Het hotel heeft tevens een droogruimte voor de duikequipment. Gasthof Sonne ligt op ca 2 minuten rijden en 13 minuten lopen van het duikcentrum.

Ga mee naar de Zuidpool!

Weet u nu al dat u dit duikweekend helemaal geweldig gaat vinden? Mooi! Dan kunt u meteen de opgedane skills in het echt gaan toepassen…. op de Zuidpool. Van 24 februari tot 17 maart gaat een groot gezelschap waarmee u de bovenstaande training volgt naar de Zuidpool om daar ca. 16 duiken te maken rondom Antarctica, Falkland Islands, South Georgia, en Elephant Island.

Update 4 november: Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor deze Zuidpool reis! 

We gaan ook naar de Noordpool!

Lukt het u niet deze keer mee te gaan naar de Zuidpool? Voor 2021 zijn we bezig met een reis naar de Noordpool! Meer informatie? Als u een kort mailtje stuurt naar marketing@ewdr.com zorgen wij dat u bericht krijgt zodra er meer bekend is.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen